This page looks best with JavaScript enabled

Με τη Νίκη...

 ·   ·  ☕ 5 min read


Με τη Νίκη…
Να ξέρετε στην παράδοσή μας όλα είναι θέμα προσώπων.

Τι σημαίνει σχολείο αγαπητοί μου; Έλεγε ο Παλαμάς:

“Σχολείον ίσον δάσκαλος, δώσε μου πέντε δασκάλους με ζήλο, με αφοσίωση, με αγάπη στα παιδιά, με γνώσεις και σε κατακόμβες να τους βάλω θα βγούνε μαθητάρες.

Τι σημαίνει ενωρία; Ένας ιερέας λειτουργός του υψίστου, ειρηνοποιός, ζήλω πεπυρωμένος, άνθρωπος της αγάπης και μαζεύεται το εκκλησίασμα γύρω του όπως μαζεύονται οι μέλισσες στα άνθη.
Τι σημαίνει κυβερνήτης, πρωθυπουργός; Σημαίνει Καποδίστριας ο οποίος όρθρου βαθέως στην Εκκλησία, 7 παρά τέταρτο τον σκότωσαν, στην πρώτη καμπάνα πήγαινε στην Εκκλησία να διαβάσει τον εξάψαλμο. Έτσι ξεκίνησε το γένος μας και έτσι πρέπει να συνεχίσει αγαπητοί μου. Όταν τον έβλεπε ο γιατρός του κάτισχνο από την εκούσια δίαιτα έλεγε. Δεν έχω δικαίωμα να χορτάσω και έστω και ένα Ελληνόπουλο να πεινάει. Έδινε το παράδειγμα, δηλαδή φιλοτιμούσε. Μόνο με το φιλότιμο κυβερνάς λαούς όπως ο Ελληνικός.

Την Κυριακή Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης των ισαποστόλων θα καταλάβουμε την νίκη του Ελληνισμού, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την νίκη του λαού. Εσείς η Νίκη αυτοί που είστε σήμερα μου θυμίζει μια παρομοίωση του Μ. Βασιλείου. Κρίση ζούμε, μεγάλη κρίση πνευματική, πάντοτε μιας υλικής καταρεύσεως, προηγείται μια πνευματική ήττα και κρίση. Έλεγε ο Μ. Βασίλειος:
Είναι μια λίμνη και στις άκρες της λίμνης, στις όχθες βρίσκονται βατράχια και περιστέρια. Πέφτει μια μεγάλη πέτρα. Δημιουργείται αναταραχή, να η κρίση. Πως αντιδρούν τα περιστέρια και τα βατράχια; Τα βατράχια πάνε στην λάσπη, ορμούν στην λάσπη και χώνονται, τα περιστέρια πετούν στον ουρανό. Εμείς της Νίκης κοιτάμε ψηλά, ανεβαίνουμε προς τα πάνω. Όπως λέω και στους μαθητές μου, όταν κάνετε κάτι παιδιά μου, μη κοιτάτε μόνο δεξιά και αριστερά, κοιτάτε και ψηλά. Έτσι θα κάνουμε και στην Νίκη, θα κοιτάμε και ψηλά.

Αγαπητοί μου τούτη την εποχή την δύσκολη, το λέω πάντα, έτσι μάθαμε από τα παιδικά μας χρόνια, αυτό μας δίδαξαν οι γονείς μας, οι γονείς μου, μας μάθανε όταν είναι δύσκολες οι εποχές ένα πράγμα. Εγώ το ονομάζω ένα Άγιο ρουσφέτι, ξέρεται ποιο; «Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ, σώσον ημάς»

Ευχαριστούμε πολύ θα νικήσουμε, την Δευτέρα τα νικητήρια.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Απόσπασμα από την ομιλία του Δημητρίου Νατσιού στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 16 Μαίου 2023.

Σχολιασμός


Μετά από 13 χρόνια συνειδητής απουσίας μου από όλες τις Βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην Ελληνική αποικία που καταντήσανε οι εκλεγμένοι βολευτές μας, αποφάσισα ότι αυτή την φορά θα συμμετάσχω και πρώτα ο Θεός θα ψηφίσω την Νίκη. Οι λόγοι που με οδήγησαν να αναστείλω την αποχή μου από τις εκλογές είναι συνοπτικά οι εξής:

  1. Η Νίκη εμφανίστηκε πριν από ένα χρόνο, όχι τυχαία. Είναι προιόν προσευχής των ανθρώπων, των αδελφών μας Ορθοδόξων Χριστιανών που την στηρίζουν με τον αγώνα που κάνουν εδώ και πολλά χρόνια. Είναι πολύ ωραία πρόσωπα πίσω από την Νίκη… πρόσωπα, άνθρωποι με αληθινό πρόσωπο στην κοινωνία και μπροστά στον Θεό όχι με προσωπεία και μάσκες.

  2. Καταλαβαίνω πολύ καλά την απόφασή τους να ιδρύσουν κόμα και να συμμετάσχουν σε αυτές τις εκλογές. Δεν υπήρχε άλλη καλύτερη λύση αυτή την στιγμή για να γίνει γνωστός ο αγώνας των Ορθοδόξων Χριστιανών. Ναι, μην γελιέστε η Νίκη δεν είναι απλά ένα κόμα. Είναι μια ζωντανή κοινότητα ανθρώπων που την συνδέουν, οι παραδόσεις μας, τα ήθη και τα έθιμα, η αγάπη για το έθνος και την πατρίδα μας και πάνω από όλα η θεία έμπνευση και καθοδήγηση από τον Σωτήρα Χριστό.

  3. Υπήρξαν και υπάρχουν και άλλα Ορθόδοξα και πατριωτικά κινήματα, εγώ θα ρωτήσω τους ηγέτες όλων αυτών των κινημάτων και κομάτων αν είδαν αυτό που υπάρχει πίσω από την Νίκη, τον πνευματικό, τους πνευματικούς καθοδηγητές της, Ορθοδόξους πατέρες, αν είδαν τον αγώνα που διεξάγεται πίσω από την Νίικη για 13 και πλέον χρόνια όσα έχω να πάω να ψηφίσω. Και αν δεν τον είδαν να ρωτίσουν, να ψάξουν, να μάθουν όπως το ίδιο έκανα και εγώ πριν πάω να ψηφίσω ή πριν επιλέξω να σηκώσω το δικό μου μπαιράκι !

  4. Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα “Νίκη” δεν ιδρύθηκε από παλιούς πολιτικούς που έφυγαν από προηγούμενα κόμματα, ούτε περιλαμβάνει στις τάξεις της τέτοια πρόσωπα. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δ. Νατσιός, “Η κομματοκρατία κατέστρεψε την Ελλάδα. Καμιά συνεργασία με τους ολετήρες της πατρίδας”. Ακόμη αποκλείονται από τις τάξεις της Νίκης σκοτεινά πρόσωπα που είναι μέλη σε μυστικές λέσχες που δρουν υποχθόνια για αλλότρια συμφέροντα κατά της πατρίδος μας και της Ορθοδοξίας.

  5. ‘Οσοι απομείναμε όρθιοι από την λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης και του Δυτικού-Ευρωπαικού διαφωτισμού-σκοτισμού, βελούδινου ολοκληρωτισμού, καλούμαστε να συσπειρωθούμε και να αντισταθούμε. Αυτή την στιμή πιστεύω ότι δεν έχω κάτι καλύτερο να πράξω από το να προσέλθω ειρηνικά στις κάλπες, έστω και αν αυτές είναι λίγο ή πολύ στημένες και να πω το “Στώμεν Καλώς” με τα αδέρφια μου. Το μέλλον θα δείξει, δεν ανησυχώ για αυτό που ήδη επέλεξα, ή για το αποτέλεσμα, ανησυχώ αν θα φανώ αντάξιος της κλήσης που μου έκανε ο Χριστός, που με επέλεξε να είμαι σήμερα Έλληνας, επιστήμων, σύζυγος, πατέρας, ιεροψάλτης και πάνω από όλα Ορθόδοξος Χριστιανός. Με αυτά ως κριτήριο επιλέγω να παω να ψηφίσω για το καλό της οικογενείας μου, του τόπου μου, του έθνους, του κόσμου.

  6. Το απόσπασμα που επέλεξα να ανεβάσω δεν είναι τυχαίο. Ας αποφασίσουμε όλοι τι θέλουμε να είμαστε, βατράχια βουτηγμένα στην λάσπη ή περιστέρια που πετάνε ελεύθερα προς τον Θεό. Πότε θα σταματήσουμε επιτέλους να κοιτάμε αριστερά και δεξιά; Πότε θα κοιτάξουμε ψηλά εκεί που είναι η κλήση μας;

Αδερφοί Χριστός Ανέστη,

Εύχομαι ολόψυχα καλή εσωτερική Ανάσταση και ελευθερία μέσα μας και στην εκουσίως σκλαβωμένη πατρίδα μας….

Στώμεν Καλώς

Μια πολιτική παρουσίαση: Τι είναι και τι δεν είναι η “Νίκη”
https://www.haniotika-nea.gr/mia-politiki-paroysiasi-ti-einai-kai-ti-den-einai-i-niki/

Share on

Αθανάσιος
WRITTEN BY
Αθανάσιος
Χατζής του Ιωάννη και της Χριστίνας