This page looks best with JavaScript enabled

Μήνυση Ιατρού Δημήτρη Αντωνίου για εσχάτη προδοσία

 ·   ·  ☕ 5 min read

Αποσπάσματα από την Μήνυση κατά των Βουλευτών

  • Το μνημόνιο συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα «ψηφίστηκε» διεκπεραιωτικά, με τους ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ) και του ΛΑΟΣ την 06-05-2010 στην Ελληνική Βουλή ως ο «νόμος» 3845 / 06-05-2010 και θα αναφέρεται στο εξής στην μήνυσή μου ως «μνημόνιο».

  • Οι νόμοι αυτοί επειδή δεν ψηφίστηκαν άμεσα από τον ελληνικό Λαό, επειδή παραβιάζουν το άρθρο 1 και 28 παρ.3 του Συντ., τόσο ως προς τον τρόπο που ψηφίστηκαν, αλλά και ως προς το περιεχόμενό των –σύμφωνα με όσα προανέφερα παραπάνω- δεν εκφράζουν, αλλά αντίθετα βιάζουν την θέληση του Λαού και είναι βαθειά αντισυνταγματικοί και δεν παράγουν δίκαιο. Οι βουλευτές είναι εξουσιοδοτημένοι να ψηφίζουν νόμους στη Βουλή- στα πλαίσια της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας- μόνο στα πλαίσια του Συντάγματος, δηλαδή σύμφωνα με την εκπεφρασμένη βούληση του Ελληνικού Λαού στο Σύνταγμα. Η παραβίαση της αρχής αυτής από τους Βουλευτές, όπως έγινε στη προκειμένη περίπτωση, συνιστά Κατάλυση του Συντάγματος κι Εσχάτη Προδοσία .

  • Επαναλαμβάνω ότι: Τα ψηφισθέντα οικονομικά μέτρα που μας επιβλήθηκαν από την Τρόικα συνιστούν αξιόποινες πράξεις από τους ψηφίσαντες βουλευτές, σε βαθμό εσχάτης προδοσίας, για τους εξής λόγους: 1) Διότι η διαδικαστική ψήφιση του περιεχομένου αυτών δεν είναι προιόν ελεύθερης βούλησης κι επιλογής της Ελληνική Βουλής και συνεπώς του κυριάρχου Ελληνικού Λαού, αλλά είναι προιόν αναγκαστικής επιβολής από ξένες δυνάμεις (της τρόικας) . Οι Έλληνες βουλευτές είναι εξουσιοδοτημένοι να ψηφίζουν νόμους στη Βουλή- στα πλαίσια της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας- μόνο στα πλαίσια του Συντάγματος, δηλαδή σύμφωνα με την εκπεφρασμένη βούληση του Ελληνικού Λαού στο Σύνταγμα. Η παραβίαση της αρχής αυτής από τους Βουλευτές, όπως έγινε στη προκειμένη περίπτωση, συνιστά Κατάλυση του Συντάγματος κι Εσχάτη Προδοσία,

Διαβάστε ολόκληρη την μηνυτήριο αναφορά στο blog του κ. Δημήτρη Αντωνίου Ζωηδοσία

Η αλήθεια δεν έχει χορηγό

Συνέντευξη του Δημήτρη Αντωνίου στην εκπομπή του Σπύρου Χατζάρα, η “Αλήθεια δεν έχει χορηγό” στο κανάλι Blue Sky. Ανέβηκε στο youtube στις 26 Ιουνίου 2010

Άρειος Πάγος - Διαβιβάζουμε στη βουλή την μήνυση Δ. Αντωνίου για Εσχάτη Προδοσία

  • Η μήνυσή μου για Εσχάτη Προδοσία κατά της Βουλής και της Κυβέρνησης με το αρ.πρωτ.3088 / 20-09-2011 διαβιβαστικό του εισαγγελέα του ΑΠ Αθανασίου Κατσηρώδη, διαβιβάστηκε στην Βουλή σύμφωνα με το άρθρο 86 Συντ. και τον 3126 / 2003 «περί ευθύνης υπουργών» - Δημήτρης Αντωνίου

Tα παρακάτω σχόλια είναι από τον Νάσο Ζαγγογιάνη στην ανάρτηση που έκανε στο blog olympia.gr σχετικά με το ότι ο Άρειος Πάγος διαβίβασε στην βουλή την μηνυτήριο αναφορά του κ. Δημήτρη Αντωνίου.

  • Αποδεικνύεται ότι η μήνυση του Δημήτρη Αντωνίου δεν ήταν προδήλως αβάσιμη (όπως ήθελαν να την παρουσιάσουν), αλλά εμπεριέχει σοβαρές ενδείξεις διάπραξης του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας.

  • Πολιτικά, οι θιασώτες της υπερψήφισης του μνημονίου θα πρέπει να αναζητούν σπήλαια για να κρυφτούν. Είναι η πρώτη φορά που κατά την ισχύ του Συντάγματος του 1974 φτάνει στην Βουλή κατηγορία για εσχάτη προδοσία και μάλιστα εναντίον μελών της κυβέρνησης και βουλευτών. Μόνο και μόνο αυτή η εξέλιξη που προκλήθηκε από τις δικές τους πράξεις τους καθιστά υπόλογους έναντι του λαού και της ιστορίας – και μην πουν κάποιοι από τους υπό κατηγορία βουλευτές ότι δεν διάβασαν το μνημόνιο πριν το ψηφίσουν. Αυτό δεν τους αθωώνει, αλλά τους καταδικάζει οριστικά.

Τι αποφάσισε η βουλή

Το παρακάτω video δημοσιεύτηκε στο youtube από τον χρήστη “Αλήθειες και Ψέματα” στις 26 Ιανουρίου 2012

Σε μια άδεια αίθουσα την 24-11-2011 ο εκτελών χρέη προέδρου της βουλής ανακοινώνει στο σώμα (0:39), μασώντας τα λόγια του, τη διαβίβαση της δικογραφίας σύμφωνα με το άρθο 86 του Συντάγματος και του νόμου 3126 / 2003, χωρίς να αναφέρει ότι ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ Ιατρού Δ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, που αφορά δίωξη υπουργών και μελών του κοινοβουλίου για τη ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΑΔΙΚΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Αντωνίου, στην παρακάτω συνέντευξη που παραχώρησε στον Νάσο Ζαγγογιάννη, η δικογραφία έμεινε σε αδράνια στην βουλή επί δύο έτη. Ο τακτικός ανακριτής Αθηνών κάλεσε τον Δημήτρη Αντωνίου στις 27 Ιανουαρίου 2014 να καταθέσει στα πλαίσια της μήνυσής του για εσχάτη προδοσία επειδή η δικογραφία παραπέμφθη από την Βουλή στην Ελληνική δικαιοσύνη.

Ένα χρόνο πριν στις 23 Ιανουαρίου 2013 κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και άλλη μήνυση για κατάχρηση εξουσίας σχετικά με την αποσιώπηση και αδρανοποίηση της δικής του μήνυσης για εσχάτη προδοσία. Και διαβιβάστηκε και αυτή η μήνυση στην Ελληνική βουλή από τον εισαγγελέα του αρείου πάγου.

Στις 27 Ιανουαρίου 2014 ο Αντωνίου κατέθεσε συμπληρωματικά πληθώρα στοιχείων, ακούστε τον ίδιο, καθώς και επέκτεινε το κατηγορητήριο εναντίον των επόμενων κυβερνήσεων που ακολούθησαν αυτή του Γ. Παπανδρέου, δηλαδή της κυβερνήσεως του Λουκά Παπαδήμου και του Αντώνη Σαμαρά.

Συνοπτικά η πορεία της μηνυτηρίου του αναφοράς

Συνοπτικά η έως τώρα πορεία που έχει ακολουθήσει η αρχική μήνυση του Δ. Αντωνίου:

_____ ___________________________
27 Μαίου 2010 Κατάθεση της αρχικής μηνυτηρίου αναφοράς
20 Σεπτεμβρίου 2011 Εξετάσθη στον Άρειο Πάγο και η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Βουλή
24 Νοέμβριος 2011 Ανεγνώσθη από τον προεδρεύοντα βουλευτή Βαίτση Αποστολάτο
23 Ιανουαρίου 2013 Μύνηση στην κυβέρνηση για κατάχρηση εξουσίας
27 Ιανουαρίου 2014 Κατάθεση συμπληρωματικών στοιχείων ενώπιον της Ελληνικής δικαιοσύνης

ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ

Από μηνύσεις και άλλων πολιτών για εσχάτη προδοσία οι οποίες συσχετίστηκαν με αυτή του ιατρού Δημήτρη Αντωνίου έχει δημιουργηθεί στην Ελληνική Δικαιοσύνη σχετική δικογραφία. Στο blog JusticeForGreece θα βρείτε αναλυτικά πολλές πληροφορίες για αυτό το θέμα

Share on

Αθανάσιος
WRITTEN BY
Αθανάσιος
Χατζής του Ιωάννη και της Χριστίνας