Power vs. Freedom
· ☕ 7 min read
: currentaffairs.org Power vs. Freedom When you really know in what world you are living in, nothing surprises you. When you have faith in God, you know why these things are happening, you know the end of the story and the beginning of a new life. But we all have the duty to stand up and fight as long as we live and we are doing this not only for ourselves, but mostly for those we care, for those we love, for our families, for our friends, for a better future, because we will never stop to hope there can be a better life.

Η σχέση μου με την Παναγία - π. Λίβυος
· ☕ 4 min read
Η σχέση μου με την Παναγία - π. Λίβυος ======================== Η σχέση μου με την Παναγία είναι απόλυτα βιωματική. Γι’ αυτό και δεν χρειάστηκε ποτέ να διαβάσω πολλά πράγματα για Εκείνην. Όταν αγαπάς δεν θες εξηγήσεις. Όταν αγαπάς δεν αναλύεις, ζεις, γεύεσαι και χαίρεσαι την παρουσία του άλλου στην ζωή σου. Αυτό συμβαίνει και με την Παναγία, ζω και χαίρομαι την παρουσία της. Τίποτε άλλο. Όλα τα άλλα, υψηλές αναλύσεις και θεωρίες με κουράζουν.

Εστιάδες - Κι είναι γραμμένη του χαμού η Πολιτεία...
· ☕ 1 min read
Εστιάδες - Κι είναι γραμμένη του χαμού η Πολιτεία… εχτός αν, πρι ο καινούριος ο ήλιος ανατείλει, κάμει το θάμα του ο ουρανός, και στ’ άωρα της νυχτός μακρόθυμος τον κεραυνό του κάτω στείλει. Κι αν είν’ και πέσει απάνω τους, ας πέσει! όπως ζητά το δίκιο κι οι Παρθένες το ζητούνε, που ιδού τις με τα χέρια τους στα ουράνια σηκωτά και την ψυχή στα μάτια τους τον προσκαλούνε.

Η ζωή στον πλανήτη ένα παιχνίδι στο χρηματιστήριο αξιών
· ☕ 1 min read
Η ζωή στον πλανήτη ένα παιχνίδι στο χρηματιστήριο “αξιών” Και όλοι να χαθούνε και όλα να καταστραφούνε ένα είναι το σημαντικό να συνεχίζει το χρηματιστήριο την ανοδική του πορεία. Και όσο ανεβαίνει τόσο ασκείται ολοένα και μεγαλύτερος έλεγχος στους πάντες και τα πάντα γιατί αν δεν το έχειτε συνειδητοποιήσει ο σκοπός του παιχνιδιού δεν είναι το κέρδος για αυτούς που ήδη έχουν κάνει αμύθητες περιουσίες αλλά η εξουσία που αποκτά κάποιος κατά τα ανθρώπινα μεγέθη.

Οι Υποκριτές και Φαρισαίοι δημοκράτες της Δύσης !
· ☕ 2 min read
Οι Υποκριτές και Φαρισαίοι “δημοκράτες” της Δύσης ! Για την ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ επειδή η πλύση εγκεφάλου του Έλληνα συνεχίζεται ακατάπαυστα από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Άμα απαντήσετε σωστά σε τρεις τουλάχιστον ερωτήσεις σημαίνει ότι ακόμα η συνείδησή σας λειτουργεί…. Ποιοι ρίξανε ατομικές βόμβες στην Ιαπωνία ; Ποιοι ισοπέδωσαν το Βιετνάμ με βόμβες ναπάλμ ; Ποιοι βομβάρδισαν την Γιουγκοσλαβία και την πρωτεύουσα του το Βελιγράδι ; Ποιοι δίκασαν τον Μιλόσεβιτσ ως εγκληματία στην Χάγη και τον άφησαν να πεθάνει στην φυλακή ; Ποιοι έδωσαν την εντολή να εκτέλεσουν τον επαναστάτη Τσε Γκεβάρα ; Ποιοι άφησαν τους Τούρκους να εισβάλουν στην Κύπρο ; Ποιοι αφήνουν τους Τούρκους να αλωνίζουν στο Αιγαίο ; Ποιοι διέλυσαν την Λιβύη και τον Καντάφι ; Ποιοι υποδαύλιζαν τον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία για να ρίξουν τον Άσσαντ; Ποιοι εισέβαλαν στο Ιράκ και διέλυσαν την χώρα για να βρούνε τα κατά φαντασία πυρηνικά όπλα του Σαντάμ ; Ποιοι δίκασαν και κρέμασαν τον Σαντάμ Χουσείν ως εγκληματία πολέμου ; Ποιοι εισέβαλαν στο Αφγανιστάν για να βρούνε τον δικό τους Μπιλάντεν και διέλυσαν την χώρα; Ποιοι τροφοδοτούσαν με όπλα τον ISIS και τους Ταλιμπάν ; Ποιοι ανέτρεψαν με αιματηρό πραξικόπημα τον Σαλβαδόρ Αλιέντε στην Χιλή και εγκατέστησαν στυγνή δικτατορία του Πινοσέτ; Ποιοι βοήθησαν να πάρει την εξουσία στα χέρια της η χούντα του Παπαδόπουλου και ύστερα του Ιωαννίδη ; Ποιοι υποσχέθηκαν στην Ρωσία όταν έπεσε το τοίχος του Βερολίνου ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί ούτε μια ίντσα; Ποιοι χρηματοδότησαν τον Χίτλερ για να δημιουργήσει την αυτοκρατορία του ; Ποιοι ρίξανε τον Γιανουκόβιτσ στην Ουκρανία, και βοήθησαν τον νεο-ναζί Στέπαν Μπαντέρα που τιμάται ως εθνικός ήρωας; Και κάτι ακόμα επειδή αυτά αφορούν τους ξένους, εμείς οι υπνοτισμένοι νεοέλληνες απλά ανήκομεν στην Δύση και συνεπώς όλα αυτά γίνονται προς το συμφέρον μας, σωστά;

Τί δειλοί ἐστε οὕτω; πῶς οὐκ ἔχετε πίστιν;
· ☕ 2 min read
Τί δειλοί ἐστε οὕτω; πῶς οὐκ ἔχετε πίστιν; =================================== Του Αλέξη Αλεξάνδρου Ωραία τα λόγια, οι πνευματικές αναρτήσεις και τα πληθωρικά κηρύγματα, η εύκολη και άκοπη θεωρία και αγαπολογία. Στα δύσκολα όμως είναι αλήθεια πως πατώσαμε. Στην πράξη, εκεί που έκαιγε το σίδερο πήραμε κάτω από τη βάση. Την ώρα των μεγάλων αποφάσεων, των σημαντικών εξετάσεων, του μεγάλου ναι ή του μεγάλου όχι κάπου τα θαλασσώσαμε. Τραγικά μπερδευτήκαμε, υπέρμετρα τρομοκρατηθήκαμε και αντί ζωής επιλέξαμε θάνατο.

ΚΟΡΩΝΟΚΡΑΤΙΑ 2 - ΜΑΣΚΕΣ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ
· ☕ 4 min read
ΚΟΡΩΝΟΚΡΑΤΙΑ 2 - ΜΑΣΚΕΣ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ Ακούστε λοιπόν και δείτε την άλλη πλευρά τώρα που όπως λένε καταργήθηκαν οι μάσκες και όταν “χρειαστεί” να την ξαναβάλετε μετά από νέο κύμα πλύσης εγκεφάλου από αυτούς που ψεκάζουν στα ΜΜΕ θυμηθείτε τι είδατε και ακούσατε από την άλλη πλευρά των “ψεκασμένων”… ΥΓ1: Ο αρνητής της μάσκας αμύνεται απέναντι σε μια αυστηρή νομοθεσία που τον υποχρεώνει να κάνει κάτι που: α) προκαλεί κίνδυνο στην υγεία του

Ένα φίμωτρο για όλους και στα παιδιά ΜΑΣ
· ☕ 2 min read
Ένα φίμωτρο για όλους και στα παιδιά ΜΑΣ Το αληθινό χαμόγελο δεν κρύβεται, καθώς και οι σκοτεινές προθέσεις των τραπεζιτών δεν κρύβονται γιατί γίνονται φανερές από τα έργα τους. Οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού που παίζεται στις πλάτες μας δεκαετίες, (για να μην πω αιώνες τώρα), είναι οι αδίστακτοι, αιμοσταγοί τραπεζίτες. Πίσω από όλα τα δεινά, πίσω από όλες τις τεχνητές κρίσεις, τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες οικογένειες που παραδίδουν μεθοδικά την σκυτάλη από γεννεά σε γεννεά.

Ο Άγιος γέροντας Με­λέ­τιος ὁ Συ­κι­ώ­της (1907-2000)
· ☕ 2 min read
Ο Άγιος γέροντας Με­λέ­τιος ὁ Συ­κι­ώ­της (1907-2000) Σταχυολογήματα Από το άρθρο της Ενωμένης Ρωμυοσύνης (Αποφθέγματα από την Ασκητική και Ησυχαστική Αγιορείτικη Παράδοση ) Ἦ­ταν πο­λυ­τά­λαν­τος, εὐ­φυ­έ­στα­τος καί ὀ­λι­γο­μί­λη­τος. Πα­ροι­μι­ώ­δης ἦ­ταν ἡ σι­ω­πή του. Ἦ­ταν δά­σκα­λος τῆς Ἁ­γι­ο­γρα­φί­ας καί τῆς Βυ­ζαν­τι­νῆς Μου­σι­κῆς στήν Ἀ­θω­νι­ά­δα. Ὑ­πῆρ­ξε ἄ­ρι­στος θε­ω­ρη­τι­κός τῆς Βυ­ζαν­τι­νῆς μου­σι­κῆς –ἴ­σως ὁ κα­λύ­τε­ρος στήν Ἑλ­λά­δα– καί συ­νέ­γρα­ψε πολ­λά μου­σι­κά κείμενα. Ὁ π. Μελέτιος ἐ­πα­νέ­φε­ρε στό Ἅ­γιον Ὄ­ρος τήν βυ­ζαν­τι­νή τε­χνο­τρο­πί­α στήν Ἁ­γι­ο­γρα­φία­ από τον Φώτη Κόντογλου.

The distant view of life in our planet
· ☕ 1 min read
The distant view of life in our planet “I really believe that if the political leaders of the world could see their planet from a distance of 100,000 miles their outlook could be fundamentally changed. That all-important border would be invisible, that noisy argument silenced. The tiny globe would continue to turn, serenely ignoring its subdivisions, presenting a unified facade that would cry out for unified understanding, for homogeneous treatment.

Η Κυρά Σαρακοστή με τα εφτά της πόδια
· ☕ 1 min read
Η Κυρά Σαρακοστή με τα εφτά της πόδια 1ο Κυριακή της Ορθοδοξίας 2ο Κυριακή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά 3ο Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 4ο Κυριακή του Αγίου Ιωάννη της Κλίμακας 5ο Κυριακή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας 6ο Κυριακή των Βαΐων 7ο Κυριακή του Πάσχα Καλή Σαρακοστή, καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση…

In the Year 1991 Communism vs Capitalism (0 - 1)
· ☕ 2 min read
In the Year 1991 Communism vs Capitalism (0 - 1) Once upon a time the mighty communist party of USSR stopped their oppressive behavior and decided that the system their predecessors built is not functional any more. At that time perhaps, some of their west friends offered to help them realize that they need a major economic reformation, also known as perestroika. The rest is an important lesson in history that they don’t teach at schools but it is certain that people in many countries of the former USSR had already seen enough poverty and misery and lack for a better future.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΑΣΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ
· ☕ 1 min read
: megatv.com ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΑΣΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ Από τα πρώτα επεισόδια της σειράς αντιλαμβάνεται κανείς, όσο αντιλαμβάνεται, ότι δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε σειρά, με οποιουσδήποτε ηθοποιούς και με κάποιο σενάριο και σκηνοθεσία. Όλα είναι δεμένα με θαυμαστό τρόπο και το τελικό αποτέλεσμα αυτό που απολαμβάνει ο θεατής με τα μάτια της ψυχής του μιλά στην καρδιά. Ευλογία Κυρίου και έλεος…

Έτος 2022, ποια είναι η χώρα θύμα στην αναμέτρηση των δύο γιγάντων ;
· ☕ 2 min read
Έτος 2022, ποια είναι η χώρα θύμα στην αναμέτρηση των δύο γιγάντων ; «Θα πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου την κωδικοποίηση της γεωπολιτικής σε λίγες φράσεις, από τον Θουκυδίδη (πέθανε το 395 π.Χ.),τον πατέρα της γεωπολιτικής, που η παρουσία του βαραίνει διαρκώς στη ζωή μας επί 2.400 χρόνια - Κλεάνθης Γρίβας - Η τραγωδία της Ουκρανίας οφείλεται στη γεωγραφική της θέση» «Έχοντας υπόψη τους πραγματικούς σκοπούς του καθενός και ξέροντας ότι στις ανθρώπινες σχέσεις, τα νομικά επιχειρήματα έχουν αξία όταν εκείνοι που τα επικαλούνται είναι περίπου ισόπαλοι σε δύναμη και, ότι αντίθετα, ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του το επιβάλλει η αδυναμία του».

Δεν ξεχνώ τους Εθνομάρτυρες της Εκκλησίας μας
· ☕ 2 min read
Δεν ξεχνώ τους Εθνομάρτυρες της Εκκλησίας μας 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή 1922-2022 Ο Άγιος Χρυσόστομος (Σμύρνης) Καλαφάτης Τρίγλια Μικράς Ασίας, 1867 - Σμύρνη, 27 Αυγούστου 1922 Παρά τις προτάσεις που του έγιναν να αποχωρήσει ασφαλής από τη Σμύρνη καθώς το μέτωπο κατέρρεε, ο Χρυσόστομος αρνήθηκε να εγκαταλείψει το ποίμνιό του. Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος βασανίσθηκε, τυφλώθηκε και διαμελίστηκε από τον τουρκικό όχλο βρίσκοντας έτσι μαρτυρικό θάνατο, στις 27 Αυγούστου 1922

Ο αρχιτέκτων του σύμπαντος χτίζει τα πάντα με την θεική αναλογία
· ☕ 1 min read
Ο αρχιτέκτων του σύμπαντος χτίζει τα πάντα με την θεική αναλογία Και όμως παρ’ότι όλα αυτά τα ευρήματα είναι συγκλονιστικά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι και “επιστήμονες” και “ειδικοί” και “φιλόσοφοι” και…. που πιστεύουν ότι όλα έγιναν και γίνονται στην “τύχη”. Πολύ περίεργη στ’αλήθεια είναι αυτή η “τυχαία” δομή και τάξη του σύμπαντος… “… και μη γίνου άπιστος, αλλά πιστός…” Σχολιασμός 01: 2022-02-24 19:22:12 Σχόλιο στο Facebook: 10227518478936137_10227518530177418 Και με περισσότερα παραδείγματα…

Σαν αρμενίζεις στην θάλασσα...
· ☕ 3 min read
Σαν αρμενίζεις στην θάλασσα… Είναι ο καμβάς της θάλασσας και πάνω της τρικάταρτη γαλέρα να σκίζει το γαλάζιο. Άρχισε το ταξίδι, οι πρώτες πινελιές στον άγραφο πίνακα της ζωής. Με συνοδεία πάντα στην αρχή, κάποτε μόνο του, ένα γοργόφτερο κάτασπρο γλάρο να πετά μαζί του. Και ύστερα με το ταίρι του, μια γρήγορη, όμορφη γολέτα να χαιδεύει τα νερά και να του στέλνει μηνύματα με το κύμα. Και ο καμβάς να γεμίζει με χρώματα, με σχέδια, με μυστικές πηνελιές του καλλιτέχνη και δημιουργού.

(Επι)-Κοινωνία με τον Θεό και τους ανθρώπους χωρίς κινητά....
· ☕ 2 min read
(Επι)-Κοινωνία με τον Θεό και τους ανθρώπους χωρίς κινητά…. Τι τα θέλει τα κινητά τηλέφωνα ο καλόγερος; Η επικοινωνία με τον ουρανό γίνεται δωρεάν χωρίς να μας επερηάζουν τα βουνά και να μην έχουμε σήματα, και χωρίς μαγνητικά κύματα που βλάπτουν κιόλας Ο όντως Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιος (Κόμπος) Εκοιμήθη 17 Δεκεμβρίου 2005 Άγιε του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών… Σχολιασμός 01: 2022-02-14 11:11:48 Σχόλιο στο Facebook: 10227457788858923_10227457915302084

Λίγα λόγια από ένα Άγιο για τον αγώνα του αληθινά Χριστιανού...
· ☕ 2 min read
Λίγα λόγια από ένα Άγιο για τον αγώνα του αληθινά Χριστιανού… Εάν θέλεις να ζήσεις τον Θεό αληθινά, πρέπει να μπορέσεις να ζήσεις στη συγκεκριμένη οικογένεια στην οποία ανήκεις! Να μπορείς να χαίρεσαι και να ζεις αυτόν που σε βρίζει, αυτόν που σε καταριέται, αυτόν που σε κλωτσάει, αυτόν που δε σε χωνεύει, αυτόν που σε μιλάει με τον αγριότερο τρόπο, αυτόν που σε ονειδίζει, αυτόν που το μαύρο το λέει άσπρο, αυτόν που τον κάμπο τον ονομάζει βουνό, αυτόν που παρεξηγεί το καθετί σε σένα.

Αγώνας Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος
· ☕ 8 min read
Αγώνας Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος Πιστεύω ότι έχω ένα μήνυμα να παραδώσω στους επίδοξους ηγέτες, στους διοργανωτές κοινωνικών κινημάτων και πολιτικών φορέων, στους αρχηγίσκους πολιτικών αποκομμάτων, στους ταγούς από κάθε αρχή και εξουσία του τόπου, στρατιωτικούς, δικαστικούς-νομικούς, αρχιερείς, αστυνομικούς και επιστήμονες που υπηρετούν στην αυλή του ύπατου αρμοστή. Και τέλος το μήνυμα αυτό, η πληροφορία, μιας και τυγχάνει να επαγγέλλομαι μια υπηρεσία, μια τέχνη που έμελλε να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που επικοινωνούμε και λειτουργούμε ως κοινωνία απευθύνεται στους πλούσιους, στους μεγαλοεπιχειρηματίες, που με μοχλό το ψεύτικο χρήμα και το εύκολο κέρδος κινούν τα νήματα και τις μαριονέτες τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ανο(η)σία ΑΓΕΛΗΣ !!!
· ☕ 2 min read
Ανο(η)σία ΑΓΕΛΗΣ !!! “Δεν το λέγαμε ποτέ έτσι στην Ιατρική, το λέγαμε ανοσία κοινότητας ή ανοσία γενικού πληθυσμού…. όπως επίσης και το κρούσμα δεν είναι ορισμός, λέγεται περιστατικό ή ασθενής, ποτέ δεν τα λέγαμε κρούσματα. Κρούσματα είναι αυτά που έχουν βία μέσα όπως τα κρούσματα ληστείας” - Γεώργιος Καρυστινός, Καρδιολόγος Υπάρχει ένα γνωμικό που το γνωρίζει ο λαός… Η γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει. Μένανδρος, 4ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής

π. Λουκάς Φιλοθείτης +10 Ιαν 2022
· ☕ 1 min read
Video is stored in Facebook: click on the facebook icon to visit my wall π. Λουκάς Φιλοθείτης +10 Ιαν 2022 Ένας ακόμη φάρος της ορθοδοξίας με γνήσιο ασκητικό, μοναστικό φρόνημα τον οποίο ακούσαμε πολλοί και ζήσαμε να μας διδάσκει με την βιωματική εμπειρία του Θεού που είχε. Λάμπει τώρα στον θρόνο του Χριστού που τόσο αγάπησε, καλόν παράδεισο γέροντα, καλή Ανάσταση, μην μας ξεχνάς και εμάς τους ταλαίπωρους εδώ κάτω….

Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος
· ☕ 1 min read
: users.uoa.gr Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον - Αγ. Γρηγόριος ο Θεολόγος (3ος Λόγος) Σχολιασμός 01: 2022-01-09 19:05:10 Σχόλιο στο Facebook: 10227246864385943_10227246951868130 Κοσμική ειρήνη και σωματική υγεία χωρίς πατρίδα (την πουλήσαμε για μισθούς και συντάξεις) και χωρίς πίστη στον Θεό (ακολουθούμε μόνο τυφλά τους ειδικούς, τους προβατόσχημους λύκους και την επιστήμη) είναι όχι μόνο άχρηστη αλλά και επιβλαβής.

Ο Μέγας Ιεροεξεταστής
· ☕ 4 min read
Ο Μέγας Ιεροεξεταστής Μέρος 1ο: Ευτυχία αντί της Ελευθερίας και της Αλήθειας Ιεροεξεταστής: Τα μεταβίβασες όλα στον Πάπα, κατά συνέπειαν ο Πάπας κατέχει τα πάντα…. Αλλά ευτυχώς μας μεταβίβασες το έργο σου, όταν εχωριζόσουν από μας το υποσχέθηκες, ενίσχυσες την υπόσχεσή Σου με το λόγο Σου, μας έδωκες το δικαίωμα του δεσμείν και λύειν ετελείωσε! Χριστός: λάβετε Πνεῦμα Ἅγιον. ἄν τινων ἀφῆτε τὰς ἁμαρτίας, ἀφίενται αὐτοῖς, ἄν τινων κρατῆτε, κεκράτηνται (Ιω.

First they came....
· ☕ 1 min read
First they came…. First they came for the Communists And I did not speak out Because I was not a Communist Then they came for the Socialists And I did not speak out Because I was not a Socialist Then they came for the trade unionists And I did not speak out Because I was not a trade unionist Then they came for the Jews And I did not speak out

Ελευθερία ή Σκλαβιά (θάνατος)
· ☕ 2 min read
Ελευθερία ή Σκλαβιά (θάνατος) Η ελευθερία είναι δώρο του Θεού στον άνθρωπο, μας έπλασε ελεύθερους. Η ελευθερία είναι κατ’εξοχήν βιωματική εμπειρία και στηρίζεται απόλυτα στο αυτεξούσιο του ανθρώπου και κατά συνέπεια σε ότι επιλέγουμε εκουσίως. Η ελευθερία από την φύση της δεν μπορεί να επιβληθεί γιατί τότε παύει να είναι ελευθερία. Η σκλαβιά πηγάζει από αυτόν που μισεί τους ανθρώπους και έχει την ικανότητα να αντιστρέφει, να διαβάλει οτιδήποτε Θεικό και που πάντα και σε όλα βρίσκεται στον αντίποδα.

Δεν έχει Ζωή ούτε Πνοή, ένα κουφάρι πάνω στην γη...
· ☕ 2 min read
Δεν έχει Ζωή ούτε Πνοή, ένα κουφάρι πάνω στην γη… Έντιμε άνθρωπε, κυρ Παντελή, έχεις κατάστημα κάπου στη γη. Πουλάς εμπόρευμα, βγάζεις λεφτά πολλά λεφτά, πολλά λεφτά. Τις Κυριακές πρωί στην εκκλησιά σταυροκοπιέσαι στην Παναγιά. Έντιμε άνθρωπε, κυρ Παντελή, έχεις και σύζυγο, κόρη, παιδί, μοντέρνα έπιπλα, έγχρωμη TV, τρως τροφή πνευματική. Μακριά από κόμματα μην βρεις μπελά, “Πατρίς, θρησκεία και φαμελιά”. Έντιμε άνθρωπε, κυρ Παντελή, τι κι αν πεθαίνουνε πάνω στη γη

Η επέμβαση του Χριστού
· ☕ 5 min read
Η επέμβαση του Χριστού -Γέροντα, σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια θα επέµβει ο Χριστός; -Ναι. Εδώ βλέπεις, σε έναν αδικηµένο που έχει καλή διάθεση, επειδή δικαιούται την θεία βοήθεια, παρουσιάζονται πολλές φορές οι Άγιοι, η Παναγία, ο Χριστός, για να τον σώσουν. Πόσο µάλλον τώρα που θα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση ο καηµένος ο κόσµος. Τώρα µια µπόρα θα είναι, µια µικρή κατοχή του αντίχριστου σατανά. Θα φάει µετά µια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσµο για πολλά χρόνια.

Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης όπως τον έζησα
· ☕ 3 min read
Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης όπως τον έζησα Ένας Άγιος μιλάει για έναν άλλο Άγιο, και είναι ακριβώς τότε που τα λεγόμενα ή τα γραφόμενα έχουν άλλη βαρύτητα. Γιατί επιβεβαιώνονται και καταγράφονται ως αληθή γεγονότα. Αλλά κυρίως είναι αυτή η ολοζώντανη βιωματική, επεξηγηματική αλλά και παραμυθητική, παρηγορητική επικοινωνία που έχουν με όλους εμάς. Ας πάρουμε δύναμη και κουράγιο ακούγοντας τον ‘Άγιο, μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο ένα περίπου χρόνο πριν την κοίμησή του να μας μιλάει για τον Άγιο Ιάκωβο τον Τσαλίκη.

Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο είναι λύκος
· ☕ 1 min read
Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο είναι λύκος «Homo homini lupus» (ή στην πλήρη εκδοχή Homo homini lupus est) είναι μια παροιμία-γνωμικό στη λατινική γλώσσα «Αναφέρεται σε καταστάσεις όπου άνθρωποι συμπεριφέρονται προς συνάνθρωπο ή συνανθρώπους τους με τρόπο άγριο ή άγρια ανταγωνιστικό, καθώς εδώ ο λύκος παρουσιάζεται παραδοσιακά, με αρνητικά χαρακτηριστικά, ως ζώο αρπακτικό, σκληρό, δηλαδή ως άγριο ζώο - Ορισμός από την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ». Αυτή η παροιμία ίσχυε πάντοτε, αλλά ιδιαίτερα στις μέρες μας όπους πλήθυναν οι προβατόσχημοι λύκοι παντός γένους και φυλής.

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
· ☕ 3 min read
ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Αξέχαστα χρόνια και εμπειρίες, να σας γράψω για αυτό γιατί το κλίμα είναι βαρύ και χρειάζεται να γελάσουμε λιγάκι…. Δόξα τω Θεώ είχαμε πολλές αλάνες στην Αγ. Βαρβάρα στο Π. Φάληρο. Ίσα που προλάβαμε, την δεκαετία του ‘80-90 άρχισαν να χτίζονται οι πρώτες πολυκατοικίες στην περιοχή. Ο δρόμος έξω από το σπίτι μου ήταν χωματόδρομος και εκεί έμαθα ποδήλατο. Από τους κανόνες της μπάλας τι θυμάμαι:

Περί όλων και ειδικώς των προσφάτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας...
· ☕ 1 min read
Περί όλων και ειδικώς των προσφάτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας… “ὃς καὶ ἱκάνωσεν ἡμᾶς διακόνους καινῆς διαθήκης, οὐ γράμματος, ἀλλὰ πνεύματος· τὸ γὰρ γράμμα ἀποκτείνει, τὸ δὲ πνεῦμα ζωοποιεῖ - Β Κορ. 3,6” Και με τα τελευταία και ακόμα, και ακόμα, και ακόμα πιο σκληρά μέτρα που πάρθηκαν δια νόμου για την “προστασία” μας, βλέπουμε ακριβώς αυτό. Πως δηλαδή πεθαίνει μέρα με την μέρα, βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο σκοτάδι η ζωή του τόπου μας.

Θα ζει για πάντα μαζί μας...
· ☕ 3 min read
Θα ζει για πάντα μαζί μας… Δεν μπορώ να μην σπάσω την σιώπη μου κατά καιρούς με ορισμένα γεγονότα όπως αυτό της κοίμησης του ΑΔΕΛΦΟΥ μας, Μίκη Θεοδωράκη. Ο μόνος αληθινός Θεός και οι αρχάγγελοι που τόσο πολύ σε προστάτεψαν σε όλη σου την ζωή ας λάβουν την ψυχή σου και ας σε κρίνει με αντίβαρο όλα όσα προσέφερες στον Άνθρωπο, στους Έλληνες, στον κόσμο ολόκληρο. Το αφιερώνω σε αυτόν τον υπέροχο Έλληνα, τον πατριώτη, τον αγωνιστή, τον Άνθρωπο… Εκεί που τα όπλα και τα βόλια δεν βρήκανε το στόχο τους,

Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
· ☕ 2 min read
Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ Αγαπητοί αδερφοί και φίλοι, μέσα σε όλη αυτή την μαυρίλα που μας περιβάλλει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ας δούμε πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα αν όλοι κάναμε μια προσπάθεια να ξεφύγουμε από τα κλουβιά των μεγαλουπόλεων και από τον ψυχοφθόρο τρόπο ζωής που μας επέβαλαν και που τελικά επιλέξαμε. Στο πρώτο μέρος του βίντεο έως το (46'56’’) ο Μιχάλης Καλογεράκης δείχνει στην πράξη πως είναι δυνατό να έχουμε μέγιστη αυτονομία με παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταικά.

H ορθόδοξος στάση των Αγίων της Εκκλησίας μας
· ☕ 1 min read
H ορθόδοξος στάση των Αγίων της Εκκλησίας μας Χριστός Ανέστη αδέρφια, πως μας διδάσκουν οι Άγιοι να αντιμετωπίζουμε την ασθένεια του σώματος; Αυτό το σαρκίο που θα γίνει τροφή για τα σκουλήκια και για το οποίο σήμερα, 2021, φροντίζουμε και μεριμνούμε με μάσκες, με τεστ, με εμβόλια και πάσης φύσεως φάρμακα και ιατρικές πράξεις να το προστατεύσουμε και να το θεραπεύσουμε. Και για την ψυχή που θα παραδώσουμε τι κάνουμε; Εμείς λοιπόν λογιζόμαστε ως “έξυπνοι” ενώ οι Άγιοι της πίστεώς μας ήταν ανόητοι;

Από εδώ και πέρα τα λόγια είναι περιττά.
· ☕ 1 min read
Από εδώ και πέρα τα λόγια είναι περιττά. Kαλό Πάσχα, καλή αντάμωση αδέλφια… Σχολιασμός 01: 2021-03-09 07:42:42 Σχόλιο στο Facebook: 10225290588520269_10225290595960455 Όλες οι αναρτήσεις μου στο facebook από το 2010 είναι ανεβασμένες στο https://athanassios.gr/el/

Διπλά προδομένοι και ως Έλληνες και ως Χριστιανοί
· ☕ 2 min read
Διπλά προδομένοι και ως Έλληνες και ως Χριστιανοί Ως Έλληνες εδώ και 11 χρόνια με την παράδοση της Εθνικής Κυριαρχίας άνευ όρων και αμετάκλητα από τους πολιτικούς άρχοντες. Ως Χριστιανοί εδώ και 1 χρόνο με το κλείσιμο των ναών, με τα μέτρα που πάρθηκαν εντός του ναού και με την δίωξη των πιστών κλείνοντας τις πόρτες και κάνοντας λειτουργία μόνο ο ιερέας με τον ψάλτη. Αυτό συνεχίζουν να το πράττουν στις μέρες μας… ευτυχώς υπάρχουν εξαιρέσεις και θα συνεχίζουν να υπάρχουν… αυτούς ακολουθούμε…

Ενώπιον του Θεού, πως κρίνει ο δίκαιος κριτής !
· ☕ 2 min read
Ενώπιον του Θεού, πως κρίνει ο δίκαιος κριτής ! Λίγο πριν την τελεσιδικία του Χριστού, ακούγεται στα αυτιά δικαίων και αμαρτωλών το πείνασα, δίψασα, ξένος ήμουν, γυμνός ήμουν, ασθενής ήμουν, φυλακή ήμουν…. και άπαντες αναρωτιόνται, πότε σε είδαμε πεινασμένο, διψασμένο, ξένο, γυμνό, ασθενή και φυλακισμένο. Φοβερό αν το σκεφτούμε, η τελεσίδικη απόφαση του Χριστού βγαίνει σύμφωνα με το τι πράξαμε για τον συνάνθρωπο. Τελικά δεν καταδικάζει αυτούς στα αριστερά για τις αμαρτίες που έκαναν, ούτε επαινεί αυτούς στα δεξιά για τα χαρίσματά τους και πόσο αγίασαν.

Πόρισμα Ελλήνων Επιστημόνων από το Δίκτυο Ελληνισμού
· ☕ 3 min read
Video is stored in Facebook: click on the facebook icon to visit my wall Πόρισμα Ελλήνων Επιστημόνων από το Δίκτυο Ελληνισμού Αποσπάσματα Το σύνταγμα παραβιάζεται διαρκώς από τις κυβερνήσεις των τελευταίων δέκα ετών. Ομοίως παραβιάζεται το ευρωπαικό και το διεθνές Δίκαιο. Συνεπώς, όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια είναι παράνομα και αντισυνταγματικά καταλύοντας την Εθνική Ανεξαρτησία και την Λαική Κυριαρχία. Αυτό είναι το βαρύτερο κακούργημα όλων των εποχών στην ιστορία της ανθρωπότητας, το οποίο δημιουργεί την αντίστοιχη σε βαρύτητα υποχρέωση αυτεπάγγελτης δίωξης εκ μέρους των αρμόδιων Αρχών.

ἔρως ἔρωτι νικᾶται
· ☕ 1 min read
ἔρως ἔρωτι νικᾶται Ένας έρωτας, νικιέται από έναν άλλο, μεγαλύτερο έρωτα. Το ερώτημα είναι με τι ή με ποιον ερωτεύεσαι; Και αν αυτός ο έρωτας είναι εφήμερος με τι ή με ποιον αντικαθίσταται;

Νους και Καρδία - Διανόηση και Αγάπη
· ☕ 2 min read
Video is stored in Facebook: click on the facebook icon to visit my wall Νους και Καρδία - Διανόηση και Αγάπη Ολιγόλεπτη ομιλία-σχόλιο του π. Λουκά του Φιλοθείτη για την διάκριση μεταξύ της ανθρώπινης σοφίας-γνώσεως και της Θεογνωσίας. (καλεσμένος της σχολής γονέων, ανοικτό πανεπιστήμιο Κατερίνης, το απόσπασμα είναι σχόλιο στην αξιόλογη ομιλία του π. Θεόδωρου Ζήση με τίτλο “Οι πατέρες της Εκκλησίας και η σημασία τους”) Σχολιασμός 01: 2021-02-25 11:46:53 Σχόλιο στο Facebook: 10225204587490297_10225204643371694

Το μεγαλύτερο φως μες στους αιώνες...
· ☕ 1 min read
Το μεγαλύτερο φως μες στους αιώνες… Το μεγαλύτερο φως μες στους αιώνες δεν το χύνουν τα κιλοβάτ αλλά τα π υ ρ π ο λ η μ έ ν α κορμιά των μ α ρ τ ύ ρ ω ν - (Οι Αρχιτέκτονες του τρόμου, εκδ. Δωρικός, 4η έκδ., Αθήνα 1976, σελ. 68)

Για τον επίδοξο άρχοντα, δικαστή των Ελλήνων...
· ☕ 2 min read
Για τον επίδοξο άρχοντα, δικαστή των Ελλήνων… Όταν ο Μωυσής με όλη του την δύναμη και μεγαλοπρέπεια ως υιός της θυγατέρας του Φαραώ σκότωσε έναν Αιγύπτιο που καταπίεζε έναν Ισραηλίτη πίστευε ότι ο λαός του θα καταλάβαινε ότι ο Θεός ήθελε να τους απελευθερώσει μέσω αυτού, εκείνοι όμως δεν το συνειδητοποίησαν. Και στη συνέχεια όταν τους είδε να φιλονικούν, προσπάθησε να τους συμφιλιώσει λέγοντας τους ότι είναι αδέρφια και δεν πρέπει να μαλώνουνε.

Η επέτειος του 1821 και το Γελαστό παιδί του Μίκη Θεοδωράκη...
· ☕ 2 min read
Η επέτειος του 1821 και το Γελαστό παιδί του Μίκη Θεοδωράκη… Το δικό μας γελαστό παιδί είναι τα παιδιά μας, τα Ελληνόπουλα που δεχτήκαμε να τα σκλαβώσουν φορώντας τους το φίμωτρο και κρύφτηκε το γέλιο των αθώων…. “Αλίμονο στους αγώνες που κρέμονται από τα χαρτιά. Το γένος δεν χρειάζεται τα χαρτιά κανενός για τη λευτεριά του. Έχετε πίστη; Έχετε καρδιά; Αλλιώς καθίστε εκεί που κάθεστε. Ραγιάδες εσείς, ραγιάδες και τα παιδιά σας, ραγιάδες και τα παιδιά των παιδιών σας - Παπαφλέσσας”

Το πρόβλημα στην ρίζα του - Η ενότητα
· ☕ 4 min read
Το πρόβλημα στην ρίζα του - Η ενότητα Ας ξεκινήσω σήμερα τον προβληματισμό μου με πολλά ερωτήματα. Τι είναι αυτό που μας ενώνει σήμερα ως ανθρώπους; Ζούμε κάτω από την ίδια στέγη; Εργαζόμαστε στον ίδιο χώρο; Μιλάμε την ίδια γλώσσα; Κατοικούμε στην ίδια χώρα; Έχουμε κοινά ενδιαφέροντα; Υπηρετούμε τον ίδιο σκοπό; Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα; Μεγαλώσαμε με τις ίδιες αξίες; Υιοθετήσαμε τις ίδιες αντιλήψεις και πιστεύω για τον κόσμο, για τον Θεό; Μήπως τελικά τίποτα από όλα αυτά, απλά το γεγονός ότι γεννηθήκαμε άνθρωποι και όχι κτήνη;

Το δικό μας έπος του '21,
· ☕ 2 min read
Το δικό μας έπος του ‘21, 2010-2021 είκοσι και ένα χρόνια σκλαβωμένοι και συνεχίζουμε… ΕΡ1: Αναγνωρίζεται ότι η εθνική κυριαρχία παραχωρήθηκε από το 2010 και το Ελληνικό σύνταγμα καταστρατηγήθηκε πολλάκις δια της επιβολής οικονομικών (μνημόνια), γεωπολιτικών(Μακεδονικό, λαθρομετανάστες) παράνομων νόμων, από παράνομες κυβερνήσεις χωρίς ποτέ να ρωτηθεί ο πολίτης (και όταν ακόμα ρωτήθηκε τον αγνόησαν); ΕΡ2: Αναγνωρίζεται ότι εδώ και ένα χρόνο τα ατομικά δικαιώματα και οι ελευθερίες του πολίτη καταπατήθηκαν δια της επιβολής αμφίβολων, αμφισβητήσιμων μέτρων προστασίας κατά του κορωνοιού (μάσκα, κλείσιμο Ναών, απαγόρευση κυκλοφορίας, κλείσιμο σχολείων) χωρίς να υπάρχει ουσιαστική ενημέρωση του πολίτη;

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ
· ☕ 2 min read
ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ Το γράμμα ενός φοιτητή προς Αρχιερείς και κυβέρνηση. (Του φοιτητή Μηχανολογίας Μπέη Γεωργίου) Άγιοι Αρχιερείς, Την ευχή σας! Μετά από πολύ σκέψη και προσευχή πήρα το θάρρος να γράψω αυτές τις λίγες γραμμές οι οποίες αποτελούνται από κάποια εύλογα ερωτήματα -σχετικά με την Πίστη μας- που μου δημιουργήθηκαν όλη αυτήν την περίοδο του εγκλεισμού. Ενδεχομένως να θεωρήσετε πως το κείμενό μου αποτελεί κάποιου είδους διδασκαλία ή καθοδήγηση.

Περί προστίμων για τις μάσκες και τα μέτρα....
· ☕ 1 min read
Κορωνοϊός - ΣτΕ: «Παγώνουν» τα πρόστιμα των 300 ευρώ μέχρι να κριθεί η συνταγματικότητά τους: cnn.gr Περί προστίμων για τις μάσκες και τα μέτρα…. Υπάρχουν ήδη δεδικασμένες αποφάσεις συμπολιτών μας που αθωώθηκαν για την μη τήρηση μέτρων (βλ. σχόλια). Χρησιμοποίησαν πλήθος επιχειρημάτων για να αποδείξουν την αθωότητά τους. Στηρίζονται σε παλαιότερες μηνύσεις που έγιναν για εσχάτη προδοσία, στην κατάλυση του Ελληνικού συντάγματος βιαίως, σε ατομικά δικαιώματα που έχει ο πολίτης διεθνώς και σε επιστημονικά τεκμηριωμένες ενστάσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνονται για τον κορωνοιό.

δεῖ γὰρ καὶ αἱρέσεις ἐν ὑμῖν εἶναι, ἵνα οἱ δόκιμοι φανεροὶ γένωνται ἐν ὑμῖν - π. Γεώργιος Καψάνης
· ☕ 1 min read
Video is stored in Facebook: click on the facebook icon to visit my wall “δεῖ γὰρ καὶ αἱρέσεις ἐν ὑμῖν εἶναι, ἵνα οἱ δόκιμοι φανεροὶ γένωνται ἐν ὑμῖν - π. Γεώργιος Καψάνης” Ο Άγιος Θεός από τον πόλεμο που κάνει ο διάβολος κατά της Εκκλησίας τελικά βγάζει καλό. Οι Ορθόδοξοι στερεώνονται στην πίστη, αναδεικνύονται νέοι μάρτυρες και ομολογητές, μεγάλοι θεολόγοι και υπερασπιστές της Ορθοδόξου πίστεως. Τώρα λοιπόν που η Αγία μας Εκκλησία πολεμάται από τον αθεισμό, την σαρκολατρία, τις αιρέσεις, τώρα που υπάρχει σύγχηση και τόσες πλάνες, τώρα είναι η ώρα που θα φανούν οι αληθινοί και Ορθόδοξοι Χριστιανοί και αγωνιστές και ομολογητές της ορθοδόξου πίστεώς μας.

Ελληνική και παγκόσμια δικτατορία για τους εξής λόγους
· ☕ 2 min read
Video is stored in Facebook: click on the facebook icon to visit my wall Ελληνική και παγκόσμια δικτατορία για τους εξής λόγους: Όλα τα δρακόντεια φασιστικά μέτρα, όλη η επιχειρηματολογία, όλη η ορολογία σε όλο τον κόσμο είναι καρμπόν. Όσοι υλοποιούν και εφαρμόζουν τα δρακόντεια φασιστικά μέτρα νίπτουν τα…. χείρας τους λέγοντας την φράση που ενδημεί στα ολοκληρωτικά καθεστώτα: «εγώ εντολές εκτελούσα» (βλ. και Άιχμαν). Δεν επιτρέπεται ο διάλογος, φιμώνεται και λοιδορείται η…αντίθετη άποψη.

Το οπλοστάσιο της Εκκλησίας - Γέροντας Δωρόθεος
· ☕ 1 min read
Γέροντα Δωρόθεος (6o Ψηφιακό Άρχονταρίκι): youtube.com Το οπλοστάσιο της Εκκλησίας - Γέροντας Δωρόθεος Πρέπει το ορθόδοξο πλήρωμα να γίνει πιο αγωνιστικό, να πάψει να είναι ορθόδοξο του καναπέ και να γίνει ορθόδοξο του προσευχηταρίου, της μετάνοιας, της παράκλησης, των Χαιρετισμών, του ψαλτηρίου, της αυτοσχέδιας προσευχής. Σχολιασμός 01: 2021-02-08 08:25:46 Σχόλιο στο Facebook: 10225076461727233_10225076467567379 Σε άλλα σημεία της ομιλίας του αναφέρει: “Πρέπει να υπογραμμίσουμε την ενότητα της Εκκλησίας και την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να νικήσουμε…”

Ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί
· ☕ 1 min read
Ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί Ο Χριστιανός είναι πολίτης του κόσμου αλλά ταυτόχρονα επιζητεί την πολιτεία του Θεού οὐ γὰρ ἔχομεν ὧδε μένουσαν πόλιν, ἀλλὰ τὴν μέλλουσαν ἐπιζητοῦμεν - Προς Εβραίους ΚΕΦ.ΙΓ, στιχ14 Η ισορροπία είναι λεπτή, από την μια έχεις θρησκοληψία-χριστιανισμό, και από την άλλη εθνικισμό. Κάντε μια αναγωγή στις μέρες μας σε δεξιόστροφα και αριστερόστροφα κόμματα και κινήματα. Η Πολιτεία μαζί με την Εκκλησία για τον Χριστιανό πολίτη είναι μια ενότητα αδιάσπαστη.

Τι μας απέμεινε ;
· ☕ 3 min read
Τι μας απέμεινε ; Αναρωτιέμαι και εγώ όπως ο Βασίλης Σπύρου, ο Σταύρος ο Βιτάλης και άλλοι αυτό το “όταν καταλάβει ο Ελληνικός λαός…”. Κάντε μια βόλτα έξω, κοιτάξτε γύρω σας δέστε αυτόν τον λαό να έχει σκύψει όπως το σκυλί με το λουρί στον λαιμό και την μάσκα που του φόρεσαν, χάνοντας έτσι τελείως το πρόσωπο, την ταυτότητά του. Γελάει η νέα τάξη πραγμάτων, ευχαριστιέται και ο μισάνθρωπος, ο αρχηγός τους, που μας βλέπει όπως ακριβώς μας έβλεπαν πάντοτε, ως κτήνη.

Εκκλησία και η παρούσα κρίση
· ☕ 1 min read
Εκκλησία και η παρούσα κρίση Ο Σεβ. Κυθήρων Σεραφείμ σε διάλογο και ζώσα επικοινωνία με συνειδητά μέλη της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος. Μια συζήτηση που θέτει το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων. Μια συζήτηση κατά την άποψη μου σταθμός για την Εκκλησία της Ελλάδος και για τον τόπο μας. Ο αληθινός επίσκοπος, ο στοργικός πατέρας στη θέση που αρμόζει, να αφουγκράζεται την αγωνία, τον προβληματισμό και την δυσαρέσκεια των παιδιών του.

O αετός και το κοράκι
· ☕ 1 min read
O αετός και το κοράκι Το μόνο πουλί που τολμά να τσιμπήσει ένα αετό είναι το κοράκι. Το κοράκι κάθεται στην πλάτη του αετού και δαγκώνει το λαιμό του. Ο αετός δεν ανταποκρίνεται, ούτε πολεμάει με το κοράκι. Αντίθετα ανοίγει τα φτερά του κι αρχίζει να ανεβαίνει ψηλά. Όσο ψηλότερα είναι η πτήση τόσο πιο δύσκολα είναι να αναπνεύσει το κοράκι και τελικά το κοράκι πέφτει λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Οι οπλαρχηγοί και οι αγωνιστές του 2021
· ☕ 1 min read
Οι οπλαρχηγοί και οι αγωνιστές του 2021 Είναι αυτοί που θα σηκώσουν τα πνευματικά όπλα του Φωτός και θα φανούν άξιοι των περιστάσεων εμπνέοντας και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους για ενότητα και αγώνα για του Χριστού την πίστη, για το καλό του έθνους μας και για την ελευθερία της πατρίδος μας. Στώμεν καλώς

Προς τους αδελφούς και συμπατριώτες, ιδιαιτέρως προς τον εκλεκτό και αγαπητό αδερφό Γεώργιο Παύλο, χαίρεται εν Χριστώ,
· ☕ 5 min read
Προς τους αδελφούς και συμπατριώτες, ιδιαιτέρως προς τον εκλεκτό και αγαπητό αδερφό Γεώργιο Παύλο, χαίρεται εν Χριστώ, Στις πρόσφατες αναρτημένες διαδικτυακές επικοινωνίες άκουσα με μεγάλο ενδιαφέρον εισηγήσεις, προτάσεις, από επιφανή και καταξιωμένα πρόσωπα της κοινωνίας μας, αλλά και από απλούς πολίτες για το τι μπορούμε να κάνουμε στις μέρες μας. Αποφάσισα να γράψω δύο λόγια, με παρότρυνε κάτι μέσα μου εύχομαι να πιάσουν τόπο. Είναι παρήγορο να βλέπεις ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που προσπαθούν να μείνουν άνθρωποι και ακόμα περισσότερο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που τολμούν να ομολογήσουν την αλήθεια και η αλήθεια οδηγεί στον Χριστό.

Οι αγέννητοι και οι νεκροί
· ☕ 1 min read
Οι αγέννητοι και οι νεκροί « Γνῶμες, καρδιές, ὅσοι Ἕλληνες, ὅ,τι εἶστε, μὴν ξεχνᾶτε, δὲν εἶστε ἀπὸ τὰ χέρια σας μονάχα, ὄχι. Χρωστᾶτε καὶ σὲ ὅσους ἦρθαν, πέρασαν, θὰ ‘ρθοῦνε, θὰ περάσουν. Κριτές, θὰ μᾶς δικάσουν οἱ ἀγέννητοι, οἱ νεκροί. » Κωστής Παλαμάς

World Doctors Alliance - About vaccines and false pandemic
· ☕ 21 min read
DOCTOR’S SPEAK OUT ON THE NEW COVID – 19 VACCINE – Thrive Spine Center: thrivespinecenter.com World Doctors Alliance - About vaccines and false pandemic Dr. Andrew Kaufman | Medical Doctor & Forensic Psychiatrist from the USA Dr. Hilde De Smet | Medical Doctor from Belgium Dr. Nils R Fosse | Medical Doctor from Norway Dr. Elizabeth Evans | Medical Doctor from the UK Dr. Mohammad Adil | Medical Doctor from the UK Dr.

Αυτοί που δεν φοβούνται να πούνε την αλήθεια...
· ☕ 2 min read
Video is stored in Facebook: click on the facebook icon to visit my wall Αυτοί που δεν φοβούνται να πούνε την αλήθεια… Dr. Andrew Kaufman | Medical Doctor & Forensic Psychiatrist from the USA Dr. Hilde De Smet | Medical Doctor from Belgium Dr. Nils R Fosse | Medical Doctor from Norway Dr. Elizabeth Evans | Medical Doctor from the UK Dr. Mohammad Adil | Medical Doctor from the UK Dr.

Περί εμβολίων και COVID19 π. Στυλιανoύ Καρπαθίου
· ☕ 5 min read
Ανοικτή Επιστολή Προς την Αγία και Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, π. Στυλιανού Εμμ. Καρπαθίου - ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: ekklisiaonline.gr Περί εμβολίων και COVID19 π. Στυλιανoύ Καρπαθίου Ας θυμηθούν κάποιοι ότι στην Εκκλησιαστική Ιστορία μνημονεύουμε τους ομολογητές της πίστεως, οι άλλοι όλοι είναι στην χειρότερη των περιπτώσεων νεκροί και ξεχασμένοι Αποσπάσματα από την μακροσκελή επιστολή του (βλ. σύνδεσμο) προς την Αγία και Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (15 Ιανουαρίου 2021)

Περί εμβολίων και COVID19
· ☕ 3 min read
Είναι ντροπή να λένε μόνο με εμβόλιο θα λήξει η πανδημία: iskra.gr Περί εμβολίων και COVID19 Ο Dr Sucharit Bhakdi είναι Γερμανός ανοσολόγος. Είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μάιντς, όπου διετέλεσε πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής Μικροβιολογίας και Υγιεινής επί 21 έτη, από το 1991 έως το 2012. Την ίδια αυτή περίοδο διετέλεσε αρχισυντάκτης του επιστημονικού περιοδικού Ιατρική Μικροβιολογία και Ανοσολογία. Επιγραμματικά, τα βασικά σημεία της ομιλίας του Δρ Μπακντί:

Ο 'Αρχοντας
· ☕ 2 min read
Photos from Athanassios Hatzis's post: Ο ‘Αρχοντας Κατά μια έννοια, για αυτήν σας γράφω, ο Αγ. Αντώνιος ήταν μέγας άρχοντας της του Χριστού Εκκλησίας. Αλλά ποιος είναι ο άρχοντας; Σίγουρα όχι αυτός τον οποίο ο μισόκαλος διέστρεψε στον νου και την καρδιά ώστε να βασανίζει τους ανθρώπους που έχει στις υπηρεσίες του. Ακόμα και αυτή η λέξη, “άρχοντας” έχασε το νόημά της και σήμερα έχει νόημα μόνο αναφορικά με τους πλούσιους, με τους ισχυρούς, με αυτούς που διοικούν σε ψηλά αξιώματα.

Τῶν ὑπὲρ πίστεως καὶ πατρίδος ἀγωνισαμένων καὶ πεσόντων
· ☕ 1 min read
Τῶν ὑπὲρ πίστεως καὶ πατρίδος ἀγωνισαμένων καὶ πεσόντων Τῶν μακαρίων καὶ ἀοιδίμων κτιτόρων, ἀνακαινιστῶν καὶ ἀφιερωτῶν τοῦ ἱεροῦ Ναοῦ τούτου, τῶν ὑπὲρ πίστεως καὶ πατρίδος ἀγωνισαμένων καὶ πεσόντων καὶ πάντων τῶν ἐπ᾿ ἐλπίδι ἀναστάσεως ζωῆς αἰωνίου, κεκοιμημένων πατέρων καὶ ἀδελφῶν ἡμῶν, μνησθείη Κύριος ὁ Θεὸς ἐν τῇ Βασιλείᾳ αὐτοῦ πάντοτε· νῦν καὶ ἀεὶ καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων. - Θ. Λειτουργία Ι. Χρυσοστόμου ευχή ιερέα στην Μεγάλη Είσοδο

Το κόμμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη
· ☕ 1 min read
Το κόμμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη Τον ρωτήσανε σε ποιο κόμμα ανήκει; Αν είναι ρωσόφιλος, γαλλόφιλος ή αγγλόφιλος. Και εκείνος απάντησε: Εγώ είμαι θεόφιλος, γιατί μόνο ο Θεός μου αγαπά την πατρίδα μου και μόνο ο Θεός μου με βοηθάει. Σχολιασμός 01: 2021-01-11 15:16:38 Σχόλιο στο Facebook: 10224821352629665_10224822159569838 Και το πως αντάμειψε η “Ελληνική πολιτεία” τον γέρο του μωριά για τους αγώνες του για την ελευθερία της πατρίδος είναι γνωστό. Τον φυλάκισαν και τον παρέπεμψαν σε δίκη οι τότε προδότες του έθνους για συνωμοσία και εσχάτη προδοσία.

Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν;
· ☕ 1 min read
Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; Σὺ ἐξέτεινας τὸν οὐρανὸν ὡσεὶ δέῤῥιν, σὺ ἐστερέωσας τὴν γῆν ἐπὶ τῶν ὑδάτων, σὺ περιετείχισας τὴν θάλασσαν ψάμμῳ, σὺ πρὸς ἀναπνοὰς τὸν ἀέρα ἐξέχεας, Ἀγγελικαὶ Δυνάμεις σοὶ λειτουργοῦσιν, οἱ τῶν Ἀρχαγγέλων χοροὶ σὲ προσκυνοῦσι, τὰ πολυόμματα Χερουβίμ, καὶ τὰ ἑξαπτέρυγα Σεραφὶμ κύκλῳ ἱστάμενα καὶ περιϊπτάμενα, φόβῳ τῆς ἀπροσίτου σου δόξης κατακαλύπτεται. Σὺ γὰρ Θεὸς ὢν ἀπερίγραπτος, ἄναρχός τε καὶ ἀνέκφραστος, ἦλθες ἐπὶ τῆς γῆς, μορφὴν δούλου λαβών, ἐν ὁμοιώματι ἀνθρώπων γενόμενος, οὐ γὰρ ἔφερες, Δέσποτα, διὰ σπλάγχνα ἐλέους σου, θεάσασθαι ὑπὸ τοῦ διαβόλου τυραννούμενον τὸ γένος τῶν ἀνθρώπων, ἀλλ’ ἦλθες καὶ ἔσωσας ἡμᾶς.

Μια μπόρα θα είναι...
· ☕ 1 min read
Μια μπόρα θα είναι… Μπορεί να ξεράθηκε η ελιά, αλλά θα πετάξει νέα βλαστάρια. Υπάρχει μια μερίδα Χριστιανών, στους οποίους αναπαύεται ο Θεός. Υπάρχουν ακόμη οι άνθρωποι του Θεού, οι άνθρωποι της προσευχής και ο Καλός Θεός μας ανέχεται, και πάλι θα οικονομήσει τα πράγματα. Αυτοί οι άνθρωποι της προσευχής μας δίνουν ελπίδα. Μή φοβάσθε. Περάσαμε σαν έθνος τόσες μπόρες και δεν χαθήκαμε, και θα φοβηθούμε την θύελλα που πάει να ξεσπάσει; Ούτε τώρα θα χαθούμε.

Κάλαντα πρωτοχρονιάς -
· ☕ 2 min read
Παλαιά Κάλαντα Πρωτοχρονιάς: youtube.com Κάλαντα πρωτοχρονιάς - Οι στροφές που ακόμα να τις μάθουμε και δεν τις γνωρίζουμε Και νέον έτος αριθμεί την του Χριστού περιτομή και η μνήμη του Αγίου Ιεράρχου Βασιλείου. Του χρόνου μας αρχή καλή και ο Χριστός μας προσκαλεί την κακία ν’ αρνηθούμε μ’ αρετές να στολιστούμε. Να ζούμε βίον τέλειον κατά το ευαγγέλιον με αγάπη με ειρήνη και με τη δικαιοσύνη. Χρόνια πολλά και ευτυχή

Πάσα πνοή αινεσάτω τον Κύριον
· ☕ 1 min read
Πάσα πνοή αινεσάτω τον Κύριον Μια ευχή για το 2021, ίσως μια δύσκολη χρονιά για όλους. Και επειδή οι περισσότεροι από εμάς, ιεροψάλτες και μη, απέχουν παρασάγγας από αυτή την πνευματική-σωματική κατάσταση να μια εναλλακτική πολλή χρήσιμη προσέγγιση… Υποδεικνύω σε ασθενείς μου πολύ συχνά να έρθουν σε συνειδητή επαφή με την αναπνοή τους. Ένας απλός τρόπος να το κάνουμε όλοι αυτό είναι να αναπνεύσουμε αργά και βαθιά ενώ παράλληλα κλείνουμε και τα δύο αυτιά με τα μικρά μας δάχτυλα.

Η Γέννηση του Χριστού - φορητή εικόνα
· ☕ 1 min read
Η Γέννηση του Χριστού - φορητή εικόνα Βυζαντινό Μουσείο Αθήνας, 15ος αιώνας Κάτι που ίσως δεν είχατε προσέξει… Ο Χριστός γεννήθηκε σε σπήλαιο και ετάφη πάλι σε σπήλαιο Τι σημαίνει αυτό, ας θυμηθούμε το τροπάριο… “Θανάτου εορτάζομεν νέκρωσιν, Άδου την καθαίρεσιν, άλλης βιοτής, της αιωνίου, απαρχήν και σκιρτώντες υμνούμεν τον αίτιον, τον μόνον ευλογητόν των πατέρων Θεόν και υπερένδοξον” Ο Χριστός όπως λέει ο Αγ. Πορφύριος μας πέρασε από τον θάνατο στην Ζωή.

Attention, deep fake videos are getting terrifyingly real !!
· ☕ 1 min read
Deepfake Videos Are Getting Terrifyingly Real I NOVA I PBS: youtube.com Attention, deep fake videos are getting terrifyingly real !!! Σχολιασμός 01: 2020-12-17 19:14:43 Σχόλιο στο Facebook: 10224635518183920_10224635536984390 Deep fakes real consequences… Here is how technology works behind the fake. “The camera never lies” cannot be true… https://youtu.be/dMF2i3A9Lzw

Περί πατριωτικών κινημάτων ο Λόγος
· ☕ 3 min read
Το Ρωμαίικο Έθνος: athanassios.gr Περί πατριωτικών κινημάτων ο Λόγος Για του Χριστού την πίστη και της πατρίδος την ελευθερία ! Δύο σημεία θα θίξω. Πρώτον ένα αληθινά δημοκρατικό πολίτευμα για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται θεμέλιο και αυτό ήδη σωστά είναι τοποθετημένο (εις το όνομα της Αγίας Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος). Αυτό για όσους δεν γνωρίζουν είναι συστατικό της ταυτότητας του Ελληνικού έθνους ΜΑΣ. Όσοι δεν το αναγνωρίζουν, δεν το θέλουν, δικαίωμά τους να έχουν άλλη ταυτότητα, αλλά να μην προσπαθούν να αλλάξουν την δική μας ταυτότητα.

Η ετυμολογία της λέξης άνθρωπος
· ☕ 1 min read
Η ετυμολογία της λέξης άνθρωπος άνω + αθρώ(-εω) + ωψ(ωπός) αθρώ (-εω): 1. βλέπω, παρατηρώ, θεώμαι. 2 εξετάζω νοερώς. 3 αντιλαμβάνομαι. ωψ(ωπός)= 1. όμμα, οφθαλμός.2 όψις, πρόσωπον (Δ. Δημητράκου, Ορθογραφικό Λεξικό) Ο φιλοκαλικός πατήρ Όσιος Πέτρος ο Δαμασκηνός γράφει : η δε Ελλάς πάλιν εκ του άνω αθρείν ετυμολογεί τον άνθρωπον Φιλοκαλία, εκδ. οίκος ΑΣΤΗΡ, τόμος Τρίτος, σελ. 165 , έτος 1976. Άλλοι μελετητές υποστηρίζουν, μάλλον λανθασμένα, ότι είναι από το

Athanassios Hatzis
· ☕ 1 min read
Athanassios Hatzis: Σχολιασμός 01: 2020-12-13 15:42:40 Σχόλιο στο Facebook: 10224601846702154_10224606805906131 Μπράβο βρε Μιχάλη αετός είσαι το κατάλαβες ότι όντως κρατάω χαρταετό. Η φωτογραφία είναι επεξεργασμένη για να εξαφανίσω τον σπάγκο. Αλλά το νόημα είναι άλλο….

Η απομόνωση του ατόμου
· ☕ 1 min read
Το πείραμα Covid-19. Απομόνωση, έλεγχος, χειραγώγηση, απαγορεύσεις. - Ελευθεροτυπία: eleftherotypia.gr Η απομόνωση του ατόμου Το κοινωνικό πείραμα της πανδημίας, η επιβολή της μάσκας, τα μέτρα με τις σωρηδόν απαγορεύσεις, η πληρωμένη ενημέρωση μέσω των ΜΜΕ, οι κοινωνικές αποστάσεις, ο έλεγχος των ειδήσεων στο διαδίκτυο, η ποινικοποίηση στην διαφορετική άποψη, το νέο μοντέλο στην κοινωνία της πληροφορίας, το τηλεμάθημα, η εξ αποστάσεως εργασία, φέρνουν ένα νέο κοινωνικό μοντέλο. Την απομόνωση του ατόμου - Γιώργος Αυγερινός

Ave Verum Corpus
· ☕ 2 min read
Ave Verum Corpus “Ave verum corpus” is a short Eucharistic chant that has also been set to music by various composers. It dates from the 14th century and is attributed to Pope Innocent VI LATIN: Ave Verum Corpus natum de Maria Virgine EN: Hail, truly born body of the Virgin Mary LATIN: Vere passum, immolatum EN: who has truly suffered, and was sacrificed LATIN: In cruce pro homine EN: on the cross for mankind

The great reset of our global society...
· ☕ 1 min read
Video is stored in Facebook: click on the facebook icon to visit my wall The great reset of our global society… The need for global cooperation and this acceleration of change will both be drivers of the great reset. Think global act local… And I believe that the real test case for this approach can be the vaccine ! Ursula Gertrud von der Leyen is a German politician and the President of the European Commission since 1 December 2019

Unesco - Universal Declaration on the Human Genome and Human Rights
· ☕ 2 min read
Universal Declaration on the Human Genome and Human Rights: UNESCO: portal.unesco.org Unesco - Universal Declaration on the Human Genome and Human Rights 11 November 1997 (extracts) A. Human dignity and the human genome Article 4 The human genome in its natural state shall not give rise to financial gains Article 5 (a) Research, treatment or diagnosis affecting an individual’s genome shall be undertaken only after rigorous and prior assessment of the potential risks and benefits pertaining thereto and in accordance with any other requirement of national law.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ
· ☕ 1 min read
ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ Τα τετράποδα έχουν το δικαίωμα να βγούνε να περπατήσουν, ο άνθρωπος δεν έχει δικαίωμα να βγει και να πάει στην Εκκλησία - π. Ματθαίος Μην μας περνάνε για τετράποδα που μας σέρνουν με το λουρί. Έχουμε αξιοπρέπεια, έχουμε ήθος και έχουμε και μυαλό, έχουμε και φωνή - π. Ματθαίος ΑΞΙΟΣ !!! Σχολιασμός 01: 2020-12-07 17:36:24 Σχόλιο στο Facebook: 10224562981970560_10224562990130764 Και ας προσέξουν ορισμένοι εντός Εκκλησίας αν δεν το κατάλαβαν, τα λέει στην πεθερά για να τα ακούσει η νύμφη (η νύμφη του Χριστού, η Εκκλησία…).

Η Αγ. Βαρβάρα, η προστάτης της ομώνυμης περιοχής του Π. Φαλήρου
· ☕ 1 min read
Η Αγ. Βαρβάρα, η προστάτης της ομώνυμης περιοχής του Π. Φαλήρου Κάτι που μόλις έμαθα. Η Αγία απεικονίζεται να κρατάει ποτήρι στο χέρι της και όπως αναφέρει η παράδοση είναι γιατί δεν θέλει να στερηθούν οι ετοιμοθάνατοι την Θ. Κοινωνία. Επίσης αν δεν το γνωρίζεται, Η Αγία Βαρβάρα συνδέθηκε με τη θεραπεία λοιμωδών νοσημάτων και περισσότερο της ευλογιάς, αλλά και των Νοσοκομείων που περιθάλπουν τους εν λόγω ασθενείς. Στην παλιά αθηναϊκή εικόνα της Αγίας Βαρβάρας στον Ι.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ
· ☕ 5 min read
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΔΗΛΩΣΗ Μητροπολίτου Μεσογαίας & Λαυρεωτικής Νικολάου 1.12.2020 Διαβάζει κανείς ότι στην Αγγλία ανοίγουν οι εκκλησίες για τα Χριστούγεννα. Μαζί με όλες και οι Ορθόδοξες. Από σήμερα και η Ιρλανδία επιτρέπει 50 πιστούς στις λειτουργίες. Στην Ολλανδία δεν έκλεισαν καθόλου στη δεύτερη φάση, και ας υπήρξε τεράστια έκρηξη κρουσμάτων και θυμάτων της πανδημίας. Το ίδιο στην Πολωνία, καίτοι κι εδώ η κατάσταση υπήρξε πολύ δριμύτερη από ό,τι στην Ελλάδα.

Τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τον τρόπο που το νερό κρυσταλλώνεται
· ☕ 4 min read
Η δομή του νερού επηρεάζεται από τα συναισθήματά μας - Προϊόντα της Φύσης: proionta-tis-fisis.com Τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τον τρόπο που το νερό κρυσταλλώνεται «Αν θέλετε να βρείτε τα μυστικά του σύμπαντος, σκέφτείτε τα σαν ενέργεια, συχνότητα και δονήσεις.» – Νίκολα Τέσλα «Αυτό που ονομάζουμε ύλη είναι ενέργεια, της οποίας η δόνηση έχει μειωθεί τόσο ώστε να είναι αντιληπτή στις αισθήσεις. Δεν υπάρχει ύλη.

Οι μακροχρόνιες επιπτώσεις από τα lockdown...
· ☕ 1 min read
Video is stored in Facebook: click on the facebook icon to visit my wall Οι μακροχρόνιες επιπτώσεις από τα lockdown… Από τον καθηγητή Επιδημιολογίας, Ιατρικής και Στατιστικής του πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ Γιάννη Ιωαννίδη και διευθυντή του Κέντρου Έρευνας Πρόληψης του ίδιου πανεπιστημίου. Το πεντάλεπτο απόσπασμα είναι από την εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη αντιθέσεις, όλη η συζήτηση εδώ https://youtu.be/5txdE8mpH0g Σχολιασμός 01: 2020-12-01 08:39:00 Σχόλιο στο Facebook: 10224515779870537_10224515802751109 ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Μην κλείνεστε μέσα στο σπίτι, βγείτε έξω, κάντε άθληση, κάντε βόλτα, αν έχετε παιδιά βγείτε έξω μαζί τους, να τους λέτε να πηγαίνουν έξω να περπατάνε, να αθλούνται, να πάνε να δούνε φίλους/φίλες τους.

Ηγάπησαν οἱ ἄνθρωποι μᾶλλον τὸ σκότος ἢ τὸ φῶς
· ☕ 1 min read
Ηγάπησαν οἱ ἄνθρωποι μᾶλλον τὸ σκότος ἢ τὸ φῶς Ομοιάζει η κοινωνία μας σήμερα με σκοτεινό δωμάτιο, χωρίς φως. Ο νους πολλών συνανθρώπων μας είναι σκοτισμένος, στην κατάσταση αυτή σκοντάφτει ο ένας πάνω στον άλλο, σε αντικείμενα, σε καταστάσεις. Υπάρχει βέβαια η λύση, ανοίγεις το παράθυρο να μπει το φως, πατάς τον διακόπτη να περάσει το ρεύμα από το καλώδιο να ανάψει την λάμπα. Αν είσαι τυφλός ζήτα από κάποιον που βλέπει να σε βοηθήσει, αλλά…

Μή μετέχων των εν τέλει βουλευμάτων αυτής...
· ☕ 1 min read
Μή μετέχων των εν τέλει βουλευμάτων αυτής… Λουκά δέ και Κλεόπα, συμπορευόμενος ωμίλεις, και ομιλών, ουκ ευθέως σε’αυτόν φανεροίς; Διό και ονειδίζη, ώς μόνος παροικών εν Ιερουσαλήμ, και μή μετέχων των εν τέλει βουλευμάτων αυτής - Απόσπασμα από το Ε’ Αναστάσιμο εωθινό δοξαστικό ιδιόμελον. Ποίημα Λέοντος βασιλέως του σοφού Ο Χριστός λοιπόν ως ΜΟΝΟΣ ΠΑΡΟΙΚΩΝ ΕΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, και ο οποίος ΔΕΝ ΜΕΤΕΙΧΕ ΤΩΝ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΩΝ αυτής… Εμείς λοιπόν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ας κρατήσουμε αυτό ως κλειδί για να αντισταθούμε στα επερχόμενα γεγονότα που μέλλουν να συμβούν… αλλά και για κάθε περίσταση στην επίγεια ζωή μας.

ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ'ΡΘΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ
· ☕ 1 min read
ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ’ΡΘΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ - ΣΤΙΧΟΙ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Και όταν έρθουν οι καιροί Που θα’χει σβήσει το κερί στη καταιγίδα ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα Σχολιασμός 01: 2020-11-20 18:46:05 Σχόλιο στο Facebook: 10224435248097293_10224435253537429 Ήρθαν και μας τα λένε απ’έξω και ΑΝΑΚΑΤΑΤΩΤΑ 02: 2020-11-20 18:48:39 Σχόλιο στο Facebook: 10224435248097293_10224435265297723 «Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευθεριά σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει».

Geronta Ephraim’s 18 Monasteries are offering a 3-day strict fast for us and our nations
· ☕ 3 min read
Geronta Ephraim’s 18 Monasteries are offering a 3-day strict fast for us and our nations Hello my dear Brothers and Sisters in Christ Jesus! May our Most Beloved Panaghia embrace your dear souls, with her divine motherly affection! The statement below is a valid one, as the sisters here at St. Paraskevi confirmed it. All of The 18 Monasteries, established by my holy Spiritual Father of blessed memory, Geronta Ephraim, today began a strict 3-day Fast, as described in the article below.

Η νομοτέλεια του Θεού
· ☕ 1 min read
Η νομοτέλεια του Θεού Τώρα εφαρμόζονται οι ανθρώπινοι νόμοι, μετά θα εφαρμοστούν οι νόμοι του Θεού νομοτελειακά. Εδώ είναι και οι αρχάγγελοι να μας το υπενθυμίσουν. Καλή μετάνοια, καλόν παράδεισον Αρχάγγελοι του Θεού πρεσβεύσατε υπέρ ημών των αμαρτωλών

Τίποτα δεν μας σταματά να τελέσουμε Θ. Λειτουργία
· ☕ 1 min read
Video is stored in Facebook: click on the facebook icon to visit my wall Τίποτα δεν μας σταματά να τελέσουμε Θ. Λειτουργία Στα βουνά, στις φυλακές, υπό διωγμό, χωρίς Αγία τράπεζα, με αντιμήνσιο ή και χωρίς αυτό πάνω στο στήθος ενός Χριστιανού… Σχολιασμός 01: 2020-11-07 18:48:50 Σχόλιο στο Facebook: 10224342437337082_10224342465417784 Η φωνή σου π. Κωνσταντίνε από τον άλλο κόσμο, λες και το ήξερες τότε που τα έλεγες… Ορφανοί έχουμε μείνει όπως βλέπεις από ηγέτες, και όταν κάποτε σε είχα ρωτήσει δημόσια για τα πρότυπα που θα ακολουθήσουμε, μου απάντησες έτσι απλά, εσείς θα γίνεται τα πρότυπα, εσείς θα γίνετε οι Άγιοι.

Reveal this crime
· ☕ 1 min read
Crimes Against Humanity the German Corona Investigation: worlddoctorsalliance.com Reveal this crime A message to our Greek doctors, my fellow scientists, unite your voices with your international colleagues and fight against this human plague of fear and misinformation that is spread around us. We are all united together to stop this totalitarian regime, this gang of people that is only interested in money and power. Σχολιασμός 01: 2020-11-04 10:04:01 Σχόλιο στο Facebook: 10224316154800035_10224316183920763

Από μικρός ήθελα αλλιώς
· ☕ 1 min read
“Από μικρός ήθελα αλλιώς να έγραφα τη μοίρα μου Δρόμος σκληρός μα ήταν αυτός που έφτιαξε το χαρακτήρα μου.. Απο μικρός ήμουν αλλιώς το ψέμα δε μου ταίριαζε Ήθελα φως κι έλεγα πως το μέσα μου θα καλοκαίριαζε” Σχολιασμός 01: 2020-11-03 12:06:02 Σχόλιο στο Facebook: 10224309383070746_10224309434952043 Ένας από αυτούς που δεν θέλησε να καταπιεί το ψέμα από τα ΜΜΕ και τους υπόδουλους πολιτικούς-μαριονέτες αμάσητο…. παρακάτω το βίντεο που ενόχλησε, τιμή μου να το έχω σημαία στο facebook και σε λίγο και στο site μου !

Η κρίση του κορωνοϊού στο πλαίσιο της γενικής κρίσης
· ☕ 1 min read
Η κρίση του κορωνοϊού στο πλαίσιο της γενικής κρίσης: kassimatisdimokratia.gr Η κρίση του κορωνοϊού στο πλαίσιο της γενικής κρίσης Τα εύλογα ερωτήματα του καθ. Γεωργίου Κασιμάτη για τον COVID19 σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε Σχολιασμός 01: 2020-11-04 07:37:53 Σχόλιο στο Facebook: 10224313572855488_10224315677668107 To video του Reiner Fuellmich, crimes against humanity, 1.5m views πριν το αποσύρει το YouTube από τον προσωπικό του λογαριασμό. Διεξάγεται ανελέητος πόλεμος για παραπληροφόρηση και λογοκρισία στις μέρες μας αδέρφια.

· ☕ 1 min read
Σχολιασμός 01: 2020-11-01 00:45:24 Σχόλιο στο Facebook: 10224291096813601_10224291103573770 Ακριβώς θανατηφόρα πρωτίστως στην ψυχή και κατά συνέπεια και στο σώμα…

Η Αλήθεια για τον COVID19
· ☕ 1 min read
ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ COVID-19 ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ (20ΛΕΠΤΟ FULL VIDEO): youtube.com Η Αλήθεια για τον COVID19 Αυτή που δεν θα την δεις ή δεν θα την ακούσεις και δεν θα την διαβάσεις στα βρωμο-κάναλα επικοινωνίας του συστήματος με τον αποχαυνωμένο και εν πολλοίς τελείως αποπροσανατολισμένο ¨Ελληνα πολίτη αυτής της αποικίας-κράτους Σχολιασμός 01: 2020-11-01 00:33:50 Σχόλιο στο Facebook: 10224290953210011_10224291046452342 Δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμων για να ομολογήσεις την Αλήθεια, χρειάζεται απλά να είσαι Ανθρωπος και τα δύο είναι με Α κεφαλαίο.

Robert F. Kennedy, Jr
· ☕ 1 min read
Video is stored in Facebook: click on the facebook icon to visit my wall Robert Francis Kennedy Jr. (born January 17, 1954) is an American environmental lawyer and activist, author, and, as of 2020, most notably a vocal anti-vaccinationist. Kennedy is a son of Robert F. Kennedy and nephew of former president John F. Kennedy. Σχολιασμός 01: 2020-10-25 18:35:54 Σχόλιο στο Facebook: 10224241809141440_10224241840102214 The Kennedy family and the same enemy they fight from generation to generation…

Περί εντολής ανωτέρου....
· ☕ 2 min read
Video is stored in Facebook: click on the facebook icon to visit my wall Περί εντολής ανωτέρου…. Αυτό το επιχείρημα που λένε σήμερα οι αξιωματικοί του στρατού των ενόπλων δυνάμεων και οι αστυνομικοί είναι σαθρό και ξεπερασμένο, ότι μου έδωσαν εντολή ανωτέρου μου. Αυτό δικάστηκε όταν δικάστηκαν στην δίκη της Νυρεμβέργης το 1945 οι Ναζί…. Το καθήκον απέναντι στο σύνταγμα και τους νόμους είναι πάνω από οποιοδήποτε πρωθυπουργό, πρόεδρο δημοκρατίας και οποιοδήποτε τίτλο έχει.