This page looks best with JavaScript enabled

Το κίνημα του Ναυτικού - Ιστορία και Διδάγματα

 ·   ·  ☕ 5 min read


Εξαιρετική, ειλικρινής εξιστόρηση των γεγονότων που έλαβαν χώρα το 1973 με το Α/Τ βέλος από πρώτο χέρι με τον Αντιναύαρχο ΠΝ (εα) Κωνσταντίνο Γκορτζή
Προσωπικά κρατώ ως παρακαταθήκη το εξής απόσπασμα από την ανεπιτήδευτη, ανιδιοτελή ομιλία του. Στο 51m30s μας λέει ότι ξεκίνησαν οι συζητήσεις του Ν. Παππά, με τους πολιτικούς και τον Βασιλιά για το “τι θα κάνουμε τώρα”. Μετά τις συναντήσεις και απαντήσεις που έλαβαν, ο νέος σημαιοφόρος του ΠΝ, Κ. Γκορτζής κατάλαβε κάτι που επαληθεύτηκε στην νεότερη ιστορία της μεταπολίτευσης.

(53m34s) Να σας πω, ένα 22χρονο παιδί που είδα τότε τα πράγματα, τι μου θύμισε; Μου θύμισε ότι υπήρχε ένας γύπας, λεγόμενος φοίνικας ο οποίος έτρωγε την σάρκα της Ελλάδος και στους γύρω κάκτους ήταν ο κάθε γύπας ξεχωριστά και περίμενε πότε θα χορτάσει το ένα πουλί για να επιπέσει ο καθένας στην σάρκα και να την φάει. Αυτό ένιωσα και αυτό νιώθω ακόμα.

Σχολιασμός


01: 2020-05-25 11:37:34

Σχόλιο στο Facebook: 10222921323930135_10222921372771356
Αυτά στο τότε, στο σήμερα μετά από δύο τεραστίου μεγέθους προδοσίες σε μείζων εθνικά ζητήματα (παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας άνευ όρων και αμετάκλητα και μειοδοσία στο μακεδονικό) οι γύπες συνεχίζουν να τρώνε την σάρκα της χώρας μας. Θα έπρεπε ήδη έστω οι απόστρατοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, γιατί με τους ενεργούς είναι λεπτό το ζήτημα, να είχαν ενώσει τις φωνές τους και να απαιτούσαν δίκη όλων των πολιτικών ανεξαρτήτου χρώματος με σκοπό την συνταγματική αποκατάσταση. Η δικογραφία για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχει και είναι θαμμένη στα συρτάρια της δικαιοσύνης.

Κάποιοι προσπάθησαν όπως ο στρατηγός Νικόλαος Καρατουλιώτης που πρώτος το 2010 ανέδειξε το θέμα με την ύπουλη προδοτική δανειακή σύμβαση που υπέγραψε ο Παπακωνσταντίνου εν λευκώ. Δυστυχώς από το ναυτικό εκείνο τον καιρό, άκρα του τάφου σιωπή. Η μήπως κάνω λάθος;

Τότε, 47 χρόνια πριν, ήταν φανερό το απολυταρχικό καθεστός, τα μυαλά λιγότερο θολωμένα και αποβλακωμένα και εξεγέρθηκαν πολλοί. Σήμερα η πολιτική-πολιτειακή σαπίλα είναι καλυμμένη με τον μανδύα της ψευτο-δημοκρατίας, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, βολεμένοι άπαντες με ένα ξεροκόμματο δεν μιλάει κανείς, είναι αποχαυνωμένοι από τα ΜΜΕ.
Ανήκωμεν εις την Δύση; ‘ΟΧΙ ανήκωμεν εις το μαρτυρικό και ένδοξο έθνος των προγόνων μας. Ανήκωμεν στην αιματοβαμένη πατρίδα μας για την οποία κανείς από αυτούς αλλά ούτε και εμείς δεν χύσαμε μια σταγόνα αίματος. Με ποιο δικαίωμα την πουλήσαμε;

Τότε φανερά βασανιστήρια για τους αντιφρονούντες, σήμερα το μαρτύριο της σταγόνας, αργά αργά για όλο τον Ελληνικό λαό που υποδουλώθηκε εκουσίως και χάσαμε το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας. Αλλά τι θα κάναμε όταν όλες σχεδόν οι κεφαλές βρωμάνε ψαρίλα. Και όπως πάει σε λίγο θα μας διώκουν όλους όσους απλά τολμούμε να γράψουμε την αλήθεια γιατί είμαστε επικίνδυνοι για την δημόσια υγεία μήπως και μεταδώσουμε το “μικρόβιο” που έχουμε και σε άλλους και “κολλήσουν” και τους χαλάσουμε την πιάτσα.

Έχει όμως ο καιρός και ο Θεός γυρίσματα, όσο ζω εδώ ελπίζω στην αναγέννηση του Ελληνικού-Ρωμαίικου έθνους. Εμείς τους δώσαμε τα φώτα, εμείς θα τους τα ξαναδώσουμε τώρα που βυθίζονται ολοένα και περισσότερο στο σκοτάδι. Χριστός Ανέστη, καλή ανάσταση

02: 2020-05-25 11:41:38

Σχόλιο στο Facebook: 10222921323930135_10222921401132065
Την τελευταία δεκαετία το σύνταγμα της χώρας μας έχει βιασθεί ασυστόλως πολλάκις και οι βιαστές παραμένουν ελεύθεροι και ανενόχλητοι. Προσφάτως θύμα, όχι του COVID19, αλλά των εξουσιαστών-βιαστών ήταν η Εκκλησία της Ελλάδος και όλοι εμείς οι Χριστιανοί. Σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ιστορικό προηγούμενο, δική μου πεποίθηση ότι η περίοδος που διανύουμε είναι η χειρότερη στην ιστορία του Ελληνικού έθνους, λόγω του ότι το πνευματικό επίπεδο, και όχι το παρα-μορφωτικό, του λαού είναι στα τάρταρα.

Για να μην παρεξηγούμαστε, το έχω ξαναγράψει δημοσίως, δεν είμαι υπέρμαχος οποιασδήποτε βίαιης εξέγερσης, γιατί έτσι θα χάσουμε ο καθένας το μάθημά του, ήδη αυτό γίνεται στην πορεία της ιστορίας, ούτε θα γίνουν ολοφάνερα τα άνομα σχέδια των υποστηρικτών της παγκοσμιοποίησης. Αλλά έχουμε καθήκον, και δεν είναι πρόταση, από το πόστο που βρίσκεται ο καθένας μας να αντιστεκόμαστε, να αντιδρούμε στην κατάλυση του συντάγματος και να ομολογούμε πίστη στις πατρογονικές αξίες που μας παρεδόθησαν.

Υπό αυτές τις συνθήκες Δημοκρατία έχουμε κατ’επίφαση, στη ουσία της δεν υφίσταται. “Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό και ασκούνται υπέρ αυτού και του έθνους”, όλες οι εξουσίες αλώθησαν και ασκούνται υπέρ των συμφερόντων των τραπεζιτών. Χρησιμοποιείται δημαγωγικά η μορφή αυτή πολιτεύματος από την νέα τάξη ως όργανο για να κατευθύνει την μάζα. Απλά ελέγχουν τις κεφαλές στην κοινωνία με το χρήμα, τα αξιώματα, την καρέκλα, οι υπόλοιποι ακολουθούμε ως πρόβατα επί σφαγή.

Το κίνημα και οποιοδήποτε κίνημα στις μέρες μας χωρίς ρίζα είναι καταδικασμένο να αποτύχει όπως αυτό του Ναυτικού. Αποκοπήκαμε από τις ρίζες μας γι’αυτό οδεύουμε σε αχαρτογράφητα ύδατα με ρουφήχτρες και συμπληγάδες πέτρες. Πότε όμως και πως θα απεγκλοβιστούμε; Πρώτον όταν όλοι ανεξαιρέτως έχουμε πάρει το μάθημα και δεύτερον όταν παρουσιαστεί στην σκηνή άξιος κυβερνήτης, τιμονιέρης ικανός για το έθνος. Και αυτή η σκηνή είναι όπως στο αρχαίο θέατρο, η απρόσμενη παρέμβαση από τον από μηχανής Θεό. Μόνο που στην περίπτωσή μας όπως πιστεύω και προσεύχομαι η λύση θα δοθεί, αν και δεν την αξίζουμε, από τον Αληθινό Θεό, τον ζώντα Χριστό, Χριστός Ανέστη. Στώμεν καλώς;

03: 2020-05-25 11:42:55

Σχόλιο στο Facebook: 10222921323930135_10222921407372221
Ομοιάζουμε με Βαβέλ, ο καθένας μας πρεσβεύει τα δικά του και ελάχιστοι αναζητούμε το θέλημα του Θεού στην ζωή μας και στην ζωή του τόπου μας. Συλλογίζομαι την ιστορική συγκυρία με τον Καποδίστρια 200 χρόνια πριν, διχόνοια και διχογνωμία. Αλλά σε αυτό συμφώνησαν, έπρεπε να τον καλέσουν, και Άλλος τελικά τον κάλεσε, ο Κύριος του και Θεός του. Και ο Άγιος Κυβερνήτης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και τα παράτησε όλα όπως οι μαθητές που άφησαν τα δίχτυα. Έστω και πρόσκαιρα έβαλε τάξη στο ρημαδιασμένο σαπιοκάραβό μας και έδειξε σε όλους μας με το παράδειγμά του πως και ποιος είναι καλός κυβερνήτης.

Share on

Αθανάσιος
WRITTEN BY
Αθανάσιος
Χατζής του Ιωάννη και της Χριστίνας