Οι νέες ψηφιακές ταυτότητες
· ☕ 9 min read
Οι νέες ψηφιακές ταυτότητες Άκουσα με ενδιαφέρον και προσοχή τον κ. Γεώργιο Αποστολάκη Βουλευτή της Νίκης και πρώην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου για την τοποθέτησή του πάνω στις νέες ψηφιακές ταυτότητες. https://youtu.be/Xmst-Mg43Dw Το επιχείρημα για την συγκέντρωση πληροφοριών θα το χαρακτήριζα κάπως αίολο, εξηγώ γιατί. Όντως υπάρχει η δυνατότητα από μεγάλες εταιρείες όπως Google, Facebook, αλλά και από μυστικές υπηρεσίες κρατών, να συγκεντρώνουν πληροφορίες για άτομα-χρήστες ηλεκτρονικών υπηρεσιών, από διάσπαρτα σημεία και να χτίζουν το λεγόμενο ψηφιακό προφίλ.

Πιστεύω αὐτῷ, ὡς Βασιλεῖ καὶ Θεῶ
· ☕ 2 min read
Πιστεύω αὐτῷ, ὡς Βασιλεῖ καὶ Θεῶ Μέρος 1ο Ποιος βασιλεύς και ποιο κράτος, για να δούμε. Υπάρχει ο άνθρωπος και ο εσωτερικός του κόσμος, η ψυχή του, ο νους του η καρδία του. Υπάρχει και ο εξωτερικός του κόσμος, το κράτος που διαμένει στο οποίο υπάρχουν οι συμπολίτες του. Συνεπώς δύο κράτη, ένα ένδοθεν και ένα έξωθεν, αντιστοίχως υπάρχουν και οι “βασιλείς” οι οποίοι προσπαθούν να “κυριεύσουν” το κράτος. Έξω είναι οι βασιλείς του κόσμου τούτου και μέσα γίνεται ο πνευματικός πόλεμος, ο οποίος είναι και ο πιο σημαντικός, με δύο στρατόπεδα.

Ο 'Αγιος Λούκιος
· ☕ 1 min read
Ο ‘Αγιος Λούκιος Κυριακή 20 Αυγούστου, 2023 εορτάζομεν την μνήμη του Αγίου Λουκίου του βουλευτή στην Κυρήνη της Λιβύης. Ευχόμαστε ο Άγιος Λούκιος να πρεσβεύει για όλους τους Έλληνες βουλευτές ιδιαιτέρως για τους βουλευτές της Νίκης ώστε να γίνουν φορείς και πρεσβευτές και κύρηκες της Αληθείας του Ευαγγελίου του Χριστού και να οδηγήσουν προς μετάνοια τον λαό του Θεού ΑΜΗΝ.

Η λατρεία τού Θεού το ορθόδοξο δόγμα και η εκκλησιαστική μας ζωή
· ☕ 3 min read
Η λατρεία τού Θεού: το ορθόδοξο δόγμα και η εκκλησιαστική μας ζωή Εισήγηση στην ημερίδα της εστίας πατερικών μελετών - Στον απόηχο της λειτουργικής ανανέωσης: αναταράξεις στη θεία λατρεία Εισηγητής: Ο πανοσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Λουκάς Γρηγοριάτης https://alopsis.gr/η-λατρεία-τού-θεού-το-ορθόδοξο-δόγμα-κα/ Αποσπάσματα: Δεχόμαστε ἰσχυρότατες ἐπιρροές ἀπό τό οὐμανιστικό, ἀνθρωποκεντρικό, ἀντίθεο καί ἀντίχριστο πνεῦμα τοῦ κόσμου τούτου. Οἱ μεγαλύτεροι στήν ἡλικία γνωρίζουν, ὑποτίθεται, τήν Παράδοση καί ἀντιστέκονται. Τά νέα παιδιά ὅμως τήν ἀγνοοῦν καί δέν τήν κατανοοῦν.

Η προσευχή του πατριάρχη Γεωργίου Γενναδίου-Σχολαρίου για να διαφυλάξουμε την πίστη μας
· ☕ 2 min read
Η προσευχή του πατριάρχη Γεωργίου Γενναδίου-Σχολαρίου για να διαφυλάξουμε την πίστη μας Φύλαξε μέσα μας, Χριστέ βασιλεῦ, τά δόγματα τῆς ἀληθείας… καί μή ἐπιτρέψῃς οἱ τρόφιμοι τῆς δικῆς σου ἀληθείας [δηλαδή οἱ Ὀρθόδοξοι] νά αὐτομολήσουν πρός τίς παλαιότερες αἱρέσεις…, οὔτε ἐξαιτίας δικῶν τους ἀνθρωπίνων συλλογισμῶν νά παρασυρθοῦν πρός κάποια ἀπό τίς πρόσφατα ἀναφανεῖσες αἱρέσεις [«φθορές τῆς ἀληθείας»]. Διῶξε ἀπό τίς ψυχές μας τήν φιλοχρηματία καί τήν ἔπαρση, ἐξ αἰτίας τῶν ὁποίων εἶναι φανερό ὅτι οἱ ἐξαρχῆς καί μέχρι τώρα αἱρετικοί διωλίσθησαν στίς φοβερές αἱρέσεις… Στεῖλε μας ἡγέτες, οἱ ὁποῖοι μέ βίο καί λόγο θά μᾶς καθοδηγήσουν στήν ὁδό σου…

Η πρόληψη και η μέριμνα για τις πυρκαγιές είναι καλύτερη από την θεραπεία...
· ☕ 1 min read
Η πρόληψη και η μέριμνα για τις πυρκαγιές είναι καλύτερη από την θεραπεία… Κάθε χρόνο τα ίδια (και χειρότερα), η Ελλάδα να καίγεται από άκρη σε άκρη, ο λαός να κάνει τα μπάνια του, οι εμπρηστές να κάνουν το έργο τους ανεμπόδιστα και ποτέ να μην τους πιάνουν όπως η “17 Νοέμβρη”, οι κυβερνήσεις να λένε το “όσα παίρνει ο άνεμος” και όσα φέρνει η κλιματική αλλαγή, τα ΜΜΕ να παρατηρούν και να πουλάνε την καταστροφή ως άλλος Νέρων και οι εταιρείες να τρίβουν τα χέρια τους για το κέρδος που θα βγάλουν μελλοντικά χτίζοντας πάνω στα καμένα.

Ώς πότε θα είμαστε δέσμιοι των ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ;
· ☕ 1 min read
Ώς πότε θα είμαστε δέσμιοι των ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ; –Ή θα διαλέξεις τη σιωπή για να μη χάσεις τη βολή σου, την ησυχία σου, ή θα αντιδράσεις, θα αντισταθείς, θα αγωνιστείς σε όλα αυτά τα αποτρόπαια, τα εφιαλτικά που γίνονται για σένα, υποτίθεται, αλλά χωρίς εσένα. –Θα μιλήσω. Η σιωπή είναι φυγή, λιποταξία. –Καλά πάμε. Η σιωπή, η αδιαφορία, η απάθεια αντίκρυ στη θέα του κόσμου μας δεν ταιριάζει σ’ ένα παιδί, σ’έναν νέο όπως εσύ.

EE - Κατάργηση της κυριαρχίας των ευρωπαϊκών λαών
· ☕ 2 min read
: enromiosini.gr EE - Κατάργηση της κυριαρχίας των ευρωπαϊκών λαών « Δεκαπέντε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας [και της Ελλάδας, εννοείται], συντάχτηκαν με την Επιτροπή στη δίωξη που άσκησε τον περασμένο Ιούλιο κατά της Ουγγαρίας ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ). Επίμαχο είναι ο ουγγρικός νόμος του Ιουνίου 2021 που απαγορεύει την προώθηση της ομοφυλοφιλίας και την αλλαγή φύλου στα μέσα ενημέρωσης και στα εκπαιδευτικά προγράμματα που προορίζονται για ανηλίκους.

Cambridge dictionary joins gender inclusivity; definition of man and woman changed - DATE 14 Dec 2022
· ☕ 3 min read
Cambridge dictionary joins gender inclusivity; definition of man and woman changed - DATE: 14 Dec 2022 Description: The Cambridge Dictionary updated the definition of ‘man’ and ‘woman’ to make it inclusive for people who do not identify with the sex they were assigned at birth. https://www.youtube.com/watch?v=WgtJ2zYXKwo SOURCE: WION -The World is One News, examines global issues with in-depth analysis. We provide much more than the news of the day.

Δεν είμαστε τόσο ελεύθεροι όσο θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε
· ☕ 4 min read
Δεν είμαστε τόσο ελεύθεροι όσο θέλουμε να πιστεύουμε ότι είμαστε Για την αποχώρησή του από τη θεατρική παράσταση «Ρινόκερος», η οποία σχολιάστηκε έντονα το φθινόπωρο του 2021, ο Άρης Σερβετάλης ανέφερε: «Η στάση μου ήταν συνειδητή, δεν ήθελα να μπω στο διαχωρισμό «εμβολιασμένοι και μη», ανακοίνωσα αυτό που είχα ήδη προαναγγείλει στην παραγωγή και αποχώρησα. Αποδείχτηκε ότι τελικά δεν είμαστε τόσο ελεύθεροι, γιατί αν ένας πει κάτι αντίθετο από τη γενικότερη κοινή άποψη, δεν γίνεται αποδεκτό στην πράξη.

· ☕ 2 min read
«Ο Μπήντερμαν και οι εμπρηστές» - Κωνσταντίνος Ι. ΒαθιώτηςΣτο αναρτώμενο κείμενο επιχειρείται η εφαρμογή του θεατρικού έργου του Μαξ Φρις «Ο Μπήντερμαν και οι εμπρηστές» στα ελληνικά εκλογικά δρώμενα του 2023 κατά τρόπο ώστε να παραλληλίζεται ο μεν Μπήντερμαν με τους Έλληνες ψηφοφόρους, οι δε εμπρηστές Σμιτς και Άιζενρινγκ με τους πολιτικούς που ζήτησαν από αυτούς φακελάκια, δηλαδή σπίρτα για να πυρπολήσουν την Ελλάδα και την οδηγήσουν «ΣΤΑΘΕΡΑ, ΤΟΛΜΗΡΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ» προς τον γκρεμό.

Η νέα ανάποδη κανονικότητα - ΑΡΘΡΟ 1
· ☕ 4 min read
Η νέα ανάποδη κανονικότητα - ΑΡΘΡΟ 1 Στη σειρά αυτή άρθρων θα παρουσιάσω αποσπάσματα από πολλούς συγγραφείς, ομιλητές για να θίξω αυτό το θέμα. Θεωρώ ότι είναι ζωτικής σημασίας για όποιον θέλει να παραμείνει άνθρωπος, πόσο μάλλον να είναι γνήσιος Ρωμιός, Ορθόδοξος Χριστιανός . Σε τι ανάποδο κόσμο, καλούμαστε να ζήσουμε; Την δικτατορία την καταλαβαίνεις από την δήθεν αγαθόβουλη ρητορική της για την προστασία του πολίτη - By Sfairika.gr 28 Απριλίου 2023

Αγωνιζόμαστε για όλο τον Ελληνικό λαό
· ☕ 1 min read
Αγωνιζόμαστε για όλο τον Ελληνικό λαό Το ευχαριστήριο μήνυμα του προέδρου της ΝΙΚΗΣ στα ΜΜΕ, μετά το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του 2023 =========================== Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό που στήριξε τον αγώνα της ΝΙΚΗΣ. Σήμερα ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού λαού κατέθεσε τη βούλησή του. Γράφτηκε μία σπουδαία σελίδα στην πολιτική ιστορία του τόπου μας. Είναι η πρώτη φορά που η πίστη του απλού λαού έρχεται στο πολιτικό προσκήνιο, και εκφράζεται με συντεταγμένο «όχι» σε κάθε τι που διαλύει τις αρχές και τις αγέραστες αξίες του έθνους μας.

Από τα πρώτα στην μάχη τα Νότια Προάστια με εκλεγμένο βουλευτή της ΝΙΚΗΣ !!!
· ☕ 1 min read
Από τα πρώτα στην μάχη τα Νότια Προάστια με εκλεγμένο βουλευτή της ΝΙΚΗΣ !!! Η Β3’ Εκλογική Περιφέρεια Νότιου Τομέα Αθηνών αποτελείται από τους εξής δήμους: Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Βύρωνος, Γλυφάδας, Δάφνης-Υμηττού, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιουπόλεως, Καισαριανής, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου. Η ΝΙΚΗ στην Β3 έλαβε 9533 από τους 192088 ψήφους και μία έδρα από τις δέκα που έχει στην Βουλή Μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της ΝΙΚΗΣ όπως τα κατέγραψα από το site του υπουργείου εξωτερικών με τελευταία ενημέρωση 16 Ιουνίου 2023 και ώρα 13:08 στο παρακάτω Excel (Google Drive) όπου θα δείτε ταξινομημένα τα αποτελέσματα κατά εκλογική περιφέρεια, κατά ψήφους και κατά ποσοστό

Οι μάχες της ΝΙΚΗΣ για τα μελλοντικά δυστοπικά μέτρα της Νέας Τάξης Πραγμάτων...
· ☕ 6 min read
Video is stored in Facebook: click on the facebook icon to visit my wall Οι μάχες της ΝΙΚΗΣ για τα μελλοντικά δυστοπικά μέτρα της Νέας Τάξης Πραγμάτων… Συμφωνία με τους Τούρκους για το Αιγαίο, την ΑΟΖ, κλπ Σαρωτικές αλλαγές στο Σύνταγμα Ψηφιακές-Ηλεκτρονικές ταυτότητες Διεθνείς συνθήκες για την “πανδημία” Κατάργηση του φυσικού νομίσματος και αντικατάστασή του με το ψηφιακό ============================ Προεκλογική ομιλία του υποψηφίου της ΝΙΚΗΣ στο Βελλίδειο Θεσσαλονίκη Γεωργίου Αποστολάκη, επίτιμος αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου, Επικεφαλής Επικρατείας της Νίκης

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ - Ερώτημα προς την ΝΙΚΗ
· ☕ 4 min read
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ - Ερώτημα προς την ΝΙΚΗ Ως απλός “πολίτης” και νυν ψηφοφόρος της Νίκης, αναφορικά με τα ζητήματα που άπτονται της Εθνικής μας κυριαρχίας όπως για παράδειγμα αυτό της παραχώρησης του ονόματος Βόρειας Μακεδονίας θα ήθελα να μου απαντήσετε στο εξής ερώτημα. Πως γίνεται να έχουμε συνεχή διακυβέρνηση της χώρας από ανθρώπους που έχουν καταλύσει το σύνταγμα από τις 8 Μαίου 2010 με την κρυφή υπογραφή του τέως υπουργού οικονομικών Παπακωνσταντίνου για την αποδοχή του πρώτου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης επι κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ (Γ.

Πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος της ζωής μας !
· ☕ 2 min read
Πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος της ζωής μας ! Πόσον πολύτιμος είναι ο χρόνος της ζωής αυτής! Το κάθε λεπτό έχει μεγάλη αξία, διότι μέσα εις ένα λεπτό δυνάμεθα να σκεφθούμε τόσα πράγματα, είτε αγαθά είτε πονηρά. Διότι ένας λογισμός κατά Θεό μας ανεβάζει εις τον ουρανό και ένας λογισμός διαβολικός μας κατεβάζει εις την κόλαση. Ιδού λοιπόν, πόση αξία έχει και το λεπτό εις την παρούσα ζωή. Δυστυχώς όμως εμείς δεν το σκεφθήκαμε αυτό και περνούν ώρες, ημέρες και χρόνια άνευ κέρδους.

Μας αγαπάνε όλοι και επιθυμούν την σωτηρία μας !!!
· ☕ 4 min read
Μας αγαπάνε όλοι και επιθυμούν την σωτηρία μας !!! Κάποιος αδελφός μου έστειλε να δω μια πρόσφατη διαφήμηση για τους ΛΟΑΤΚΙ που έχει γίνει σημαία στα ΜΜΕ, σε στάσεις λεοφορείων, σε κτήρια. Το σύνθημα είναι “Η αγάπη κάνει την οικογένεια”. Και ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας το πήγε και πιο πέρα “ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΛΟΑΤΚΙ+ΠΑΙΔΙΩΝ: Μην σταματάτε να τα αγαπάτε και να τα στηρίζετε”. Αυτά δεν μου κάνουν πια καμία απολύτως εντύπωση, γιατί γνωρίζω πολύ καλά ότι είναι στο πρόγραμμα αναμόρφωσης της κοινωνίας με πρότυπα που θέτει η νέα τάξη.

Το πρωτείο και το αλάθητο του Πάπα...
· ☕ 4 min read
Το πρωτείο και το αλάθητο του Πάπα… Και οι παπικοί ακόμα δεν πιστεύουν στο αλάθητο και το πρωτείο, οι περισσότεροι δεν πιστεύουνε αλλά το δέχονται ως αναγκαίο κακό. Γιατί πιστεύουν ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να είναι ενωμένη χωρίς έναν άνθρωπο. Αυτός είναι ο ανθρωποκεντρισμός. Ενώ εμείς οι Ορθόδοξοι λέμε ότι μπορεί να είναι ενωμένη με την χάρη του Αγ. Πνεύματος και όχι γιατί έχει ένα κέντρο. Αν θυγεί το πρωτείο και το αλάθητο, όλος ο θεσμός, ο ανθρωποκεντρικός θεσμός της παπικής εκκλησίας διαλύεται.

Σωκράτης - Ο μύθος της πτερόεσσας ψυχής
· ☕ 2 min read
Σωκράτης - Ο μύθος της πτερόεσσας ψυχής Μιλάει για την ψυχή που προσπαθεί να πετάξει, να ανέβει ψηλά για να ατενίσει την Αλήθεια! Προσέξτε τώρα διάκριση, έρχονται οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας με τον φωτισμό του Αγ. Πνεύματος να μιλήσουν για μετατροπή των παθών και όχι εξάλειψη. Οι Πατέρες της Εκκλησίας, επειδή είχαν εσωτερική πείρα της ενέργειας των παθών, δέχθηκαν τον τριμερή χωρισμό της ψυχής, όπως τον δίδασκε ο Πλάτων.

Οι απατεώνες με τις μάσκες...
· ☕ 2 min read
Οι απατεώνες με τις μάσκες… Η γνωστή σε όλους συμμορία των Βολευτών και πολιτικών, προσφάτως και μασκοφορεμένων, οι οποίοι συνεργάζονται με τους ξένους και ντόπιους τραπεζίτες και τους κεφαλαιοκράτες συνεχίζει ανενόχλητη το βδεληρό έργο της εφόσον έχει την στήριξη των ιδιωτών (idiots), δηλαδή την στήριξη όλων εμάς των ηλιθίων που ψηφίζουμε κάθε φορά τους ίδιους για το ιδιωτικό μας ανόητο προσωπικό συμφέρον. Αφορμή για αυτή την ανάρτηση είναι η επί πολλών ετών αισχροκέρδια που γίνεται στο ρεύμα (σε λίγο και στο νερό) από το κράτος και τις συνεργαζόμενες εταιρείες παροχής ρεύματος.

Οι Ανθενωτικοί
· ☕ 2 min read
Οι Ανθενωτικοί Οι Ανθενωτικοί, δηλαδή, ο Κλήρος, οι Μοναχοί και το ευρύ Λαϊκό σώμα, διατηρούσαν μόνιμη, μετά το 1204, δυσπιστία έναντι της Δύσεως. Ο αντιδυτικισμός της Ανατολής συνιστούσε περισσότερο αυτοάμυνα και αυτοπροστασία… Η συνείδηση αυτή των Ανθενωτικών θα κωδικοποιηθεί στο κήρυγμα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (18ος αι). «Και διατί δεν ήφερεν ο Θεός άλλον βασιλέα, που ήταν τόσα ρηγάτα εδώ κοντά να τους το δώση, μόνο ήφερε τον Τούρκον μέσαθεν από την Κόκκινην Μηλιά και του το εχάρισεν; Ήξερεν ο Θεός πως τα άλλα ρηγάτα μας βλάπτουν εις την πίστιν, ενώ ο Τούρκος, δεν μας βλάπτει.

Δεν ζητείται πλέον ηγέτης, αλλά ζητείται λαός !!!
· ☕ 3 min read
Δεν ζητείται πλέον ηγέτης, αλλά ζητείται λαός !!! ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ Δίκτυο Ελληνισμού ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΝ.Α Πολιτική παράταξη Κοινωνία Ελληνική Λύση Στις τελευταίες εκλογές έπεισα τον εαυτό μου να πάω να ψηφίσω την ΝΙΚΗ μετά από 19 χρόνια συνειδητής απουσίας μου στις Βουλευτικές εκλογές. Όπως βλέπετε έτσι και αλλιώς η πλειοψηφία του κόσμου όχι μόνο πάει και ψηφίζει, αλλά ψηφίζει τις “Ελιές” με τον ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΑΚΟ, αντί με τον λιγότερο που έλεγε ο Αγ.

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
· ☕ 4 min read
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 Εκλογικό Τμήμα 1110 Π. Φάληρο ΨΗΦΙΣΑΝ 354, (76.4%) ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ 463? Έλαβαν: ΝΔ : 169 (47.7 %) ΣΥΡΙΖΑ : 49 (13.8 %) ΚΚΕ : 27 ( 7.6 %) ΠΑΣΟΚ : 26 ( 7.3 %) ΠΛΕΥΣΗ… : 16 ( 4.5 %) ΜέΡΑ25 : 10 ( 2.8 %) ΕΛΛ. ΛΥΣΗ: 9 ( 2.5 %) ΝΙΚΗ : 8 ( 2.2 %) ΕΘΝ. ΔΗΜ : 8 ( 2.2 %) ΑΛΛΑ: (11.8%) Να σας πω λοιπόν πως διαβάζω το εκλογικό αποτέλεσμα.

LLMs do not have any notion of what is and isn't true - Walid Saba.
· ☕ 1 min read
“LLMs do not have any notion of what is and isn’t true - Walid Saba”. So if they are trained to become biased on certain theories-hypotheses, beliefs, customs, decisions, strategies, all different aspects of human thought and action, they may tremendously influence choices we make as humans and navigate us to the wrong direction, or better say the direction that others chose for us to follow. You can achieve this with many other ways such as “buying” conscience of others.

Με τη Νίκη...
· ☕ 2 min read
Video is stored in Facebook: click on the facebook icon to visit my wall Με τη Νίκη… Να ξέρετε στην παράδοσή μας όλα είναι θέμα προσώπων. Τι σημαίνει σχολείο αγαπητοί μου; Έλεγε ο Παλαμάς: “Σχολείον ίσον δάσκαλος, δώσε μου πέντε δασκάλους με ζήλο, με αφοσίωση, με αγάπη στα παιδιά, με γνώσεις και σε κατακόμβες να τους βάλω θα βγούνε μαθητάρες. Τι σημαίνει ενωρία; Ένας ιερέας λειτουργός του υψίστου, ειρηνοποιός, ζήλω πεπυρωμένος, άνθρωπος της αγάπης και μαζεύεται το εκκλησίασμα γύρω του όπως μαζεύονται οι μέλισσες στα άνθη.

Με τη Νίκη...
· ☕ 5 min read
Με τη Νίκη… Να ξέρετε στην παράδοσή μας όλα είναι θέμα προσώπων. Τι σημαίνει σχολείο αγαπητοί μου; Έλεγε ο Παλαμάς: “Σχολείον ίσον δάσκαλος, δώσε μου πέντε δασκάλους με ζήλο, με αφοσίωση, με αγάπη στα παιδιά, με γνώσεις και σε κατακόμβες να τους βάλω θα βγούνε μαθητάρες. Τι σημαίνει ενωρία; Ένας ιερέας λειτουργός του υψίστου, ειρηνοποιός, ζήλω πεπυρωμένος, άνθρωπος της αγάπης και μαζεύεται το εκκλησίασμα γύρω του όπως μαζεύονται οι μέλισσες στα άνθη.

Is there Truth in our world ?
· ☕ 5 min read
Is there Truth in our world ? Tristan Harris and Cathy O’Neil in this excellent documentary, Social Dilemma, 1h15m08sec, nailed down the problem beneath all our problems. Because if we don’t agree on what is true, or that there is such a thing as truth, we’re toast…then we can’t navigate out of any of our problems - Tristan Harris There are very few of us that choose to seek the truth in front of us and most important inside us.

Στην υγειά σας...
· ☕ 1 min read
Στην υγειά σας… Η μαμά Χριστίνα συμπλήρωσε 53+ χρόνια ως μητέρα και 55+ χρόνια ως σύζυγος. Αξιώθηκε από τον πανάγαθο Θεό να δει και την νύφη της και τον γιο της γαμπρό και τα εγγόνια της να μεγαλώνουν να πηγαίνουν στο σχολείο. Στις 6 Μαίου του 2023, ημέρα Σάββατο που είναι αφιερωμένο στους κεκοιμημένους, τότε που ξεκίνησε και η εορτή της Κυριακής του Παραλυτικού, ανεχώρησε από αυτήν την ζωή αληθώς αναπαυμένη εν Κυρίω.

Τι είναι η πατρίδα;
· ☕ 4 min read
Τι είναι η πατρίδα; Πατρίδα είναι το σπίτι μου, οι γονείς, τα αδέλφια μου, οι φίλοι μου, η γειτονιά που μεγάλωσα, το σχολείο που έμαθα γράμματα, το χωριό μου, η πόλις μου. Πατρίδα είναι ο κάμπος που με έθρεψε, το βουνό που πήγαινα εκδρομές, οι παραλίες που κολύμπησα, η εκκλησία που βαπτίστηκα και παντρεύτηκα, η γλώσσα που μιλάω, τα φαγητά που μαγειρεύει η μάννα μου, το νοσοκομείο που με γιάτρεψε όταν αρρώστησα.

The Social Dilemma 2020
· ☕ 2 min read
The Social Dilemma 2020 Never before have a handful of tech designers had such control over the way billions of us think, act, and live our lives. The technology that connects us also: divides us polarizes us, distracts us, monetizes us, manipulates us, controls us Αυτό το εξαιρετικό ντοκυμαντέρ διέφυγε της προσοχής μου, μιας και εκείνη την περίοδο υπήρξε καταιγισμός πληροφοριών με το παγκόσμιο κοινωνικό πείραμα για τον ιό της γρίππης που στέψανε με κορώνα.

Η μία και ταυτόχρονα διεσπασμένη εκκλησία ;
· ☕ 10 min read
Η μία και ταυτόχρονα διεσπασμένη εκκλησία ; Ομολογώ και κηρύττω ανεμποδίστως ότι αυτή η μία και ταυτόχρονα διεσπασμένη “εκκλησία”, είναι αυτή η “οικουμενική εκκλησία” των Ορθοδόξων Χριστιανών αδελφών μας οι οποίοι βρίσκονται σε οικτρά πλάνη οδηγούμενοι εδώ και πολλά χρόνια από αιρεσιάρχες, κληρικούς-επισκόπους και λαικούς με πανεπιστημιακούς τίτλους και περγαμηνές “θεολογικής” κατάρτισης. Έως τώρα προσπάθησα και θα συνεχίσω να προσπαθώ να μην ομιλώ για αυτό το θέμα γιατί είναι πραγματικά λυπηρό εντός της Μίας, Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας του Κυρίου ημών και Θεού και σωτήρα και αναστάντα Ιησού Χριστού που ομολογούμε σε κάθε Λειτουργία να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αδερφοί μας που διαφορετικά σκέπτονται και βαδίζουν προς την απόσχιση παρασύροντας μαζί τους πολλούς.

Lockdown supporters called me a killer
· ☕ 4 min read
Lockdown supporters called me a killer I feel solidarity with Dr. Karol Sikora and every single person on Earth who raised his voice in resistance against the global totalitarian regime that imposed lockdowns, masks, vaccinations, and other oppressive measures upon people and nations. These oppressive, extremely scientifically biased measures, that by what everyone experiences around him proved to have a significantly large negative effect. All these measures for a lab virus that caused an epidemic that those in power decided to call it pandemic to serve their agenda.

ChatGPT Understands what is a mango !
· ☕ 10 min read
ChatGPT “Understands” what is a mango ! Τελικά καταφέραμε και φτιάξαμε πανέξυπνες μηχανές καθ’ομοίωση του ανόητου τρόπου που σκεφτόμαστε ! Finally, we have made significant progress in constructing exceptionally intelligent machines that understand everything with a similarly poor and often foolish understanding as we do Q: ChatGPT you are a language data model. Do you understand or are you simply processing the written text in any language As an AI language model, I am designed to process and understand written text in multiple languages.

ChatGPT explains how it works (2/2)
· ☕ 16 min read
ChatGPT explains how it works (2/2) On 26th of March, a week after the first on-line “meeting” I had with ChatGPT, I decided to carry on with this second part of my “interview” with it. ChatGPT AGI impressed me again with its ability to engage in a reasonable discussion. Its new responses made it even more apparent that it has a sophisticated fine-tuning process that allows it to incorporate new information on-the-fly during each user session.

ChatGPT explains how it work (1/2)
· ☕ 21 min read
: linkedin.com ChatGPT explains how it work (1/2) On 18th of March 2023 I decided to interrogate Chat GPT-3.5 to reveal information about its internal processing. https://www.linkedin.com/pulse/how-chatgpt-works-athanassios-hatzis-phd Here is a Q&A session that took place between me and the machine. You may also visit the second part of my “interview” with ChatGPT here. https://www.linkedin.com/pulse/chatgpt-explains-how-works-22-athanassios-hatzis-phd Q01: Give the names of all USA presidents AI: Here are the names of all the Presidents of the United States, in chronological order:

Integrating ChatGPT in Programming !
· ☕ 4 min read
: linkedin.com Integrating ChatGPT in Programming ! First published with the help of ChatGPT at LinkedIn on 18th March 2023 https://www.linkedin.com/pulse/integrating-chatgpt-programming-athanassios-hatzis-phd/ I am sure you know how difficult it is to start an article with an opening paragraph and my English are not perfect by all means so I will ask for some help from ChatGPT. Athan: Write a paragraph starting Even for those of us that studied and worked with AI algorithms back in time is hard to believe that the current generation of AI training and learning algorithms has such amazing abilities to assist you in writing code

ChatGPT γράφει ποίημα στα Ελληνικά...
· ☕ 1 min read
ChatGPT γράφει ποίημα στα Ελληνικά… Στην Ελλάδα, χώρα της λεβεντιάς, που υψώνεται περήφανη στην καρδιά των βαλκανικών γειτονιών, πολιτικοί που κυβερνούν, είναι σαν καταιγίδες που περνούν. Κερδοσκοπούν με την ελπίδα του λαού, και μετά από αυτό, στα σκοτάδια του κράτους τους αφήνουν. Οι αποφάσεις τους επηρεάζουν τη ζωή των πολλών, αλλά για τους πολιτικούς, το μόνο που μετράει είναι οι επιδόσεις τους και τα κέρδη τους. Ω Ελλάδα μου, χώρα της αρχαιότητας και της λαμπρότητας,

ΓΕΡ. ΠΑΪΣΙΟΣ «ΧΩΡΙΖΕΙ Η ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ»
· ☕ 3 min read
ΓΕΡ. ΠΑΪΣΙΟΣ: «ΧΩΡΙΖΕΙ Η ΗΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ» –Γέροντα, τὰ διάφορα κινήματα, οἱ διαμαρτυρίες ποὺ γίνονται ἀπὸ τοὺς Χριστιανοὺς ἔχουν κάποιο ἀποτέλεσμα; – Ἡ παρουσία τῶν Χριστιανῶν εἶναι πλέον ὁμολογία πίστεως. Μπορεῖ κανεὶς μὲ τὴν προσευχὴ νὰ βοηθήση περισσότερο , ἀλλὰ τὴν σιωπή του θὰ τὴν ἐκμεταλλευτοῦν οἱ ἄλλοι καὶ θὰ ποῦν: «Ὁ τάδε καὶ ὁ τάδε δὲν διαμαρτυρήθηκαν, ἑπομένως εἶναι μὲ τὸ μέρος μας. Συμφωνοῦν μαζί μας.» . Ἂν δὲν ἀρχίσουν μερικοὶ νὰ κτυποῦν τὸ κακό, νὰ ἐλέγχουν δηλαδὴ αὐτοὺς ποὺ σκανδαλίζουν τοὺς πιστούς, θὰ γίνη μεγαλύτερο κακό.

ἐὰν οὗτοι σιωπήσωσιν οἱ λίθοι κεκράξονται
· ☕ 3 min read
ἐὰν οὗτοι σιωπήσωσιν οἱ λίθοι κεκράξονται Σεβαστοὶ Πατέρες Εὐλογεῖτε, Μὲ αἴσθημα εὐθύνης γιὰ τὴ διαπαιδαγώγηση τῶν 10 παιδιῶν πού μοῦ ἔδωσε ὁ Θεὸς καὶ μὲ πόνο ψυχῆς γιὰ τὴ θλιβερὴ κατάσταση ποὺ ἐπικρατεῖ στὸ χῶρο τῆς Ἑλλαδικῆς Ἐκκλησίας μας καὶ δυστυχῶς καὶ στὸ περιβόλι τῆς Παναγίας, ποὺ ἔρχομαι ὡς προσκυνητὴς ἀνελλιπῶς ἐδῶ καὶ 27 χρόνια περίπου εἴτε μόνος εἴτε μὲ κάποιο ἀπὸ τὰ ἑπτὰ ἀγόρια μου, θὰ ἤθελα νὰ μοῦ λύσετε κάποιες ἀπορίες πού μοῦ δημιουργήθηκαν.

The Third Reich
· ☕ 7 min read
The Third Reich First published at LinkedIn 7th of March 2023 Introduction It is in our nature. We were created in the image of God ! But let me reassure you that this is not a religious article, it is neither a political or philosophical article although intensively and mysteriously the fourth industrial revolution (4IR) is definitely related to all these. But first let me confess to you how I decided to write this article.

From LangX to UX/DX/CX to InterX
· ☕ 2 min read
From LangX to UX/DX/CX to InterX It just takes a moment of true revelation, to predict the future of our digital technologies. We are approaching more and more an era where the programming language will play smaller and smaller role in the construction of software systems and infrastructures. Even the UX/DX/CX of the client will gradually diminish. The pragmatic approach and the focus will be on the collective handling of InterX concepts such as interconnection, interoperability, interstate, interrelation, intercommunication, intervention, interaction, interpretation, interface, interference, interception, interruption, intermission, interpolation on the INTERNET OF EVERY-THINGS.

Οι νάνοι με το μεγάλο ανάστημα !
· ☕ 1 min read
Οι νάνοι με το μεγάλο ανάστημα ! «Όταν ο ήλιος του πολιτισμού είναι χαμηλά στον ορίζοντα, ακόμα και οι νάνοι ρίχνουν μεγάλες σκιές» - Καρλ Κράους (1874 – 1936, Αυστριακός συγγραφέας) When the sun of culture is low, even dwarves will cast long shadows.” — Karl Kraus Σχολιασμός Αφιερωμένο σε όλους τους μεγάλους ηγέτες της χώρας μας και του κόσμου γενικότερα σε όλα τα επίπεδα (πολιτικό, κοινωνικό, θρησκευτικό, επιστημονικό, κλπ) και σε όλους τους επίδοξους και μελλοντικούς ηγέτες με την ευχή και ελπίδα να αποκτήσουν καλά μυαλά, καλή φώτιση από τον Ήλιο που φωτίζει τους εν σκότει πορευομένους.

Εδώ χορεύουν Σταυραετοί κλάματα δεν χωράνε.
· ☕ 1 min read
Εδώ χορεύουν Σταυραετοί κλάματα δεν χωράνε. Δυό παλληκάρια έπεσαν εκεί στην Ανδραβίδα κι έφυγαν ηρωϊκά για τη γλυκειά πατρίδα. 🌿 Ο ένας υποσμηναγός ήταν συγκυβερνήτης κι ο άλλος ήταν σμηναγός άξιος κυβερνήτης. 🌿 Μέρα Δευτέρα ήτανε καταραμένη μέρα η είδηση καρφώθηκε μεσ’ την καρδιά σαν σφαίρα. 🌿 Πέταξαν για τον ουρανό εκεί να κατοικήσουν τους ήρωες στα Ίμια για να τους συναντήσουν. 🌿 Θεέ μου μεγαλοδύναμε Ουράνιε Πατέρα ορθάνοιχτη για άφησε

Η αγάπη του πολιτισμού και ο πολιτισμός της αγάπης
· ☕ 1 min read
Η αγάπη του πολιτισμού και ο πολιτισμός της αγάπης «Ο Έλληνας πρέπει να καταλάβει και να υπερασπιστεί την ελληνική ταυτότητα, την οποία μπορώ να πω με δύο λέξεις: είναι η ΑΓΑΠΗ και ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ… Αγάπη πολιτισμού στην αρχαία μας ταυτότητα και ο πολιτισμός της αγάπης στη νέα μας ταυτότητα, την Ορθόδοξη! Νομίζω αυτό θα πρέπει να ενδυναμώσει στην ψυχή του Έλληνα για να είναι νικητής!» Ναύαρχος ε.α. και επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης

Ο Ινδιάνος Επίσκοπος πιο Έλληνας από πολλούς Έλληνες
· ☕ 2 min read
Ο “Ινδιάνος” Επίσκοπος πιο Έλληνας από πολλούς Έλληνες Ἐμεῖς κοιτᾶμε πρὸς τὴν Ἐλλάδα, δὲν ξέρω ὅμως πρὸς τὰ πού κοιτᾶνε οἱ Ἕλληνες Καὶ γιὰ νὰ βλέπωμε καλά καὶ νὰ καταλαβαίνωμε καλύτερα καὶ νὰ κατανοήσωμε τὸ Εὐαγγέλιο πρέπει νὰ στεκώμαστε πάνω , ὄχι σ᾿ ἕνα δέντρο , νὰ στεκώμαστε πάνω στοὺς ὥμους τῶν Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας καὶ πάνω στὰ κόκκαλα τὰ βγαλμένα τῶν Ἐλλήνων τὰ ἱερά Ἐμᾶς τοὺς Ἰνδιάνους τῆς Λατινικῆς Ἀμερικῆς οἱ Ἰσπανοὶ μᾶς κατακτήσανε, ἀλλὰ οἱ Ἕλληνες μᾶς φωτίσατε καὶ μᾶς πλουτίσατε

Το γάρ απρόσληπτον, αθεράπευτον ...
· ☕ 1 min read
Το γάρ απρόσληπτον, αθεράπευτον … «Το γάρ απρόσληπτον, αθεράπευτον, ο δέ ήνωτται τω Θεώ τούτο και σώζεται - Αγ. Γρηγόριος ο Θεολόγος» Ο Αγ. Γρήγοριος ο Θεολόγος, εορτάζει σήμερα μαζί με τον Μ. Βασίλειο και τον Αγ. Ιωάννη τον Χρυσόστομο, με φωτισμό Θεού είπε ότι αυτό που δεν προσλαμβάνει η φύση μας δεν μπορεί και να θεραπευτεί. Ο ίδιος ο Κύριος ημών και Θεός ημών Ιησούς Χριστός προσέλαβε την ανθρώπινη φύση μας για να μας θεραπεύσει.

Control food and you control the people...
· ☕ 2 min read
Control food and you control the people… E.U. Allows House Crickets in Food Products By Paolo DeAndreis Jan. 19, 2023 https://www.oliveoiltimes.com/business/e-u-allows-house-crickets-in-food-products/115821 The European Union recently allowed Acheta Domesticus, better known as the house cricket, to show up on European Union consumers’ tables. The newly approved regulation will allow food producers to introduce the partially defatted powder of Acheta Domesticus to the E.U. food market. Now, food producers can use the powder in the production of several foods, including pizza and pasta-based products, nuts and oilseeds, snacks and sauces, meat preparations and soups, multigrain bread and rolls, crackers and breadsticks, cereal bars, dry pre-mixes for baked products, biscuits, processed potato products, legume- and vegetable-based dishes, whey powder, maize flour-based snacks, beer-like beverages and chocolate confectionery.

ΜΕΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
· ☕ 1 min read
ΜΕΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ὃς ἐὰν οὖν λύσῃ μίαν τῶν ἐντολῶν τούτων τῶν ἐλαχίστων καὶ διδάξῃ οὕτω τοὺς ἀνθρώπους, ἐλάχιστος κληθήσεται ἐν τῇ βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν· ὃς δ’ ἂν ποιήσῃ καὶ διδάξῃ, οὗτος μέγας κληθήσεται ἐν τῇ βασιλείᾳ τῶν οὐρανῶν - Ματθ. 5:19 οὐχ οὕτως ἔσται ἐν ὑμῖν, ἀλλ’ ὃς ἐὰν θέλῃ ἐν ὑμῖν μέγας γενέσθαι, ἔσται ὑμῶν διάκονος - Ματθ. 20:26 οὐχ οὕτω δὲ ἔσται ἐν ὑμῖν, ἀλλ’ ὃς ἐὰν θέλη γενέσθαι μέγας ἐν ὑμῖν, ἔσται ὑμῶν διάκονος - Μαρκ.

Who holds power today?
· ☕ 2 min read
Who holds power today? Power has been concentrated tremendously and confined in a new form of capital without any human being, Mask, Byden, whoever, can be in command of it - Yanis Varoufakis at What is money and who rules the world? | Escaped Sapiens #46 youtube cast Yes Yanis, that is true but what you are missing to say here is that this tremendously big source of power and finance is held by a handful of families that managed to concentrate their riches and power during the industrialization of USA (1880 - 1929) and their involvement in big European wars (Napoleonic, World War One, World War Two).

Central Bank Digital Currency (CBDT
· ☕ 2 min read
Video is stored in Facebook: click on the facebook icon to visit my wall Central Bank Digital Currency (CBDT) Σχολιασμός Και μη σας κοροιδεύουν με τα κρυπτονομίσματα και ότι εκεί δεν υπάρχει κεντρικός έλεγχος, πάντοτε μπορεί να ασκηθεί κεντρικός έλεγχος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο όταν η πληροφορία είναι ψηφιοποιημένη. Απλά γίνεται σε άλλο επίπεδο, σε πολλά επίπεδα, κλπ… Είναι πράγματι ασυνείδητοι όλοι οι συμπολίτες μας που ήδη κατήργησαν όλες σχεδόν τις συναλλαγές με τα συμβατικά νομίσματα στην υλική τους μορφή και τα αντικατέστησαν με τις ψηφιακές τραπεζικές κάρτες και το κινητό.

Digital Control and the Social Megamachine - How far along are we in Europe already?
· ☕ 2 min read
Digital Control and the Social Megamachine - How far along are we in Europe already? The infrastructure of total control is almost ready: Centralized IDs Access Control Biometric mass surveillance Comprehensive communications monitoring Digital central bank money to give the social mega-machine in Europe unprecedented omnipotence… But we can fight back. By repeatedly pointing out that digitization is not only convenient, but also brings dangers. Social Megamachine is not a physical constant of nature, it is conceived and artificially manufactured by humans.

Personal Responsibility Under Dictatorship
· ☕ 7 min read
Personal Responsibility Under Dictatorship We are also responsible for our obedience wir sind auch für unseren gehorsam verantwortlich Quotes from Hannah Arendt 1964 essay I want to comment on the rather furious controversy touched off by my book Eichmann in Jerusalem Better to suffer than do wrong even when doing wrong is the law Who am I to judge? actually means We’re all alike, equally bad, and those who try, or pretend that they try, to remain halfway decent are either saints or hypocrites, and in either case should leave us alone.

Εκοιμήθη ο Γέρων Ισίδωρος ο Φιλοθείτης + 27/11/2022
· ☕ 1 min read
Εκοιμήθη ο Γέρων Ισίδωρος ο Φιλοθείτης + 27/11/2022 Ο τυφλός γέροντας, πνευματικό τέκνο του Αγ. Εφραίμ του Φιλοθείτη, της Αριζόνας, που έβλεπε με τα μάτια της ψυχής του “Πριν γίνει μοναχός άρχισε ξαφνικά να βλέπει, και είπε στην Παναγία: Παναγία μου πάρε μου το φως, γιατί μοναχός δεν θα γίνω, και εν ώρα κρίσεως μη μου ζητήσεις ευθύνες. Αμέσως έχασε και πάλι το φως του. Αυτό το ήθελε, γιατί πίστευε, ότι η αναπηρία που είχε τον βοηθούσε πνευματικά - Romfea.

Γεννηθήκαμε και πλαστήκαμε αθάνατοι, αλλά πως ζούμε τώρα και πως μετά ;
· ☕ 1 min read
: youtube.com Γεννηθήκαμε και πλαστήκαμε αθάνατοι, αλλά πως ζούμε τώρα και πως μετά ; Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τον π. Νίκων για το πως γνωρίζουμε ότι οι κεκοιμημένοι “ζούνε” έχουν μνήμη και διατηρούν τα χαρακτηριστικά τους. Πως είναι δυνατό να γνωρίζονται μεταξύ τους όλοι εκείνοι που είναι κοντά στον Θεό και προγεύονται του παραδείσου. Πως ακόμα μπορούν αν θέλει ο Θεός να επικοινωνήσουν με εμάς που είμαστε ακόμα σε αυτή τη ζωή.

Ο Μέγας Ιεροεξεταστής - Από το θαύμα στο μυστήριο - Φιόντορ Ντοστογιέφσκι
· ☕ 5 min read
Ο Μέγας Ιεροεξεταστής - Από το θαύμα στο μυστήριο - Φιόντορ Ντοστογιέφσκι ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ: Ὑπάρχουν τρεῖς δυνάμεις, οἱ μοναδικές τρείς δυνάμεις στη γῆ, ποὺ μποροῦν ἐσαί νὰ κατανικοῦν και να αἰχμαλωτίζουν τὴ συνείδηση αὐτῶν τῶν ἀδυνάμων στασιαστῶν, για χάρη τῆς εὐτυχίας τούς εἶναι: τὸ θαῦμα, τὸ μυστήριο, και το κύρος! ΣΧΟΛΙΟ: Ο Χριστός δεν ήρθε να σταυρωθεί και να αναστηθεί για να γίνουμε ευτυχισμένοι, ήρθε για να σωθούμε. Όλοι αυτοί που πρεσβεύουν την ευτυχία του ανθρώπου είναι οι πολλοί θαυματοποιοί του χθές, του σήμερα και του αύριο.

Ο Μέγας Ιεροεξεταστής - Το θαύμα - Φιόντορ Ντοστογιέφσκι
· ☕ 3 min read
Ο Μέγας Ιεροεξεταστής - Το θαύμα - Φιόντορ Ντοστογιέφσκι ΙΕΡΟΕΞΕΤΑΣΤΗΣ: Βλέπεις ὃμως αὐτὲς τὶς πέτρες στὴν ἄνυδρη γή; Μετάτρεψε τις σὲ ἂρτους κι ἡ ἀνθρωπότητα θὰ τρέξει πίσω σου σαν κοπάδι, εὐγνωμονούσα και ὑπάκουη, ἂν και αἰωνίως ἀνυσηχοῦσα ὃτι θα ἀποσύρης το χέρι σου και θα σταματήσουνε οἱ ἂρτοι» ΧΡΙΣΤΟΣ: Ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπε· γέγραπται, οὐκ ἐπ’ ἄρτῳ μόνῳ ζήσεται ἄνθρωπος, ἀλλ’ ἐπὶ παντὶ ῥήματι ἐκπορευομένῳ διὰ στόματος Θεοῦ» [Ματθ.

O μαμωνάς στα πόδια των αποστόλων
· ☕ 3 min read
O μαμωνάς στα πόδια των αποστόλων Τοῦ δὲ πλήθους τῶν πιστευσάντων ἦν ἡ καρδία καὶ ἡ ψυχὴ μία, καὶ οὐδὲ εἷς τι τῶν ὑπαρχόντων αὐτῷ ἔλεγεν ἴδιον εἶναι, ἀλλ᾿ ἦν αὐτοῖς ἅπαντα κοινά. καὶ μεγάλῃ δυνάμει ἀπεδίδουν τὸ μαρτύριον οἱ ἀπόστολοι τῆς ἀναστάσεως τοῦ Κυρίου Ἰησοῦ χάρις τε μεγάλη ἦν ἐπὶ πάντας αὐτούς. οὐδὲ γὰρ ἐνδεής τις ὑπῆρχεν ἐν αὐτοῖς· ὅσοι γὰρ κτήτορες χωρίων ἢ οἰκιῶν ὑπῆρχον, πωλοῦντες ἔφερον τὰς τιμὰς τῶν πιπρασκομένων καὶ ἐτίθουν παρὰ τοὺς πόδας τῶν ἀποστόλων· (Πραξ.

Λεφτά υπάρχουν...
· ☕ 1 min read
Video is stored in Facebook: click on the facebook icon to visit my wall Λεφτά υπάρχουν… σίγουρα και τα δημιουργούν οι τραπεζίτες πατόντας νούμερα στο πληκτρολόγιο, δηλαδή με “αέρα κοπανιστό”. Κατόπιν τα διοχετεύουν οι ίδιοι στην αγορά και τα μαζεύουν πάλι οι ίδιοι με τόκο από τον ιδρώτα του προσώπου των φουκαράδων εργαζομένων. Συνεργάτες αυτών οι μεγαλοεπιχειρηματίες και ολιγάρχες και όλοι οι εμπλεκόμενοι του ανθρωποφάγου συστήματος. Ακούστε λοιπόν από άμεσα εμπλεκόμενο του συστήματος τι μας πληροφορεί για δύο πρόσφατες τεράστιες απάτες δισεκατομμυρίων στην χώρα μας.

Power vs. Freedom
· ☕ 7 min read
: currentaffairs.org Power vs. Freedom When you really know in what world you are living in, nothing surprises you. When you have faith in God, you know why these things are happening, you know the end of the story and the beginning of a new life. But we all have the duty to stand up and fight as long as we live and we are doing this not only for ourselves, but mostly for those we care, for those we love, for our families, for our friends, for a better future, because we will never stop to hope there can be a better life.

Η σχέση μου με την Παναγία - π. Λίβυος
· ☕ 4 min read
Η σχέση μου με την Παναγία - π. Λίβυος ======================== Η σχέση μου με την Παναγία είναι απόλυτα βιωματική. Γι’ αυτό και δεν χρειάστηκε ποτέ να διαβάσω πολλά πράγματα για Εκείνην. Όταν αγαπάς δεν θες εξηγήσεις. Όταν αγαπάς δεν αναλύεις, ζεις, γεύεσαι και χαίρεσαι την παρουσία του άλλου στην ζωή σου. Αυτό συμβαίνει και με την Παναγία, ζω και χαίρομαι την παρουσία της. Τίποτε άλλο. Όλα τα άλλα, υψηλές αναλύσεις και θεωρίες με κουράζουν.

Εστιάδες - Κι είναι γραμμένη του χαμού η Πολιτεία...
· ☕ 1 min read
Εστιάδες - Κι είναι γραμμένη του χαμού η Πολιτεία… εχτός αν, πρι ο καινούριος ο ήλιος ανατείλει, κάμει το θάμα του ο ουρανός, και στ’ άωρα της νυχτός μακρόθυμος τον κεραυνό του κάτω στείλει. Κι αν είν’ και πέσει απάνω τους, ας πέσει! όπως ζητά το δίκιο κι οι Παρθένες το ζητούνε, που ιδού τις με τα χέρια τους στα ουράνια σηκωτά και την ψυχή στα μάτια τους τον προσκαλούνε.

Η ζωή στον πλανήτη ένα παιχνίδι στο χρηματιστήριο αξιών
· ☕ 1 min read
Η ζωή στον πλανήτη ένα παιχνίδι στο χρηματιστήριο “αξιών” Και όλοι να χαθούνε και όλα να καταστραφούνε ένα είναι το σημαντικό να συνεχίζει το χρηματιστήριο την ανοδική του πορεία. Και όσο ανεβαίνει τόσο ασκείται ολοένα και μεγαλύτερος έλεγχος στους πάντες και τα πάντα γιατί αν δεν το έχειτε συνειδητοποιήσει ο σκοπός του παιχνιδιού δεν είναι το κέρδος για αυτούς που ήδη έχουν κάνει αμύθητες περιουσίες αλλά η εξουσία που αποκτά κάποιος κατά τα ανθρώπινα μεγέθη.

Οι Υποκριτές και Φαρισαίοι δημοκράτες της Δύσης !
· ☕ 2 min read
Οι Υποκριτές και Φαρισαίοι “δημοκράτες” της Δύσης ! Για την ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ επειδή η πλύση εγκεφάλου του Έλληνα συνεχίζεται ακατάπαυστα από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Άμα απαντήσετε σωστά σε τρεις τουλάχιστον ερωτήσεις σημαίνει ότι ακόμα η συνείδησή σας λειτουργεί…. Ποιοι ρίξανε ατομικές βόμβες στην Ιαπωνία ; Ποιοι ισοπέδωσαν το Βιετνάμ με βόμβες ναπάλμ ; Ποιοι βομβάρδισαν την Γιουγκοσλαβία και την πρωτεύουσα του το Βελιγράδι ; Ποιοι δίκασαν τον Μιλόσεβιτσ ως εγκληματία στην Χάγη και τον άφησαν να πεθάνει στην φυλακή ; Ποιοι έδωσαν την εντολή να εκτέλεσουν τον επαναστάτη Τσε Γκεβάρα ; Ποιοι άφησαν τους Τούρκους να εισβάλουν στην Κύπρο ; Ποιοι αφήνουν τους Τούρκους να αλωνίζουν στο Αιγαίο ; Ποιοι διέλυσαν την Λιβύη και τον Καντάφι ; Ποιοι υποδαύλιζαν τον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία για να ρίξουν τον Άσσαντ; Ποιοι εισέβαλαν στο Ιράκ και διέλυσαν την χώρα για να βρούνε τα κατά φαντασία πυρηνικά όπλα του Σαντάμ ; Ποιοι δίκασαν και κρέμασαν τον Σαντάμ Χουσείν ως εγκληματία πολέμου ; Ποιοι εισέβαλαν στο Αφγανιστάν για να βρούνε τον δικό τους Μπιλάντεν και διέλυσαν την χώρα; Ποιοι τροφοδοτούσαν με όπλα τον ISIS και τους Ταλιμπάν ; Ποιοι ανέτρεψαν με αιματηρό πραξικόπημα τον Σαλβαδόρ Αλιέντε στην Χιλή και εγκατέστησαν στυγνή δικτατορία του Πινοσέτ; Ποιοι βοήθησαν να πάρει την εξουσία στα χέρια της η χούντα του Παπαδόπουλου και ύστερα του Ιωαννίδη ; Ποιοι υποσχέθηκαν στην Ρωσία όταν έπεσε το τοίχος του Βερολίνου ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί ούτε μια ίντσα; Ποιοι χρηματοδότησαν τον Χίτλερ για να δημιουργήσει την αυτοκρατορία του ; Ποιοι ρίξανε τον Γιανουκόβιτσ στην Ουκρανία, και βοήθησαν τον νεο-ναζί Στέπαν Μπαντέρα που τιμάται ως εθνικός ήρωας; Και κάτι ακόμα επειδή αυτά αφορούν τους ξένους, εμείς οι υπνοτισμένοι νεοέλληνες απλά ανήκομεν στην Δύση και συνεπώς όλα αυτά γίνονται προς το συμφέρον μας, σωστά;

Τί δειλοί ἐστε οὕτω; πῶς οὐκ ἔχετε πίστιν;
· ☕ 2 min read
Τί δειλοί ἐστε οὕτω; πῶς οὐκ ἔχετε πίστιν; =================================== Του Αλέξη Αλεξάνδρου Ωραία τα λόγια, οι πνευματικές αναρτήσεις και τα πληθωρικά κηρύγματα, η εύκολη και άκοπη θεωρία και αγαπολογία. Στα δύσκολα όμως είναι αλήθεια πως πατώσαμε. Στην πράξη, εκεί που έκαιγε το σίδερο πήραμε κάτω από τη βάση. Την ώρα των μεγάλων αποφάσεων, των σημαντικών εξετάσεων, του μεγάλου ναι ή του μεγάλου όχι κάπου τα θαλασσώσαμε. Τραγικά μπερδευτήκαμε, υπέρμετρα τρομοκρατηθήκαμε και αντί ζωής επιλέξαμε θάνατο.

ΚΟΡΩΝΟΚΡΑΤΙΑ 2 - ΜΑΣΚΕΣ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ
· ☕ 4 min read
ΚΟΡΩΝΟΚΡΑΤΙΑ 2 - ΜΑΣΚΕΣ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ Ακούστε λοιπόν και δείτε την άλλη πλευρά τώρα που όπως λένε καταργήθηκαν οι μάσκες και όταν “χρειαστεί” να την ξαναβάλετε μετά από νέο κύμα πλύσης εγκεφάλου από αυτούς που ψεκάζουν στα ΜΜΕ θυμηθείτε τι είδατε και ακούσατε από την άλλη πλευρά των “ψεκασμένων”… ΥΓ1: Ο αρνητής της μάσκας αμύνεται απέναντι σε μια αυστηρή νομοθεσία που τον υποχρεώνει να κάνει κάτι που: α) προκαλεί κίνδυνο στην υγεία του

Ένα φίμωτρο για όλους και στα παιδιά ΜΑΣ
· ☕ 2 min read
Ένα φίμωτρο για όλους και στα παιδιά ΜΑΣ Το αληθινό χαμόγελο δεν κρύβεται, καθώς και οι σκοτεινές προθέσεις των τραπεζιτών δεν κρύβονται γιατί γίνονται φανερές από τα έργα τους. Οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού που παίζεται στις πλάτες μας δεκαετίες, (για να μην πω αιώνες τώρα), είναι οι αδίστακτοι, αιμοσταγοί τραπεζίτες. Πίσω από όλα τα δεινά, πίσω από όλες τις τεχνητές κρίσεις, τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες οικογένειες που παραδίδουν μεθοδικά την σκυτάλη από γεννεά σε γεννεά.

Ο Άγιος γέροντας Με­λέ­τιος ὁ Συ­κι­ώ­της (1907-2000)
· ☕ 2 min read
Ο Άγιος γέροντας Με­λέ­τιος ὁ Συ­κι­ώ­της (1907-2000) Σταχυολογήματα Από το άρθρο της Ενωμένης Ρωμυοσύνης (Αποφθέγματα από την Ασκητική και Ησυχαστική Αγιορείτικη Παράδοση ) Ἦ­ταν πο­λυ­τά­λαν­τος, εὐ­φυ­έ­στα­τος καί ὀ­λι­γο­μί­λη­τος. Πα­ροι­μι­ώ­δης ἦ­ταν ἡ σι­ω­πή του. Ἦ­ταν δά­σκα­λος τῆς Ἁ­γι­ο­γρα­φί­ας καί τῆς Βυ­ζαν­τι­νῆς Μου­σι­κῆς στήν Ἀ­θω­νι­ά­δα. Ὑ­πῆρ­ξε ἄ­ρι­στος θε­ω­ρη­τι­κός τῆς Βυ­ζαν­τι­νῆς μου­σι­κῆς –ἴ­σως ὁ κα­λύ­τε­ρος στήν Ἑλ­λά­δα– καί συ­νέ­γρα­ψε πολ­λά μου­σι­κά κείμενα. Ὁ π. Μελέτιος ἐ­πα­νέ­φε­ρε στό Ἅ­γιον Ὄ­ρος τήν βυ­ζαν­τι­νή τε­χνο­τρο­πί­α στήν Ἁ­γι­ο­γρα­φία­ από τον Φώτη Κόντογλου.

The distant view of life in our planet
· ☕ 1 min read
The distant view of life in our planet “I really believe that if the political leaders of the world could see their planet from a distance of 100,000 miles their outlook could be fundamentally changed. That all-important border would be invisible, that noisy argument silenced. The tiny globe would continue to turn, serenely ignoring its subdivisions, presenting a unified facade that would cry out for unified understanding, for homogeneous treatment.

Η Κυρά Σαρακοστή με τα εφτά της πόδια
· ☕ 1 min read
Η Κυρά Σαρακοστή με τα εφτά της πόδια 1ο Κυριακή της Ορθοδοξίας 2ο Κυριακή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά 3ο Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως 4ο Κυριακή του Αγίου Ιωάννη της Κλίμακας 5ο Κυριακή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας 6ο Κυριακή των Βαΐων 7ο Κυριακή του Πάσχα Καλή Σαρακοστή, καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση…

In the Year 1991 Communism vs Capitalism (0 - 1)
· ☕ 2 min read
In the Year 1991 Communism vs Capitalism (0 - 1) Once upon a time the mighty communist party of USSR stopped their oppressive behavior and decided that the system their predecessors built is not functional any more. At that time perhaps, some of their west friends offered to help them realize that they need a major economic reformation, also known as perestroika. The rest is an important lesson in history that they don’t teach at schools but it is certain that people in many countries of the former USSR had already seen enough poverty and misery and lack for a better future.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΑΣΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ
· ☕ 1 min read
: megatv.com ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΑΣΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ Από τα πρώτα επεισόδια της σειράς αντιλαμβάνεται κανείς, όσο αντιλαμβάνεται, ότι δεν πρόκειται για μια οποιαδήποτε σειρά, με οποιουσδήποτε ηθοποιούς και με κάποιο σενάριο και σκηνοθεσία. Όλα είναι δεμένα με θαυμαστό τρόπο και το τελικό αποτέλεσμα αυτό που απολαμβάνει ο θεατής με τα μάτια της ψυχής του μιλά στην καρδιά. Ευλογία Κυρίου και έλεος…

Έτος 2022, ποια είναι η χώρα θύμα στην αναμέτρηση των δύο γιγάντων ;
· ☕ 2 min read
Έτος 2022, ποια είναι η χώρα θύμα στην αναμέτρηση των δύο γιγάντων ; «Θα πρέπει να έχουμε πάντα κατά νου την κωδικοποίηση της γεωπολιτικής σε λίγες φράσεις, από τον Θουκυδίδη (πέθανε το 395 π.Χ.),τον πατέρα της γεωπολιτικής, που η παρουσία του βαραίνει διαρκώς στη ζωή μας επί 2.400 χρόνια - Κλεάνθης Γρίβας - Η τραγωδία της Ουκρανίας οφείλεται στη γεωγραφική της θέση» «Έχοντας υπόψη τους πραγματικούς σκοπούς του καθενός και ξέροντας ότι στις ανθρώπινες σχέσεις, τα νομικά επιχειρήματα έχουν αξία όταν εκείνοι που τα επικαλούνται είναι περίπου ισόπαλοι σε δύναμη και, ότι αντίθετα, ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύναμος υποχωρεί όσο του το επιβάλλει η αδυναμία του».

Δεν ξεχνώ τους Εθνομάρτυρες της Εκκλησίας μας
· ☕ 2 min read
Δεν ξεχνώ τους Εθνομάρτυρες της Εκκλησίας μας 100 Χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή 1922-2022 Ο Άγιος Χρυσόστομος (Σμύρνης) Καλαφάτης Τρίγλια Μικράς Ασίας, 1867 - Σμύρνη, 27 Αυγούστου 1922 Παρά τις προτάσεις που του έγιναν να αποχωρήσει ασφαλής από τη Σμύρνη καθώς το μέτωπο κατέρρεε, ο Χρυσόστομος αρνήθηκε να εγκαταλείψει το ποίμνιό του. Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος βασανίσθηκε, τυφλώθηκε και διαμελίστηκε από τον τουρκικό όχλο βρίσκοντας έτσι μαρτυρικό θάνατο, στις 27 Αυγούστου 1922

Ο αρχιτέκτων του σύμπαντος χτίζει τα πάντα με την θεική αναλογία
· ☕ 1 min read
Ο αρχιτέκτων του σύμπαντος χτίζει τα πάντα με την θεική αναλογία Και όμως παρ’ότι όλα αυτά τα ευρήματα είναι συγκλονιστικά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι και “επιστήμονες” και “ειδικοί” και “φιλόσοφοι” και…. που πιστεύουν ότι όλα έγιναν και γίνονται στην “τύχη”. Πολύ περίεργη στ’αλήθεια είναι αυτή η “τυχαία” δομή και τάξη του σύμπαντος… “… και μη γίνου άπιστος, αλλά πιστός…” Σχολιασμός 01: 2022-02-24 19:22:12 Σχόλιο στο Facebook: 10227518478936137_10227518530177418 Και με περισσότερα παραδείγματα…

Σαν αρμενίζεις στην θάλασσα...
· ☕ 3 min read
Σαν αρμενίζεις στην θάλασσα… Είναι ο καμβάς της θάλασσας και πάνω της τρικάταρτη γαλέρα να σκίζει το γαλάζιο. Άρχισε το ταξίδι, οι πρώτες πινελιές στον άγραφο πίνακα της ζωής. Με συνοδεία πάντα στην αρχή, κάποτε μόνο του, ένα γοργόφτερο κάτασπρο γλάρο να πετά μαζί του. Και ύστερα με το ταίρι του, μια γρήγορη, όμορφη γολέτα να χαιδεύει τα νερά και να του στέλνει μηνύματα με το κύμα. Και ο καμβάς να γεμίζει με χρώματα, με σχέδια, με μυστικές πηνελιές του καλλιτέχνη και δημιουργού.

(Επι)-Κοινωνία με τον Θεό και τους ανθρώπους χωρίς κινητά....
· ☕ 2 min read
(Επι)-Κοινωνία με τον Θεό και τους ανθρώπους χωρίς κινητά…. Τι τα θέλει τα κινητά τηλέφωνα ο καλόγερος; Η επικοινωνία με τον ουρανό γίνεται δωρεάν χωρίς να μας επερηάζουν τα βουνά και να μην έχουμε σήματα, και χωρίς μαγνητικά κύματα που βλάπτουν κιόλας Ο όντως Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Αντώνιος (Κόμπος) Εκοιμήθη 17 Δεκεμβρίου 2005 Άγιε του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών… Σχολιασμός 01: 2022-02-14 11:11:48 Σχόλιο στο Facebook: 10227457788858923_10227457915302084

Λίγα λόγια από ένα Άγιο για τον αγώνα του αληθινά Χριστιανού...
· ☕ 2 min read
Λίγα λόγια από ένα Άγιο για τον αγώνα του αληθινά Χριστιανού… Εάν θέλεις να ζήσεις τον Θεό αληθινά, πρέπει να μπορέσεις να ζήσεις στη συγκεκριμένη οικογένεια στην οποία ανήκεις! Να μπορείς να χαίρεσαι και να ζεις αυτόν που σε βρίζει, αυτόν που σε καταριέται, αυτόν που σε κλωτσάει, αυτόν που δε σε χωνεύει, αυτόν που σε μιλάει με τον αγριότερο τρόπο, αυτόν που σε ονειδίζει, αυτόν που το μαύρο το λέει άσπρο, αυτόν που τον κάμπο τον ονομάζει βουνό, αυτόν που παρεξηγεί το καθετί σε σένα.

Αγώνας Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος
· ☕ 8 min read
Αγώνας Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος Πιστεύω ότι έχω ένα μήνυμα να παραδώσω στους επίδοξους ηγέτες, στους διοργανωτές κοινωνικών κινημάτων και πολιτικών φορέων, στους αρχηγίσκους πολιτικών αποκομμάτων, στους ταγούς από κάθε αρχή και εξουσία του τόπου, στρατιωτικούς, δικαστικούς-νομικούς, αρχιερείς, αστυνομικούς και επιστήμονες που υπηρετούν στην αυλή του ύπατου αρμοστή. Και τέλος το μήνυμα αυτό, η πληροφορία, μιας και τυγχάνει να επαγγέλλομαι μια υπηρεσία, μια τέχνη που έμελλε να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που επικοινωνούμε και λειτουργούμε ως κοινωνία απευθύνεται στους πλούσιους, στους μεγαλοεπιχειρηματίες, που με μοχλό το ψεύτικο χρήμα και το εύκολο κέρδος κινούν τα νήματα και τις μαριονέτες τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ανο(η)σία ΑΓΕΛΗΣ !!!
· ☕ 2 min read
Ανο(η)σία ΑΓΕΛΗΣ !!! “Δεν το λέγαμε ποτέ έτσι στην Ιατρική, το λέγαμε ανοσία κοινότητας ή ανοσία γενικού πληθυσμού…. όπως επίσης και το κρούσμα δεν είναι ορισμός, λέγεται περιστατικό ή ασθενής, ποτέ δεν τα λέγαμε κρούσματα. Κρούσματα είναι αυτά που έχουν βία μέσα όπως τα κρούσματα ληστείας” - Γεώργιος Καρυστινός, Καρδιολόγος Υπάρχει ένα γνωμικό που το γνωρίζει ο λαός… Η γλώσσα λανθάνουσα τ’ αληθή λέγει. Μένανδρος, 4ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής

π. Λουκάς Φιλοθείτης +10 Ιαν 2022
· ☕ 1 min read
Video is stored in Facebook: click on the facebook icon to visit my wall π. Λουκάς Φιλοθείτης +10 Ιαν 2022 Ένας ακόμη φάρος της ορθοδοξίας με γνήσιο ασκητικό, μοναστικό φρόνημα τον οποίο ακούσαμε πολλοί και ζήσαμε να μας διδάσκει με την βιωματική εμπειρία του Θεού που είχε. Λάμπει τώρα στον θρόνο του Χριστού που τόσο αγάπησε, καλόν παράδεισο γέροντα, καλή Ανάσταση, μην μας ξεχνάς και εμάς τους ταλαίπωρους εδώ κάτω….

Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος
· ☕ 1 min read
: users.uoa.gr Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος Κρείττων γὰρ ἐπαινετὸς πόλεμος εἰρήνης χωριζούσης Θεοῦ· καὶ διὰ τοῦτο τὸν πραῢν μαχητὴν ὁπλίζει τὸ Πνεῦμα, ὡς καλῶς πολεμεῖν δυνάμενον - Αγ. Γρηγόριος ο Θεολόγος (3ος Λόγος) Σχολιασμός 01: 2022-01-09 19:05:10 Σχόλιο στο Facebook: 10227246864385943_10227246951868130 Κοσμική ειρήνη και σωματική υγεία χωρίς πατρίδα (την πουλήσαμε για μισθούς και συντάξεις) και χωρίς πίστη στον Θεό (ακολουθούμε μόνο τυφλά τους ειδικούς, τους προβατόσχημους λύκους και την επιστήμη) είναι όχι μόνο άχρηστη αλλά και επιβλαβής.

Ο Μέγας Ιεροεξεταστής
· ☕ 4 min read
Ο Μέγας Ιεροεξεταστής Μέρος 1ο: Ευτυχία αντί της Ελευθερίας και της Αλήθειας Ιεροεξεταστής: Τα μεταβίβασες όλα στον Πάπα, κατά συνέπειαν ο Πάπας κατέχει τα πάντα…. Αλλά ευτυχώς μας μεταβίβασες το έργο σου, όταν εχωριζόσουν από μας το υποσχέθηκες, ενίσχυσες την υπόσχεσή Σου με το λόγο Σου, μας έδωκες το δικαίωμα του δεσμείν και λύειν ετελείωσε! Χριστός: λάβετε Πνεῦμα Ἅγιον. ἄν τινων ἀφῆτε τὰς ἁμαρτίας, ἀφίενται αὐτοῖς, ἄν τινων κρατῆτε, κεκράτηνται (Ιω.

First they came....
· ☕ 1 min read
First they came…. First they came for the Communists And I did not speak out Because I was not a Communist Then they came for the Socialists And I did not speak out Because I was not a Socialist Then they came for the trade unionists And I did not speak out Because I was not a trade unionist Then they came for the Jews And I did not speak out

Ελευθερία ή Σκλαβιά (θάνατος)
· ☕ 2 min read
Ελευθερία ή Σκλαβιά (θάνατος) Η ελευθερία είναι δώρο του Θεού στον άνθρωπο, μας έπλασε ελεύθερους. Η ελευθερία είναι κατ’εξοχήν βιωματική εμπειρία και στηρίζεται απόλυτα στο αυτεξούσιο του ανθρώπου και κατά συνέπεια σε ότι επιλέγουμε εκουσίως. Η ελευθερία από την φύση της δεν μπορεί να επιβληθεί γιατί τότε παύει να είναι ελευθερία. Η σκλαβιά πηγάζει από αυτόν που μισεί τους ανθρώπους και έχει την ικανότητα να αντιστρέφει, να διαβάλει οτιδήποτε Θεικό και που πάντα και σε όλα βρίσκεται στον αντίποδα.

Δεν έχει Ζωή ούτε Πνοή, ένα κουφάρι πάνω στην γη...
· ☕ 2 min read
Δεν έχει Ζωή ούτε Πνοή, ένα κουφάρι πάνω στην γη… Έντιμε άνθρωπε, κυρ Παντελή, έχεις κατάστημα κάπου στη γη. Πουλάς εμπόρευμα, βγάζεις λεφτά πολλά λεφτά, πολλά λεφτά. Τις Κυριακές πρωί στην εκκλησιά σταυροκοπιέσαι στην Παναγιά. Έντιμε άνθρωπε, κυρ Παντελή, έχεις και σύζυγο, κόρη, παιδί, μοντέρνα έπιπλα, έγχρωμη TV, τρως τροφή πνευματική. Μακριά από κόμματα μην βρεις μπελά, “Πατρίς, θρησκεία και φαμελιά”. Έντιμε άνθρωπε, κυρ Παντελή, τι κι αν πεθαίνουνε πάνω στη γη

Η επέμβαση του Χριστού
· ☕ 5 min read
Η επέμβαση του Χριστού -Γέροντα, σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια θα επέµβει ο Χριστός; -Ναι. Εδώ βλέπεις, σε έναν αδικηµένο που έχει καλή διάθεση, επειδή δικαιούται την θεία βοήθεια, παρουσιάζονται πολλές φορές οι Άγιοι, η Παναγία, ο Χριστός, για να τον σώσουν. Πόσο µάλλον τώρα που θα βρίσκεται σε τόσο δύσκολη κατάσταση ο καηµένος ο κόσµος. Τώρα µια µπόρα θα είναι, µια µικρή κατοχή του αντίχριστου σατανά. Θα φάει µετά µια σφαλιάρα από τον Χριστό, θα συγκλονισθούν όλα τα έθνη και θα έρθει η γαλήνη στον κόσµο για πολλά χρόνια.

Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης όπως τον έζησα
· ☕ 3 min read
Ο Άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης όπως τον έζησα Ένας Άγιος μιλάει για έναν άλλο Άγιο, και είναι ακριβώς τότε που τα λεγόμενα ή τα γραφόμενα έχουν άλλη βαρύτητα. Γιατί επιβεβαιώνονται και καταγράφονται ως αληθή γεγονότα. Αλλά κυρίως είναι αυτή η ολοζώντανη βιωματική, επεξηγηματική αλλά και παραμυθητική, παρηγορητική επικοινωνία που έχουν με όλους εμάς. Ας πάρουμε δύναμη και κουράγιο ακούγοντας τον ‘Άγιο, μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο ένα περίπου χρόνο πριν την κοίμησή του να μας μιλάει για τον Άγιο Ιάκωβο τον Τσαλίκη.

Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο είναι λύκος
· ☕ 1 min read
Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο είναι λύκος «Homo homini lupus» (ή στην πλήρη εκδοχή Homo homini lupus est) είναι μια παροιμία-γνωμικό στη λατινική γλώσσα «Αναφέρεται σε καταστάσεις όπου άνθρωποι συμπεριφέρονται προς συνάνθρωπο ή συνανθρώπους τους με τρόπο άγριο ή άγρια ανταγωνιστικό, καθώς εδώ ο λύκος παρουσιάζεται παραδοσιακά, με αρνητικά χαρακτηριστικά, ως ζώο αρπακτικό, σκληρό, δηλαδή ως άγριο ζώο - Ορισμός από την ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ». Αυτή η παροιμία ίσχυε πάντοτε, αλλά ιδιαίτερα στις μέρες μας όπους πλήθυναν οι προβατόσχημοι λύκοι παντός γένους και φυλής.

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
· ☕ 3 min read
ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Αξέχαστα χρόνια και εμπειρίες, να σας γράψω για αυτό γιατί το κλίμα είναι βαρύ και χρειάζεται να γελάσουμε λιγάκι…. Δόξα τω Θεώ είχαμε πολλές αλάνες στην Αγ. Βαρβάρα στο Π. Φάληρο. Ίσα που προλάβαμε, την δεκαετία του ‘80-90 άρχισαν να χτίζονται οι πρώτες πολυκατοικίες στην περιοχή. Ο δρόμος έξω από το σπίτι μου ήταν χωματόδρομος και εκεί έμαθα ποδήλατο. Από τους κανόνες της μπάλας τι θυμάμαι:

Περί όλων και ειδικώς των προσφάτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας...
· ☕ 1 min read
Περί όλων και ειδικώς των προσφάτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας… “ὃς καὶ ἱκάνωσεν ἡμᾶς διακόνους καινῆς διαθήκης, οὐ γράμματος, ἀλλὰ πνεύματος· τὸ γὰρ γράμμα ἀποκτείνει, τὸ δὲ πνεῦμα ζωοποιεῖ - Β Κορ. 3,6” Και με τα τελευταία και ακόμα, και ακόμα, και ακόμα πιο σκληρά μέτρα που πάρθηκαν δια νόμου για την “προστασία” μας, βλέπουμε ακριβώς αυτό. Πως δηλαδή πεθαίνει μέρα με την μέρα, βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο σκοτάδι η ζωή του τόπου μας.

Θα ζει για πάντα μαζί μας...
· ☕ 3 min read
Θα ζει για πάντα μαζί μας… Δεν μπορώ να μην σπάσω την σιώπη μου κατά καιρούς με ορισμένα γεγονότα όπως αυτό της κοίμησης του ΑΔΕΛΦΟΥ μας, Μίκη Θεοδωράκη. Ο μόνος αληθινός Θεός και οι αρχάγγελοι που τόσο πολύ σε προστάτεψαν σε όλη σου την ζωή ας λάβουν την ψυχή σου και ας σε κρίνει με αντίβαρο όλα όσα προσέφερες στον Άνθρωπο, στους Έλληνες, στον κόσμο ολόκληρο. Το αφιερώνω σε αυτόν τον υπέροχο Έλληνα, τον πατριώτη, τον αγωνιστή, τον Άνθρωπο… Εκεί που τα όπλα και τα βόλια δεν βρήκανε το στόχο τους,

Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
· ☕ 2 min read
Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ Αγαπητοί αδερφοί και φίλοι, μέσα σε όλη αυτή την μαυρίλα που μας περιβάλλει, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ας δούμε πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα αν όλοι κάναμε μια προσπάθεια να ξεφύγουμε από τα κλουβιά των μεγαλουπόλεων και από τον ψυχοφθόρο τρόπο ζωής που μας επέβαλαν και που τελικά επιλέξαμε. Στο πρώτο μέρος του βίντεο έως το (46'56’’) ο Μιχάλης Καλογεράκης δείχνει στην πράξη πως είναι δυνατό να έχουμε μέγιστη αυτονομία με παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταικά.

H ορθόδοξος στάση των Αγίων της Εκκλησίας μας
· ☕ 1 min read
H ορθόδοξος στάση των Αγίων της Εκκλησίας μας Χριστός Ανέστη αδέρφια, πως μας διδάσκουν οι Άγιοι να αντιμετωπίζουμε την ασθένεια του σώματος; Αυτό το σαρκίο που θα γίνει τροφή για τα σκουλήκια και για το οποίο σήμερα, 2021, φροντίζουμε και μεριμνούμε με μάσκες, με τεστ, με εμβόλια και πάσης φύσεως φάρμακα και ιατρικές πράξεις να το προστατεύσουμε και να το θεραπεύσουμε. Και για την ψυχή που θα παραδώσουμε τι κάνουμε; Εμείς λοιπόν λογιζόμαστε ως “έξυπνοι” ενώ οι Άγιοι της πίστεώς μας ήταν ανόητοι;