This page looks best with JavaScript enabled

Το Ρωμαίικο Έθνος

 • Να γραφτούν οι αξίες, οι αρχές πάνω στις οποίες στηρίζεται το έθνος μας. Χρειάζεται να θέσουμε πάλι το γερό θεμέλιο που άντεξε τους ανέμους και τις θύελλες της ιστορίας μας. Για αυτό οι πρόγονοί μας σοφά επέλεξαν αρχή και ακρογωνιαίο λίθο του συντάγματος την πίστη μας στον Χριστό (ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ). Αυτό το θεμέλιο το παραγκωνίσαμε, καθώς πολλοί αγνοούν ή δεν θέλουν να ξέρουν για τους ιστορικούς αγώνες του έθνους στους οποίους πρωτοστάτησε η εκκλησία καθώς και τις χιλιετίες της Ρωμαικής-Βυζαντινής αυτοκρατορίας, της αυτοκρατορίας με την μεγαλύτερη διάρκεια στην ιστορία της ανθρωπότητος.

 • Αυτές τις αρχές επέλεξα να βάλω με σειρά προτεραιότητας, τις οποίες σύντομα αναλύω σε αυτό το άρθρο:

1. Παιδεία εν Χριστώ Ιησού ΟΧΙ παραπαιδεία
 • Να διδάσκεται και να εφαρμόζεται η εν Χριστώ Ζωή. Να ορισμένες ιστορικές αλήθειες:
 • Ισχυρότερη από την επιβολή των όπλων και τη βίας για την διάλυση ενός έθνους είναι η πνευματική συσκότιση. Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που κηρύχτηκε το Ευαγγέλιο του Χριστού. Η θεολογία που ανέπτυξαν οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας είναι η συνέχεια των φιλοσοφικών κινημάτων και αξιών των αρχαίων Ελλήνων. Τι δίδαξε και τι διδάσκει από αυτά στις μέρες μας (2011) το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος στα Ελληνόπουλα;
 • Οι Βυζαντινοί-Ρωμαίοι αυτοκράτορες προστάτεψαν και στήριξαν την Εκκλησία του Χριστού γιατί ήξεραν ότι ενώνει τον λαό.
 • Οι ήρωες του 1821 και της Ελληνικής Επανάστασης ξεσηκώθηκαν και πολέμισαν για την ελευθερία πιστεύωντας στον Χριστό. Με τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς το ελληνικό πνεύμα δεν υποδουλώθηκε λόγω της πίστεως στον Χριστό και στην αφύπνιση του λαού από την Εκκλησία.
 • Οι Έλληνες ήρωες του 1940 φωνάζανε “αέρα” και είχαν την Παναγία δίπλα τους να τους στηρίζει στις μάχες κατά των Ιταλών και Γερμανών.
 • Οι νομοθέτες της πατρίδος και του συντάγματος γνώριζαν και έθεσαν πρώτα ως θεμέλιο την πίστη του λαού που προσπαθούν όλοι οι εχθροί αυτού του τόπου να ξεριζώσουνε με κάθε τρόπο και μέσο.
2. Ομόνοια ΟΧΙ διχόνοια
 • Να διδάσκει την ενότητα, την ομόνοια, την ομοψυχία στον Ελληνικό λαό με οδηγό τους ιστορικούς αγώνες του έθνους.
 • Να διδάξουν ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ και να αποκαλύψουν μυστικά και φανερά σχέδια των εχθρών για την διάσπαση των Ελλήνων. Να εκθέσει στον λαό ιστορικά ντοκουμέντα για να θυμηθούν οι παλαιοί και να μάθουν οι νέοι που οδηγήθηκε ο τόπος αυτός και σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα η χώρα από όλους όσους επιχείρησαν με διάφορους τρόπους να διασπάσουν την ενότητα και την εθνική ομογένεια.
 • Η τεχνική του “ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ” είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων και χρησιμοποιείται ως μέθοδος παντού, βλέπε κληρονομική κομματοκρατία παρακάτω. Γενικότερα, με αυτό το ισχυρό όπλο ο εχθρός αποβλέπει στην αποδόμηση της προσωπικότητας του κάθε ανθρώπου καθώς και στην εξάλειψη της εθνικής του ταυτότητας.
 • Ο Χριστιανός ως ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΟΥ προσπαθεί να είναι μια ολοκληρωμένη και όχι μια διασπασμένη, κατακερματισμένη προσωπικότητα αποδίδωντας τιμή σε κάθε άλλη εικόνα του Θεού, δηλαδή στον συνάνθρωπό του.
3. Ελευθερία ΟΧΙ ασυδοσία
 • Να προστατεύσει την κοινή, ορθόδοξη πίστη στον Χριστό, τα ιερά και τα όσια, την οικογένεια, τα σύνορα της πατρίδος και τα δικαιώματα που έχουμε λόγω χωρικών υδάτων από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς που τα επιβουλεύονται.
 • Ελευθερία δεν είναι η προστασία μειονοτήτων και η απόδοση δικαιωμάτων σε όσους κρυφά και ύπουλα υπονομεύουν την πατρίδα μας και προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαβρώσουν τα κοινωνικά στρώματα και τα δικαιώματα που έχει ο Ελληνικός λαός. ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΔΟΣΙΑ
4. Αριστοκρατία-Δημοκρατία ΟΧΙ κομματοκρατία
 • Να προασπίζει την ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με δίκαιο εκλογικό σύστημα και να αποτρέπει τους σφετεριστές της εξουσίας
 • Επίσης δεν νοείται δημοκρατία με πολίτες απαίδευτους, αμόρφωτους, σε νηπειακή κατάσταση, με αλλοτριωμένα ήθη και έθιμα. Δημοκρατία σημαίνει ότι μου δίνεται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι αλλά κατανοώ ότι κοινό συμφέρον όλων είναι να κυβερνούν οι ικανοί, οι άξιοι, οι άριστοι και όχι οι άχρηστοι, οι οικονομικά υποδουλομένοι, οι εξουσιομανείς, οι ανάξιοι και ανίκανοι.
 • Στην Ελλάδα την εποχή της “Μεταπολίτευσης” έως και στις μέρες μας καλλιεργήθηκε, αναδείχτηκε, και ανδρώθηκε η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ η οποία αποτελεί καχέτυπο της δημοκρατίας. Η διαφθορά των ανάξιων πολιτικών μέσα στα κόμματα είναι η κύρια αιτία των δεινών που περνάει η χώρα μας σήμερα. Υπάρχει συλλογική ευθύνη αλλά στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα από εμάς. Οι όποιες αλλαγές στο μέλλον δεν μπορούν ποτέ να προέλθουν από την μάζα. Οι αληθινοί ηγέτες, οι πνευματικοί ταγοί οδηγούν πάντα τον λαό.
5. Εθνική και Οικονομική ανεξαρτησία ΟΧΙ υποτέλεια
 • Να προσβλέπει σε ΕΘΝΙΚΗ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και να αγωνίζεται για το συμφέρον των πολιτών της Ελλάδος.
 • Το σχέδιο της παγκόσμιας δικτατορίας που προσπαθούν να μας επιβάλλουν στηρίζεται πρωτίστως και κυρίως στον έλεγχο της οικονομίας των κρατών και των εθνών με τη δημιουργία πολέμων και συγκρούσεων, και σε προσωπικό επίπεδο με εκβιασμό, εξαγορά των συνειδήσεων και τρομοκρατίας. Υπάρχει οργάνωση, συντονισμός και σχέδιο για αυτά και δεν είναι σενάρια συνομοσίας όπως θέλουν πολλοί να πιστεύουν και να διαδίδουν. Το Ελληνικό έθνος πρέπει να αντισταθεί με το να έχει ισχυρό δικό του νόμισμα και σύστημα τραπεζικό που να ελέγχει το ίδιο το Ελληνικό κράτος, ΟΧΙ οι διεθνείς τραπεζίτες και οι ξένες μυστικές οργανώσεις.

Οι παραπάνω αρχές είναι βαλμένες όπως είπαμε με σειρά προτεραιότητας γιατί προϋπόθεση για το ένα είναι να υπάρχει το άλλο: δεν μπορείς να συζητάς για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ όταν αυτός που σε ακούει είναι ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΣ, ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΣ, ΣΚΛΑΒΟΣ και ΒΑΡΒΑΡΟΣ.

 • Χρειάζεται να ωριμάσουν οι αξίες αυτές, να πιστέψει ο Νέο-Έλληνας και να αγωνιστεί για αυτές. Χωρίς αξίες κοινά αποδεκτές που από παράδοση έχει αυτός ο τόπος κάθε κίνημα αναγέννησης θα πεθάνει γρήγορα και το Ελληνικό έθνος κάποτε θα σβήσει.

 • Χρειάζεται να εξηγηθεί στον απλό κόσμο το γεγονός ότι αυτά που παθαίνουμε όλοι σήμερα οφείλονται στο ότι οι άνθρωποι, οι Έλληνες, οι Ρωμιοί ΕΧΑΣΑΝ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ, ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ, ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥΣ και έγιναν έρμαιο του σάπιου συστήματος και της σάπιας κοινωνίας.

 • Τελικά ομόφωνα θα πρέπει να αναρτηθεί η ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ – Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ-ΡΩΜΙΩΝ ΤΟΥ 20ου αιώνα. Η διακήρυξη πρέπει να είναι σύντομη, περιεκτική, ξεκάθαρη, αποσαφηνίζοντας ότι διεκδικούμε την ελευθερία και την ιστορία μας ως έθνος και αξιώνουμε να υπάρξει συνέχεια και μέλλον στον τόπο μας με τις πατροπαράδοτες αξίες που μας δόθηκαν.

Ένα τέτοιο κίνημα εθνικής παλιγγενεσίας χρειάζεται πνευματικούς ηγέτες που θα εμπνεύσουν, με τον λόγο και κυρίως με τα έργα τους. Εύχομαι και ελπίζω τέτοιοι να είναι αυτοί που ηγούνται οποιουδήποτε κινήματος στην χώρα μας. Χρειάζεται όμως να αφυπνιστούν οι συνειδήσεις, να βρούμε ξανά το χαμένο μας πιστεύω, το πιστεύω μας ως Έλληνες και ως Χριστιανοί! Αυτό προδώσαμε, αυτό χάσαμε, αυτό πρέπει να ξαναβρούμε. Χρειάζεται δηλαδή να επαναπροσδιοριστούμε για το μέλλον με αφετηρία το ένδοξο, ιστορικό παρελθόν μας και να αναζητήσει ο καθένας από εμάς την ταυτότητά του.

Αθανάσιος Ι. Χατζής
Έλληνας-Ρωμιός Χριστιανός Ορθόδοξος εν δυνάμει και αγώνα

Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία – Ανδρέας Κάλβος.

Share on

Αθανάσιος
WRITTEN BY
Αθανάσιος
Χατζής του Ιωάννη και της Χριστίνας