ΚΑΚΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΟ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΑ

Με τέτοιο “καιρό”, με τέτοιο καπετάνιο και πλήρωμα, και με αυτές τις “μανούβρες” που κάνει το καράβι “Ελλάς” έχω την εντύπωςη ως απλός επιβάτης ότι πλέουμε ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟΙ !

Και όπως θα έκανε ο καθένας στη θέση μου νομίζω, χωρίς να μας πιάνει πανικός, αναζητάς με τι τρόπο θα σωθούμε μιας και αυτό που βλέπω να έρχεται είναι ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ.

Το πρώτο κάνω τον σταυρό μου, να πάρω δύναμη και το δεύτερο, βάζω το μυαλό μου να δουλέψει. Είμαστε στο πέλαγος, φάρος δεν φαίνεται πουθενά, υπάρχει κάποιος να μας δώσει το στίγμα ρε παιδιά ; Που βρισκόμαστε, τι πορεία έχουμε ;

Ναι, ελπίζω πια σε ένα θαύμα, ελπίζω στον Θεό και στους ανθρώπους Του. Πιςτεύω ότι είμαστε σε απόςταςη αναπνοής από αυτά που προφήτεψαν οι Άγιοί μας. Μακάρι ο Θεός να μας δείξει ένα μικρό φως. Ναι, ψάχνω τον φάρο, και θέλω στίγμα ως Έλληνας πολίτης αυτής της χώρας.

Μιλάω στους συνεπιβάτες μου, και ελπίζω ότι δεν κοιμούνται και βλέπουν και εκείνοι τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ κοντά μας πια. Ας προσευχηθούμε, ότι ο καλός Θεός και η Παναγιά και οι Άγιοί μας, δεν θα μας αφήσουν έτσι. Μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο όμως, χρειάζεται να κουνήσουμε και εμείς τα χέρια μας, τώρα !

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016 ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ