This page looks best with JavaScript enabled

Οι νέες ψηφιακές ταυτότητες

 ·   ·  ☕ 9 min read


Οι νέες ψηφιακές ταυτότητες
Άκουσα με ενδιαφέρον και προσοχή τον κ. Γεώργιο Αποστολάκη Βουλευτή της Νίκης και πρώην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου για την τοποθέτησή του πάνω στις νέες ψηφιακές ταυτότητες.
https://youtu.be/Xmst-Mg43Dw

 1. Το επιχείρημα για την συγκέντρωση πληροφοριών θα το χαρακτήριζα κάπως αίολο, εξηγώ γιατί.

Όντως υπάρχει η δυνατότητα από μεγάλες εταιρείες όπως Google, Facebook, αλλά και από μυστικές υπηρεσίες κρατών, να συγκεντρώνουν πληροφορίες για άτομα-χρήστες ηλεκτρονικών υπηρεσιών, από διάσπαρτα σημεία και να χτίζουν το λεγόμενο ψηφιακό προφίλ.

Αυτό όμως γίνεται με οποιοδήποτε πεδίο-κλειδί σε μια βάση δεδομένων το οποίο φέρει το χαρακτηριστικό της μοναδικότητας. Η νέα ψηφιακή ταυτότητα προσφέρει άλλο ένα τέτοιο κλειδί και άλλη μια πηγή δεδομένων. Στο ότι μπορεί να κάνει ευκολότερη την συγκέντρωση πληροφοριών είναι ένα δεκτό επιχείρημα, όχι όμως ότι δεν μπορεί να γίνει αυτή η διεργασία με άλλο τρόπο ψηφιακά. Το κάνουν ήδη και χωρίς να πάρουμε ταυτότητες.

Συνεπώς με διαφορετικό τρόπο χρειάζεται να διατυπωθεί αυτό το επιχείρημα δηλαδή:

 1. Έχει δώσει ο καθένας μας προσωπικά άδεια, εξουσιοδότηση ως πολίτης-χρήστης αυτών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στο κράτος ή στην οποιαδήποτε εταιρεία να συγκεντρώνει πληροφορίες προσωπικού χαρακτήρα από οτιδήποτε κάνουμε (ιατρικές, οικονομικού χαρακτήρα, κλπ, κλπ). Τι έχουν ψηφίσει ως τώρα πάνω σε αυτό; Υπάρχει η περίφημη αρχή προστασίας δεδομένων του κράτους, έχει ιδρυθεί εδώ και πολλά χρόνια τι κάνει αυτή; Ποια είναι τα ψηφίσματα στο Ευρωκοινοβούλιο ή στην Ελληνική Βουλή με τα οποία ήδη είμαστε εγκλωβισμένοι; Συνεπώς δεν είναι η κάρτα το θέμα είναι τα ψηφίσματα που αφορούν ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ !!!

 2. Έστω ότι έχουν φτιάξει το νομοθετικό πλαίσιο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, που τους επιτρέπει να συγκεντρώνουν τέτοια δεδομένα για τους πολίτες και δεν μας λογαριάζουν, το θέμα αυτό χρειάζεται επισταμένη έρευνα.

Να μας απαντήσουν πως μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια τέτοιων πληροφοριών, τι γίνεται όταν διαρεύσουν αυτές οι πληροφορίες. Ποια εταιρεία τις συγκεντρώνει και είναι υπεύθυνη; Προσέξτε εδώ, η κα δημοσιογράφος είναι τουλάχιστον αφελής, φυσικά δεν τους ενδιαφέρει τόσο τι κάνει η ίδια αλλά τους ενδιαφέρει πολύ τι κάνουν οι πολιτικοί, οι βουλευτές, οι μεγαλο-επιχειρηματίες, οι ιεράρχες, οποιοσδήποτε είναι μια εξέχουσα φυσιογνωμία σε αυτό το κράτος. Οποιοσδήποτε είναι σε θέση να επηρεάσει την κοινή γνώμη. Για αυτούς όλους καταγράφονται αναλυτικά τα πάντα και εδώ ερχόμαστε στο τρίτο καυτό θέμα

 1. Ποιος γνωρίζει εκτός από δεδομένα και συναλλαγές που θα κάνω με αυτή την κάρτα της νέας ψηφιακής ταυτότητας ή με άλλες κάρτες τι άλλες πληροφορίες διασυνδέουν στο ψηφιακό προφίλ μου χωρίς ακόμα, ακόμα, απαραίτητα να γίνεται κάποια κίνηση εκ μέρους μου με χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρονικής υπηρεσίας; Για παράδειγμα μια μηχανή αναλύει, συλλέγει δεδομένα και τα συνδέει, ένας άνθρωπος προσθέτει δεδομένα στην κεντρική βάση που υπάρχει το ψηφιακό προφίλ μου.

Το αναλύω, έστω ότι κάποια κυβερνητική αρχή, “υποθέτω πως είναι πάνω από όλους και όλα και την χτίσανε οι Ευρωπαίοι νεοταξίτες στις Βρυξέλλες και την εγκαθίδρυσαν στο κράτος μας”, έχει την εξουσία να προσθέτει και πεδία στην Κεντρική Βάση Δεδομένων της για τον πολίτη και συγκεντρώνει στοιχεία για το προφίλ μας όπως:

 • Πολιτικές Πεποιθήσεις:
 • Θρησκευτικό Φρόνημα:
 • Κοινωνικές Πεποιθήσεις:
 • Εκπαίδευση και Επαγγελματικό ιστορικό:
 • Αναζητήσεις και Ενδιαφέροντα:
 • Οικογενειακή Κατάσταση:

Τι έχει να μας πει η κα δημοσιογράφος αν, λέω αν, ήξερε ότι και για αυτήν συγκεντρώνουν όλες αυτές τις πληροφορίες;

Ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει σήμερα ότι αυτό ήδη γίνεται ή δεν γίνεται;

Ως επαγγελματίας της πληροφορικής να σας πω απλά ότι άνετα με χρήση νέων τεχνολογιών σε βάσεις δεδομένων και με επεξεργασία φυσικής γλώσσας μπορείς να φτιάξεις τέτοιο προφίλ χρησιμοποιώντας δεδομένα από οποιοδήποτε ψηφιακό ίχνος αφήνει ο χρήστης στο διαδίκτυο !!!

 1. Ένα άλλο βασικό επιχείρημα στο οποίο αναφέρθηκε ο κος Αποστολάκης έχει να κάνει με την < Υποχρεωτικότητα >. Προσέξτε, αυτός είναι κατά την γνώμη μου και ο βασικός λόγος που προωθούνε αυτές τις κάρτες, εξηγώ γιατί. Όλα τα σχέδιά τους έχουν συνέχεια, και διασυνδέονται μεταξύ τους, είναι αφελής όποιος νομίζει ότι έτσι εκτελούνε αποφάσεις.

Το μόνο τους πρόβλημα είναι τι αντίσταση προβάλει η κοινωνία στο σύνολο, πόσο αρνητικό αντίχτυπο έχει στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο που προβάλεται αυτό το θέμα για αυτό φυσικά και λυσάνε να ελέγχουν απόλυτα τα ΜΜΕ.

Θυμηθείτε λοιπόν την περίπτωση του COVID19. Γιατί έγιναν όλα αυτά; Για να συνηθίσουμε στην υποχρεωτικότητα που θέλουν να μας περάσουν, στην σκλαβιά δηλαδή.

Θυμηθείτε τα μηνύματα που ΠΡΕΠΕΙ να στείλουμε για να βγούμε έξω από το σπίτι, τα εμβόλια που ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε για να έχουμε δικαίωμα ακόμα και να πάμε για καφέ. Ποιος, ποιοι αντέδρασαν τότε, τον κατέγραψαν, γνωρίζουν ποιους δεν έχουν ακόμα στο χέρι. Αλλά σφιγμομέτρησαν και τις αντιστάσεις της κοινωνίας όπως σας είπα οι οποίες ήταν σχεδόν μηδενικές επί συνόλου !!!

Τώρα λοιπόν έρχονται με άλλο πρόσωπο, ο ίδιος στόχος, την υποδούλωση των πολιτών, των προσώπων, με άλλη συνταγή μαγειρικής. Πολύ σωστά αναφέρθηκε λοιπόν και είπε ο κος Αποστολάκης, θα πρέπει να την έχω πάντα μαζί μου, για οποιαδήποτε συναλλαγή, για χρήση οποιουδήποτε δικαιώματος. Φυσικά αρχικά δεν θα το κάνουν έτσι, έχουν όλο το χρόνο για να σε κάνουν να την χρησιμοποιείς ολοένα και περισσότερο, και περισσότερο μέχρι που να σου γίνει αναπόσπαστο στοιχείο όπως το κινητό σου, το πορτοφόλι σου. Και ερχόμαστε στην επόμενη σκηνή του δράματος που διασυνδέται άμεσα με αυτά που είπαμε στο (4)

 1. Αχρήματη κοινωνία (ψηφιακό νόμισμα), το είπε και αυτό νομίζω στην συνέντευξή του. Είναι το επόμενο βήμα μετά τις ταυτότητες. Ναι, το πάνε βήμα, βήμα, αργά ή γρήγορα, αναλόγως των αντιδράσεων προς την απόλυτη σκλαβιά. Με τους ρυθμούς που τρέχουν τα πράγματα και αν δεν συμβεί κάτι κοσμοιστορικό για να τους ανακόψει την πορεία, είμαστε πολύ κοντά.

Συνοπτικά ΟΛΕΣ μα όλες οι κάρτες που προσφέρει το κράτος οι τράπεζες, οι εταιρείες έχουν ως στόχο να σε κάνουν να συνηθίσεις την χρήση τους και τώρα με την ταυτότητα θα σου πούνε όταν έρθει ο καιρός, όπως λένε και οι τράπεζες στο σλόγκαν τους “όλα σε ένα εύκολα και γρήγορα, όλα σε μια κάρτα”. Εκεί λοιπόν παρέδωσε ο πολίτης εκουσίως, έχει σημασία το εκουσίως, στο κράτος, στην αρχή, στην εταιρεία πες τε το όπως θέλετε την ελευθερία του.

Τους επέτρεψε δηλαδή ο ίδιος να καταγράφουν όλες τις κινήσεις του. Θα το ξαναπώ, εκουσίως, έχει σημασία. Θυμηθείτε πάλι, πως εκουσίως παραδώσαμε το δικαιώμα να βάζω, αν θέλω μια μάσκα για προστασία από τον ιό (ιατρική πράξη) μέχρι του να κάνω αν θέλω το εμβόλιο (ιατρική πράξη) και να φέρω εγώ ο ίδιος την ευθύνη για τις όποιες συνέπειες, παρενέργειες, κλπ. Δηλαδή μας υποχρέωσαν να τα κάνουμε αυτά αλλά δεν αντισταθήκαμε, παράδοση άνευ όρων σε ότι μας είπανε, συνεπώς εκουσίως απεμπολίσαμε τα δικαιώματά μας αναφορικά με τις ιατρικές πράξεις. Επίσης θυμηθείτε, το 2010 απεμπολίσαμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ως χώρα μέλος της ΕΕ για να πάρουμε δάνεια από τους τοκογλύφους.

Για όσους ασχολούνται με τον πνευματικό αγώνα ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, θα πω αυτό και θα κλείσω γιατί γνωρίζω ότι σας κούρασα, συγχωρέστε με. Ο σατανάς για να έχει επάνω μας δικαιώματα χρειάζεται να του τα παραχωρήσουμε εμείς προσωπικά με τις πράξεις μας. Εκεί λοιπόν οδηγούνε όλοι αυτοί οι ψευτο-ηγέτες την κοινωνία, πότε με τον φόβο, πότε με τις διευκολύνσεις και τις ανέσεις που μας παρέχουνε, στην εκούσια σκλαβιά.

ΥΓ: Το νομικό κομμάτι σχετικά με τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και την χρήση τους είναι υψίστης σημασίας και το κλειδί στην υπόθεση για το μέλλον της ανθρωπότητας. Επίσης η υποχρεωτικότητα και πως κάποιος γίνεται αντιρρησίας συνείδησης για να προστατέψει το δικαίωμά του να διαφοροποιείται από άλλους σε θέματα ζωτικής σημασίας.

Αυτά χρειάζεται να διερευνήσουν σχολαστικά οι ειδικοί επί των νόμων αλλά και ο καθένας μας όσο μπορεί. Οι ψηφιακές ταυτότητες και οτιδήποτε αφορά την καταγραφή προσωπικών δεδομένων από ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι ουσιαστικά στην ίδια θεματολογία.

Τι έχτισαν, τι μας ετοιμάζουν πάλι οι “σοφοί” για το καλό μας;

Σχολιασμός


Πολύ καλές οι τοποθετήσεις του συναδέλφου, Δημήτρη Χιωτακάκου, προετοιμασμένος, με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και στοχευμένα, εύχομαι καλή δύναμη, καλή συνέχεια στον αγώνα…
https://www.dailymotion.com/video/x8nhiww


Η επικύρωση σε αυτά που έγραψα παραπάνω σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο:
Συγκεκριμένα, στο ΦΕΚ Β΄ 824/17.02.2023 (διαθέσιμο εδώ: https://tinyurl.com/7ja66f8s) προχώρησαν σε αλλαγή της υπ’ αρ. 8200/0-297647/10.4.2018 κοινής υπουργικής απόφασης «Έκδοση νέου τύπου Δελτίου Ταυτότητας Ελλήνων πολιτών», προσθέτοντας το εξής:
4. Το τελευταίο εδάφιο της παρ. 4 του άρθρου 3 της ίδιας ως άνω απόφασης, αντικαθίσταται ως εξής: «Επιπλέον, στο ως άνω ηλεκτρονικό μέσο αποθηκεύονται το επώνυμο πατέρα, επώνυμο μητέρας, ο Δήμος εγγραφής, ο αριθμός δημοτολογίου και ο τόπος έκδοσης του δελτίου, ΕΝΩ ΘΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΕΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΕΣΟ»
ΠΗΓΗ: Ψηφιακές ταυτότητες: μύθοι, φτηνή πολιτική προπαγάνδα και πραγματικότητα - Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, Ιατρός-Ερευνητής
https://enromiosini.gr/.../psifiakes-taytotites-mythoi.../


Δεύτερη Επικύρωση - Σχετικά με το επιχείρημα Νο.5 αχρήματη κοινωνία
It appears Australia is truly on its way to becoming a cashless society, (https://www.9news.com.au/.../315d3f6f-6d14-4930-bc93… - Jul 24, 2023). Μια ολόκληρη ήπειρος, αρχίζει να υποχρεώνει τους πολίτες ολοένα και περισσότερο να συναλλάσονται με ψηφιακό νόμισμα ακόμα και στα παγκάρια των Εκκλησιών μου είπε γνωστή που μόλις ήρθε από την Αυστραλία βάζουν POS τερματικά. Τελικά μάλλον έχουμε πολύ λίγο χρόνο αντίδρασης μπροστά στην ζωφερή πραγματικότητα που εγκαθιδρύουν


Ψηφιακό νόμισμα και υποχρεωτικές ψηφιακές κάρτες με δυνατότητα καταγραφής όλων των κινήσεων των πολιτών, σημαίνουν κατάργηση της ελευθερίας και της ιδιωτικότητας (στο απώτερο μέλλον φυσικά, διότι δεν είναι ανόητοι να τα εφαρμόσουν όλα άμεσα). Όποιος δεν τα καταλαβαίνει, είτε είναι αφελής (διότι δουλεύει καλά η ύπνωση και η παραπληροφόρηση από τα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα) είτε είναι εντεταλμένος να παραπληροφορεί και να παραπλανεί τους πολίτες.
Oποιος εμπιστεύεται άκριτα τις “καλές προθέσεις” της κάθε κυβέρνησης σε τέτοια θέματα, είναι απλά ανόητος.
Άρθρο: Ψηφιακές ταυτότητες: μύθοι, φτηνή πολιτική προπαγάνδα και πραγματικότητα
Του: Κωνσταντίνος Φαρσαλινός
ΠΗΓΗ:
https://enromiosini.gr/.../psifiakes-taytotites-mythoi.../


Χτές 28 Αυγούστου 2023 γύρω στις 2200 παρακολούθησα άλλη μια τηλεοπτική μονομαχία Χιωτακάκου σχετικά με τις ψηφιακές ταυτότητες με κάποιον δημοσιογράφο ο οποίος τον ρωτούσε ξανά και ξανά πες τε μας έως τώρα ποια ελευθερία, ποια δικαιώματα σας στέρησε η κυβέρνηση. Κάποια στιγμή σωστά του απάντησε ότι πρέπει να φτάσουμε στο σημείο να μας στερήσουν τις ελευθερίες και τα δικαιώματα….

Αλλά θα ήθελα να ακούσω για όλες τις ελευθερίες και τα δικαιώματα που στερηθήκαμε ως πολίτες την περίοδο του κατασκευασμένου ιού της γρίππης. Αυτά τα ξεχάσαμε, γιατί;

Στέρηση δικαιώματος εξόδου από την πόλη ή να κυκλοφορήσεις μετά από κάποια ώρα ή να μπεις σε ένα μαγαζί αν δεν είσαι εμβολιασμένος ή δεν φοράς την μάσκα, τα διακαιώματα των εργαζομένων που καταπατήθηκαν βάναυσα, το δικαίωμα σχετικά με τις ιατρικές πράξεις. Και το κορυφαίο, πολύ σημαντικό για έναν Χριστιανό, την στέρηση του δικαιώματος άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων με πρωτοφανή στα ιστορικά δεδομένα κλείσιμο των ναών !

Και όλα αυτά γιατί, για να σώσουν, οι υποκριτές, ένα ελάχιστο ποστοστό ευπαθών ομάδων από τον ιό καταδικάζοντας ταυτόχρονα όλους τους υπόλοιπους να είναι πειραματόζωα σε αυταρχικού τύπου κυβέρνηση. Αυτή δεν λογίζεται ως στέρηση δικαιωμάτων και ελευθεριών;

Θέλετε και άλλη δεν ξεχνώ, όταν αποφάσισαν παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας για μισθούς και συντάξεις μας ρώτησαν ως πολίτες αν συμφωνούμε για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα; Δεν είναι αυτό στέρηση δικαιωμάτων του να ζω ελεύθερος σε μια χώρα και όχι ως σκλάβος, υπήκοος των ξένων;

Για αυτά γιατί δεν μιλάτε, κατάφεραν τα περάσαν με πλύση εγκεφάλου από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης και τα αποδεχτήκαμε; Όποιος τα αποδέχτηκε έτσι επειδή του είπαν να κάνει υπακοή σε κάλπικους νόμους και ψεύτικους ηγέτες και “ιεράρχες”, επειδή τα είπαν οι πληρωμένοι και βολεμένοι επιστήμονες και ειδικοί του συστήματος κακώς τα αποδέχτηκε.

Στώμεν καλώς

Share on

Αθανάσιος
WRITTEN BY
Αθανάσιος
Χατζής του Ιωάννη και της Χριστίνας