Η Αγ. Βαρβάρα, η προστάτης της ομώνυμης περιοχής του Π. Φαλήρου

Κάτι που μόλις έμαθα. Η Αγία απεικονίζεται να κρατάει ποτήρι στο χέρι της και όπως αναφέρει η παράδοση είναι γιατί δεν θέλει να στερηθούν οι ετοιμοθάνατοι την Θ. Κοινωνία.

Επίσης αν δεν το γνωρίζεται, Η Αγία Βαρβάρα συνδέθηκε με τη θεραπεία λοιμωδών νοσημάτων και περισσότερο της ευλογιάς, αλλά και των Νοσοκομείων που περιθάλπουν τους εν λόγω ασθενείς.

Στην παλιά αθηναϊκή εικόνα της Αγίας Βαρβάρας στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Κεραμεικού απεικονίζεται η Αγία Βαρβάρα ένθρονη έχοντας ως υποπόδιό της την ασθένεια της ευλογιάς με μορφή άσχημης γυναίκας.

Αγία του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών

Σχολιασμός


01: 2020-12-03 18:55:51

Σχόλιο στο Facebook: 10224532555729923_10224532624931653 Η ακολουθία του Εσπερινού, τελέστηκε με περιπολικά στον περίβολο του ναού να αστυνομεύουν την πρόσβαση των πιστών στο ναό… Οι αστυνομικοί κάνουν το καθήκον τους, οι ιερείς το ίδιο, οι ψάλτες το ίδιο, ο ψυχικά τραυματισμένος πιστός άραγε τι δουλειά έχει στο ναό ; Μου θυμίζει αυτό την παραβολή του καλού Σαμαρείτη… Χριστέ ελέησον.