This page looks best with JavaScript enabled

Περί πατριωτικών κινημάτων ο Λόγος

 ·   ·  ☕ 3 min read

athanassios.gr
Το Ρωμαίικο Έθνος: athanassios.gr


Περί πατριωτικών κινημάτων ο Λόγος

Για του Χριστού την πίστη και της πατρίδος την ελευθερία !

Δύο σημεία θα θίξω. Πρώτον ένα αληθινά δημοκρατικό πολίτευμα για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται θεμέλιο και αυτό ήδη σωστά είναι τοποθετημένο (εις το όνομα της Αγίας Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος). Αυτό για όσους δεν γνωρίζουν είναι συστατικό της ταυτότητας του Ελληνικού έθνους ΜΑΣ. Όσοι δεν το αναγνωρίζουν, δεν το θέλουν, δικαίωμά τους να έχουν άλλη ταυτότητα, αλλά να μην προσπαθούν να αλλάξουν την δική μας ταυτότητα.

Πάνω στο θεμέλιο αυτό, εξ’ορισμού προκύπτουν κάποιες αρχές.

  1. Παιδεία εν Χριστώ Ιησού ΟΧΙ παραπαιδεία
  2. Ομόνοια ΟΧΙ διχόνοια
  3. Ελευθερία ΟΧΙ ασυδοσία
  4. Αριστοκρατία-Δημοκρατία ΟΧΙ κομματοκρατία
  5. Εθνική και Οικονομική ανεξαρτησία ΟΧΙ υποτέλεια

Τις αρχές αυτές τις έγραψα πριν από δέκα χρόνια για να μην τις ξεχάσω ποτέ ως Ορθόδοξος Ρωμιός και να τις έχουν και τα παιδιά μου ως παρακαταθήκη. Τις έγραψα όταν παρέδωσαν οι προδότες την πατρίδα μας στους ξένους αμαχητί, τότε που πάλι δεν μίλησε κανένας πλην ελάχιστων εξαιρέσεων.

Και ερχόμαστε στο πρόβλημα του σήμερα και αυτό είναι το δεύτερο σημείο που θέλω να θίξω. Πως ένας λαός, ο δικός μας λαός, που είναι απαίδευτος, διχασμένος και σκλάβος σε “βαρβάρους” στα πάθη του, χωρίς αξίες, χωρίς ιδανικά, χωρίς πιστεύω, καλείται να εφαρμόσει ένα νέο σύνταγμα άμεσης δημοκρατίας. Πως δεν θα μας ξεγελάσουν, όπως τότε με το σύνταγμα του Όθωνα στην πλατεία συντάγματος που θα έπρεπε να θυμόμαστε πως μας κορόιδεψαν τότε.

Αδέρφια μου μην κοροιδευόμαστε, δεν αμφιβάλλω ότι οι προθέσεις πολλών μπορεί να είναι πολύ καλές, και αγνές και αγαθές. Δεν φτάνει αυτό. Το έθνος χρειάζεται ηγέτες, ηγέτη για την ακρίβεια πολύ μεγάλου αναστήματος, θεόσταλτο πολιτικό ηγέτη όπως ήταν ο Καποδίστριας που έχουν αρκετοί και σωστά ως έμβλημα του κινήματός τους.

Μην ξεχνάτε όμως ότι τον Καποδίστρια τον επέλεξαν ομόφωνα και εξ’ανάγκης πολλοί, ΣΕ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, επειδή τον αναγνώρισαν ως τον μόνο που θα μπορούσε να βγάλει το φίδι από την τρύπα !!!

Αυτός πρώτα ο Θεός θα συγκεντρώσει γύρω του αντίστοιχες προσωπικότητες κύρους, αυτός θα έχει την δύναμη να ενώσει όχι μόνο τους Έλληνες αλλά και τον κόσμο ολόκληρο όπως τότε ο Καποδίστριας προσπαθούσε να ενώσει τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Προς Θεού, δεν τα γράφω αυτά για να σταματήσουν όσοι κάνουν πατριωτικά κινήματα και αγωνίζονται, πολύ καλά κάνουν και ελπίζω να δίνουν το παράδειγμά τους με τον δίκαιο και τίμιο αγώνα και με βρίσκουν στο μέρος τους συναγωνιστή αλλά οι επαναστάσεις χρειάζονται αναστημένους ηγέτες που υψώνονται (από τον Θεό) για να στήσουν τους άλλους στα πόδια τους.

Μακάρι να εμπνευστούν και άλλοι και να ξυπνήσουν, να αγωνιστούν όπως μπορεί ο καθένας και με ότι πνευματικά όπλα διαθέτει. Κυρίως όμως ας έχουμε τα μάτια της ψυχής μας ανοιχτά και ας κάνουμε υπομονή. Όλα αυτά έχουν τον Λόγο τους που γίνονται και είμαστε όλοι αναλογικά υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν και θα συμβούν…. δυστυχώς για να πάρουμε όλοι το μάθημά μας και για να δείξει ο καθένας μας ποιος πραγματικά είναι….

Ελπίζω και το εύχομαι να καθαρίσει τελικά η ήρα από το στάρι και το καινούργιο κρασί, να μπει σε νέους ασκούς.
ΑΜΗΝ

Σχολιασμός


01: 2020-12-17 14:48:51

Σχόλιο στο Facebook: 10224633971785261_10224634021466503
Σταύρος Βιτάλης συντονιστής του κινήματος Σύνταγμα άμεσης Δημοκρατίας - Εφ’ όλης της ύλης…
https://www.facebook.com/100011898304483/videos/948406058899329/
Μια αξιόλογη ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ προσπάθεια που γίνεται στις μέρες μας…..

Share on

Αθανάσιος
WRITTEN BY
Αθανάσιος
Χατζής του Ιωάννη και της Χριστίνας