This page looks best with JavaScript enabled

Η επέμβαση του Χριστού

 ·   ·  ☕ 5 min read


Η επέμβαση του Χριστού

-Γέροντα, σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια θα επέµβει ο Χριστός;

-Ναι. Εδώ βλέπεις, σε έναν αδικηµένο που έχει καλή διάθεση, επειδή δικαιούται την θεία βοήθεια, παρουσιάζονται πολλές φορές οι Άγιοι, η Παναγία, ο Χριστός, για να τον σώσουν.

Πόσο µάλλον τώρα που θα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση ο καηµένος ο κόσµος.

Τώρα µια µπόρα θα είναι, µια µικρή κατοχή του αντίχριστου σατανά. Θα φάει µετά µια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσµο για πολλά χρόνια. Αυτήν την φορά θα δώσει ο Χριστός µια ευκαιρία, για να σωθεί το πλάσµα Του. Θα αφήσει το πλάσµα του ο Χριστός;

Θα παρουσιασθεί στο αδιέξοδο των ανθρώπων, για να τους σώσει από τα χέρια του Πονηρού.

Θα επιστρέψουν στο Χριστό και θα έρθει µια πνευµατική γαλήνη σε όλη την οικουµένη για πολλά χρόνια.

∆εν θα είναι η ∆ευτέρα Παρουσία του Χριστού, όταν έρθει ως Κριτής, αλλά µια επέµβαση του Χριστού, γιατί είναι τόσα γεγονότα που δεν έχουν γίνει ακόµη.

Θα επέµβει ο Χριστός, θα δώσει µια σφαλιάρα σε όλο αυτό το σύστηµα, θα πατάξει όλο το κακό, και θα βγάλει απ’ αυτό, καλό τελικά. Θα γεµίσουν οι δρόµοι προσκυνητάρια.

Έξω τα λεωφορεία θα έχουν εικόνες. Θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι. Θα σε τραβάν, για να τους πεις για το Χριστό!

Έτσι θα κηρυχθεί το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την οικουµένη και µετά (αργότερα), ο Χριστός θα έρθει ως Κριτής, να κρίνει τον κόσµο.

Άλλο Κρίση, άλλο µια επέµβαση του Χριστού, για να βοηθήσει το πλάσµα Του.

Από το βιβλίο: «Πνευµατική Αφύπνιση», Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, (έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος – Σουρωτή Θεσσαλονίκης).

Σχολιασμός


01: 2021-12-02 11:51:19

Σχόλιο στο Facebook: 10227027434180325_10227027578023921
Να σας καταθέσω και την προσωπική μου μαρτυρία, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι έτσι ακριβώς θα συμβούν τα πράγματα.

Όταν ήμουν στο εξωτερικό, 1994, και μάθαινα από το διαδίκτυο από προσωπικό ενδιαφέρον, τότε είχε μόλις 4 χρόνια λειτουργίας, το πως λειτουργεί το χρηματοοικονομικό σύστημα, και πως είναι απλωμένο πάνω σε όλο τον κόσμο με την πυραμίδα οργάνων, εντολοδόχων που έχουν φτιάξει, τα έχασα.

Έγραφα στους συμμαθητές μου για αυτά και μου λέγανε αυτά που λένε σήμερα είσαι συνωμοσιολόγος δεν υπάρχουν μυστικές οργανώσεις και τελετές. Το conspiracy theory υπήρχε από τότε, μόνο που δεν ήταν θεωρία, ήταν πράξη απόλυτα εφαρμοσμένη. Και είδα τελικά στις μέρες μας τι υπόσταση πήρε όταν άφησαν το τέρας να μεγαλώσει.

Τότε λοιπόν για να επιστρέψω στο 1994, δεν με έπαιρνε ο ύπνος, πήρα όμως τότε από τον Θεό μια πληροφορία και καθησύχασα. Μετά από πολλά χρόνια διάβασα ότι ο Αγ. Παίσιος μου την επιβεβαιώνει. Ότι δηλαδή δεν είναι ώρα για την συντέλεια του αιώνος, ούτε η ώρα του σφραγίσματος. Ο πολιτισμός μας όπως τον ξέρουμε θα κάνει την τελευταία του αναλαμπή μετά την πάροδο αυτών όλων των σκοτεινών δυνάμεων. Και αυτό θα γίνει γιατί όπως λέει θα επέμβει ο Χριστός για να μας σώσει και θα επιστρέψουν οι άνθρωποι στον Χριστό και θα βασιλεύσει η ειρήνη και η ευημερία όλων γιατί θα υπάρχουν καλές προυποθέσεις και συνθήκες. Και μετά δυστυχώς πάλι τα ίδια και χειρότερα…. η τελική πτώση γιατί ο άνθρωπος ξεχνάει το παρελθόν και την Ιστορία του. Το ίδιο γίνεται και τώρα.

Δεν είναι θέμα προφητείας, είναι θέμα νομοτέλειας του Θεού. Ο άνθρωπος επιλέγει να καταστραφεί και να καταστρέψει λόγω του παλαιού ανθρώπου που κουβαλάμε όλοι μέσα μας που παρακούει τον Θεό και ακολουθεί τον πατέρα του ψεύδους.

Απλά επαληθεύεται αυτό που λέει στο Ευαγγέλιο, όταν σώζεσαι και ξαναεπιστρέφεις στην αμαρτία τότε η πτώση είναι χειρότερη της πρώτης, και τελικά όταν Εκείνος κρίνει εξαντλείται το χρονικό περιθώριο που έχουμε είτε ως πρόσωπα είτε ως ανθρωπότητα συλλογικά σε αυτή τη ζωή και ύστερα ακολουθεί ο νόμος και η δικαιοσύνη του Θεού.
Εμείς ως Χριστιανοί έχουμε χρέος να παρακαλάμε τον Θεό να επέμβει για να σώσει τον κόσμο και εμάς τους ίδιους ανά πάσα στιγμή.

02: 2021-12-02 12:05:12

Σχόλιο στο Facebook: 10227027434180325_10227027636905393
Ξεκίνησα να σας γράφω όλα αυτά γιατί είχα μια απορία που έλεγα στον Θεό, πριν ξεκινήσουν να συμβαίνουν όλα αυτά τα παράλογα στις μέρες μας. Πως δηλαδή θα γίνει να επιστρέψει όλος αυτός ο κόσμος και όλοι να ρωτάνε να μάθουνε για τον Χριστό και τους Αγίους;
Πριν σας απαντήσω να εύχεσθε παρακαλώ, μετά από όλες αυτές τις δοκιμασίες που θα έρθουν να βγούμε νικηφόροι είτε σε αυτή την ζωή, είτε στην άλλη. Θα συμβούν όντως συνταρακτικά γεγονότα μέσω των οποίων θα δοκιμαστούμε όλοι, ο καθένα ξεχωριστά σε αυτά που υστερεί και όλοι μαζί. Τελικά όσοι μείνουμε θα έχουμε πράγματι να πούμε πολλά και στις επερχόμενες γεννεές για το σχέδιο του Θεού αλλά και αυτό των υπ-ανθρώπων του συστήματος.

Είπα όμως ότι θα σας απαντήσω, τι να πω όμως, δες τε μόνοι σας τι συμβαίνει γύρω μας. Το επίκεντρο όλων σήμερα είναι η κακώς νοουμένη υγεία του σώματος και αυτό που όλοι προσπαθούν να αποφύγουν θα συμβεί μοιραίως έτσι και αλλιώς αργά ή γρήγορα. Και όπως σοφά λέει ο λαός μας “ενός κακού μύρια έπονται”. Και για όλα αυτά φταίμε εμείς γιατί τα προκαλέσαμε, γιατί τα ακολουθούμε και γιατί δεν μετανοούμε.

Το άλλο επίκεντρο, θυμηθείτε το παρακαλώ, είναι η οικονομία. Αγώνας για να μην χάσουμε τον μισθό, τις συντάξεις, αγώνας μέχρι του να πουλήσουμε και αυτήν ακόμα την πατρίδα μας στους ξένους. Και δες τε σήμερα τι γίνεται, και άλλη μείωση και άλοι φόροι και περισσότερα χρήματα για τους γιατρούς και τα νοσοκομεία…. και ουκ έστιν τέλος. Άρα τι πετύχαμε με τα χρήματα τίποτα, το ακριβώς αντίθετο, και τα χάσαμε και τα χάνουμε περισσότερο. Το ίδιο θα συμβεί και συμβαίνει και με την υγεία μας. Χρόνια πολλά και χρόνια πολλά και την υγεία μας να έχουμε…. ναι να την έχουμε αλλά για πιο λόγο να την έχουμε;

03: 2021-12-02 12:28:48

Σχόλιο στο Facebook: 10227027434180325_10227027713907318
Η φωτογραφία που βλέπεται την είχα πρωτοδεί σε ένα βιβλίο του γέροντα που κυκλοφορούσε το 1994-1996 ήταν τότε τα χρόνια που ο άσωτος Θανάσης επέστρεψε στην Εκκλησία του Χριστού και άρχισε συνειδητά να αγωνίζεται. Εγώ τον γέροντα Παίσιο δεν τον γνώρισα δια ζώσης γιατί δυστυχώς άλλες γνωριμίες επιθυμούσα και άλλα ενδιαφέροντα είχα στην ζωή μου. Αλλά Εκείνος με βρήκε τότε στην κατάλληλη στιγμή και μου τον σύστησε μέσα από το βιβλίο του και τους λόγους του…. και λες και ήταν δίπλα μου…. ο Άγιος είναι ολοζώντανος και την ευχή του και την προστασία του να έχουμε πάντοτε. Ευτυχώς που έμαθα για αυτόν, δυστυχώς που ελάχιστα εφαρμόζω από όσα διάβασα και έμαθα.

Share on

Αθανάσιος
WRITTEN BY
Αθανάσιος
Χατζής του Ιωάννη και της Χριστίνας