This page looks best with JavaScript enabled

Δεν είμαστε τόσο ελεύθεροι όσο θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε

 ·   ·  ☕ 4 min read


Δεν είμαστε τόσο ελεύθεροι όσο θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε
Για την αποχώρησή του από τη θεατρική παράσταση «Ρινόκερος», η οποία σχολιάστηκε έντονα το φθινόπωρο του 2021, ο Άρης Σερβετάλης ανέφερε:

«Η στάση μου ήταν συνειδητή, δεν ήθελα να μπω στο διαχωρισμό «εμβολιασμένοι και μη», ανακοίνωσα αυτό που είχα ήδη προαναγγείλει στην παραγωγή και αποχώρησα. Αποδείχτηκε ότι τελικά δεν είμαστε τόσο ελεύθεροι, γιατί αν ένας πει κάτι αντίθετο από τη γενικότερη κοινή άποψη, δεν γίνεται αποδεκτό στην πράξη. Δεν είμαστε τόσο ελεύθεροι όσο θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε, γιατί όλοι μιλάμε για τα δικαιώματα των ανθρώπων και την ελευθερία λόγου».

ΠΗΓΗ: https://enromiosini.gr/arthrografia/aris-servetalis-imoyn-se/

Σε αντιστοιχία με αυτό, να καταγράψω εδώ και την προσωπική μου εμπειρία έτσι για να γνωρίζουν ορισμένοι πως έχουν τα πράγματα….

Σήμερα μετά από τόσους αγώνες στο εξωτερικό και την Ελλάδα με σπουδές και εργασία, βρίσκομαι εργασιακά περιθωριοποιημένος.

Ναι, είναι και προσωπική μου επιλογή, εγώ και άλλοι πληρώνουμε ήδη το τίμημα να μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα χωρίς να φοβόμαστε. Παράλληλα είναι και ένα μάθημα για τα παιδιά, όταν και όσο το καταλάβουνε

Ας καταθέσω εδώ ότι πρόσφατα σταμάτησα την συνεργασία που είχα με εταιρεία στο εξωτερικό αφού δεν έγινε δεκτή η πρότασή μου για κάποιο έργο που αφορούσε καθαρά τεχνικά θέματα. Αντί η διοίκηση της εταιρείας να μου απαντήσει στην πρόταση που έκανα ο επικεφαλής μου είπε (μετάφραση στα Ελληνικά):

«Να σου δώσω μια μικρή συμβουλή, σκέφτηκες ποτέ ότι με όλες αυτές σου τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα έγινες στόχος ;
Ίσως αν σταματούσες να σχολιάζεις και έβαζες τον εαυτό σου να ασχοληθεί με πράγματα τα οποία δεν έχουν να κάνουν με την ζωή γενικότερα. Η ζωή σου θα ήταν πολύ απλούστερη»

Δηλαδή, πως το μεταφράζω εγώ, συγχωρέστε με αν κάνω λάθος…

“Κάνε αυτό που σου λέμε στην εργασία σου και μην ασχολείσαι με τίποτα άλλο, αφήσέ τα όλα τα άλλα σε ΕΜΑΣ που σε προστατεύουμε, που σε φροντίζουμε, που σε αγαπάμε, που θέλουμε το καλό σου…”

Μας θεωρούν και μας συμπεριφέρονται όπως τα παιδάκια ο μπαμπάς τους, ο κηδεμόνας τους, ο ανάδοχος, ή μήπως τολμώ να πω ο νταβατζής τους ;

Έτσι δεν κάνουμε οι περισσότεροι, ασχολούμαστε μόνο με τον μικρόκοσμό μας και γύρω μας το κράτος, η κοινωνία, ο πλανήτης καταρρέει…. καμία αντίδραση, καμία φωνή διαμαρτυρίας, τίποτα. Παθητικοί δέκτες, αποδέκτες, σε ότι βρώμικο μας σερβίρουν. Και όταν έρθει η κρίσημη ώρα να επιλέξουμε ποιος θα μας κυβερνήσει, με θολωμένη την συνείδηση, και με γνώμονα το προσωπικό μας συμφέρον επιλέγουμε αυτό που μας λένε οι άλλοι, οι πολλοί, οι “δημοκράτες”, οι “φιλελεύθεροι”.

Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου μόνο μπροστά στον Θεό και τους Αγίους.

Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις

Σχολιασμός


Όπως πολύ σωστά έγραψε ο καθ. Κωνσταντίνος Βαθιώτης:
Κάθε ψήφος στην ΝΔ ήταν ένα σπίρτο στους εμπρηστές του Θεόφιλου Μπήντερμαν! Εγώ θα συμπληρώσω όχι μόνο στην ΝΔ αλλά σε όλα τα κόμματα που συνεχίζουν να υπάρχουν από την μεταπολίτευση και μετά και συνεχίζουν με το έργο τους να καταστρέφουν ολοένα και περισσότερο την πατρίδα μας, το έθνος μας, την πίστη μας.

Aggelos Manousidis: Αποτυχημένη παρομοίωση του κυρίου ρηχιώτη, διότι η πυρκαγιά στο ελληνικό έθνος έχει ήδη μπει από το 1980, την δε τελευταία δεκαετία, και ειδικά την τελευταία τετραετία έχει φουντώσει η πυρκαγιά, και ο Έλληνας δεν την έχει κάν μυριστεί…τόσο τυφλός είναι.
Είναι αμφίβολο αν θα αντιληφθεί και τα κάρβουνα και αποκαΐδια που θα μείνουν στο τέλος.

Athanassios: Και κατά άλλους η πυρκαγιά ξεκίνησε από τότε που δολοφόνησαν τον Καποδίστρια, Άγγελε κατ’εμένα η ουσία δεν είναι οι χρονολογίες αλλά τα παθογόνα αίτια που οδηγούν έναν λαό σε τέτοιες επιλογές.

Ο Βαθιώτης μέσω του θεατρικού έργου θίγει ένα από τα πολλά αίτια, την ευκολοπιστία, την αφέλεια, την άγνοια, την αμάθεια, την ανοησία του απλού Έλληνα ψηφοφόρου.

Είναι πράγματι απορίας άξιον, πως κατάφερε μετά από τόσες καταστροφές, εξαναγκασμούς/πειθαναγκασμούς, προστάγματα και πιο πριν και τώρα στον τόπο αυτό το κόμμα δυνόσαυρων να συγκεντρώσει ένα τέτοιο ποσοστό !!! Και φυσικά για εμένα δεν είναι μόνο η ΝΔ αλλά όλα τα κόμματα των δυνόσαυρων που συνεργάζονται και καταστρέφουν ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα και ο λαός συνεχίζει και τους ψηφίζει.

Βλέπω όσο μπορώ να δω ότι, υπάρχουν πολλές αιτίες, εστίες πυρκαγιάς, μέσω των οποίων οδηγηθήκαμε όπως σωστά λες να καιγόμαστε ήδη σήμερα. Θέλω να τις αναδείξω αυτές τις παθογόνες εστίες και ήδη το κάνω με διάφορες αναρτήσεις μου όσο μπορώ.

Το τι θα μείνει στο τέλος ένα Θεός γνωρίζει, αλλά σε παρακαλώ να προσεύχεσαι και εσύ και όλοι μας μήπως και δούμε Θεού “πρόσωπο” έλεος στην παρούσα ζωή…. ΑΜΗΝ ΓΕΝΟΙΤΟ

Share on

Αθανάσιος
WRITTEN BY
Αθανάσιος
Χατζής του Ιωάννη και της Χριστίνας