This page looks best with JavaScript enabled

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

 ·   ·  ☕ 4 min read


ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Εκλογικό Τμήμα 1110 Π. Φάληρο
ΨΗΦΙΣΑΝ 354, (76.4%)
ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ 463?

Έλαβαν:

ΝΔ : 169 (47.7 %)
ΣΥΡΙΖΑ : 49 (13.8 %)
ΚΚΕ : 27 ( 7.6 %)
ΠΑΣΟΚ : 26 ( 7.3 %)
ΠΛΕΥΣΗ… : 16 ( 4.5 %)
ΜέΡΑ25 : 10 ( 2.8 %)
ΕΛΛ. ΛΥΣΗ: 9 ( 2.5 %)
ΝΙΚΗ : 8 ( 2.2 %)
ΕΘΝ. ΔΗΜ : 8 ( 2.2 %)

ΑΛΛΑ: (11.8%)

Να σας πω λοιπόν πως διαβάζω το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ας πάρουμε μια γειτονιά στο Π. Φάληρο με 350 περίπου άτομα, ποσοστό περίπου 82% επέλεξε να μην αλλάξει τίποτα σε αυτό τον τόπο. Στείλανε ξανά τα ίδια 5 κόμματα στην Βουλή, (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΕΛΛ. ΛΥΣΗ) και χειρότερα, πολώθηκαν περισσότερο με το ΜέΡΑ25 να μένει έξω.

Οι δημοκρατικοί, κατά τα άλλα, συμπολίτες-γείτονές μου (48%), έμειναν ικανοποιημένοι όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια με τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση σε όλα σχεδόν τα θέματα. Το (34%) στα άλλα κόμματα που ήταν στην Βουλή έμειναν και αυτοί ικανοποιημένοι από την αντιπολίτευση που άσκουσαν τα άλλα κόμματα. Για το 82% τίποτα δεν άλλαξε σε αυτό τον τόπο από τις προηγούμενες εκλογές, ξύπνησαν πήγαν ψήφισαν και ξανακοιμήθηκαν ήσυχοι και ήρεμοι ότι έπραξαν το καλύτερο για αυτό τον τόπο.

Υπήρχε και ένα 24% των συμπολιτών-γειτόνων μου που δεν έκανε καν τον κόπο να πάει στις κάλπες. Στις τάξεις αυτών ήμουν επί 14 συνεχόμενα έτη. Οι τελευταίες που συμμετείχα ήταν το 2009, μετά αρχίσαν τα μνημόνια της Ελληνικής αποικίας…. Δεν το μετάνοιωσα για την απόφασή μου να απέχω. Ιδού πήγα μετά από 19 χρόνια και είδα ότι οι άλλοι “δημοκρατικοί” συμπολίτες μου με τα ίδια μυαλά τότε και τώρα συνεχίζουν να ψηφίζουν τους ίδιους αυτούς που μας καταστρέφουν χρόνο με τον χρόνο, δηλαδή αυτοκαταστροφή.

Ας κάνουμε όμως και μια αναγωγή στην επικράτεια της Ελληνικής αποικίας μας. Το 2023 λοιπόν, συμμετείχε περίπου το 60% και απείχε το 40%. Για να δούμε λοιπόν, έλαβαν:
(ΝΔ+ΣΥΡΙΖΑ.+ΚΚΕ+ΠΑΣΟΚ+ΕΛΛ. ΛΥΣΗ) = 84% + Μερα25 = 86.62%

Η γειτονιά μου είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας, για το 86% των Ελλήνων συμπολιτών μου τίποτα δεν άλλαξε (βλ. παραπάνω).

Πάμε στις προηγούμενες 2019 να μετρήσουμε την 5-κομματοκρατία, συμμετείχε το 58% και απείχε το 42% (ΝΔ+ΣΥΡΙΖΑ+ΠΑΣΟΚ+ΚΚΕ+ΕΛΛ.ΛΥΣΗ+Μερα25)=92%
Στην ΕΛΛ.ΛΥΣΗ Βελόπουλος και στο Μέρα25 Βαρουφάκης
Τι άλλαξε ; Ο μανωλιός που έβαλε τα ρούχα του αλλιώς….

Θέλετε να πάμε πίσω 19 χρόνια όταν είχα ξαναψηφίσει το ΛΑ.ΟΣ… μισό λεπτό. Συμμετείχε το 71% και απείχε το 29%
(ΠΑΣΟΚ+ΝΔ+ΚΚΕ+ΛΑ.ΟΣ+ΣΥΡΙΖΑ)=95.16%
Στο ΛΑ.ΟΣ τότε ήταν ο Βελόπουλος Ελληνική λύση

Εδώ τι άλλαξε; Στην ουσία δεν άλλαξε, χάσαμε μάλιστα από τότε έως σήμερα 10% του εκλογικού σώματος που δεν προσέρχεται στις κάλπες. Το ΛΑ.ΟΣ (απόκομμα της ΝΔ) με τα μνημόνια έκανε την μεγαλιώδη κολοτούμπα και τα στελέχη του Καρατζαφέρη, επέλεξαν να πάνε μετά την διάλυση να προσκυνήσουν σε μεγάλα κόμματα ή να σηκώσουν το δικό τους μπαιράκι (Βελόπουλος).

==========================================
Ας πάμε και στα πολύ δικά μας, είμαστε εμείς κράτος Ορθοδόξων Χριστιανών; Πολίτες οι οποίοι επιλέγουν να ψηφίσουν εδώ και 10+ τώρα τα ΙΔΙΑ κόμματα που άπεδειξαν από τους καρπούς των έργων τους ότι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον Χριστό και την Εκκλησία μας; Έλεγε ο Αγ. Παίσιος για τις ελιές με τον λιγότερο δάκο, που είδατε εσείς στην πεντακομματοκρατία όλα αυτά τα χρόνια να έχει κάποιο από αυτά τα κόμματα τον λιγότερο δάκο. Είναι τελείως σάπια αυτή η ελιά και θέλει κόψιμο από την ρίζα, σύριζα.

Στην Νίκη, πιστεύω αληθινά πατριωτικό, ρωμέικο, ορθόδοξο κίνημα Χριστιανών, μαζευτήκαμε όλοι, μετρηθήκαμε, και βγήκε σχεδόν 3% (172000 ψυχές). Αν κάποια αδέλφια μας το ξαναλέω δεν σήκωναν το δικό τους μπαιράκι, θα έμπαινε και στην Βουλή. Ίσως καλύτερα που δεν μπήκε σε αυτό το διαφθορείο ψυχών όπως το έχουν καταντήσει με τα έργα τους. Δεν είναι εκεί το θέμα, να μπεις στην Βουλή. Είναι να προβάλεις αντίσταση με οποιοδήποτε τρόπο εν Χριστώ. Στην παρούσα στιγμή αυτή ήταν η καλύτερη αντίσταση. Σίγουρα καλύτερα να είσαι στην ευλογημένη μειοψηφία παρά μέρος της αντίχριστης πλειοψηφίας του συστήματος.

Υπάρχει μέλλον ; Σίγουρα, για τον Ορθόδοξο Χριστιανό πάντοτε υπάρχει μέλλον, ότι και να γίνει (οὐ γὰρ ἔχομεν ὧδε μένουσαν πόλιν, ἀλλὰ τὴν μέλλουσαν ἐπιζητοῦμεν). Αλλά ως Έλληνες Ρωμιοί λυπούμαστε να βλέπουμε το κατάντημα της πατρίδας μας και τα αδέρφια μας να ακολουθούν θεότυφλους ηγέτες. Δυστυχώς είμαστε μια μειοψηφία στον τόπο μας, αλλά και ταυτόχρονα “Μικρὰ ζύμη ὅλον τὸ φύραμα ζυμοῖ”.

Σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων…. και θα σταθούμε ξανά ανάχωμα στην λέλαπα της παγκοσμιοποίησης και του οικουμενισμού….

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ

Share on

Αθανάσιος
WRITTEN BY
Αθανάσιος
Χατζής του Ιωάννη και της Χριστίνας