Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο “ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΒHΝΕΙ” του Καθηγητή Γιώργου Κασιμάτη στο diktioellada.blogspot.com

Eπί της ουσίας όμως, ο “παλαιοκομματισμός” και η εξάρτηση από ξένες δυνάμεις έχει τη ρίζα του στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και στο τι ακολούθησε μετά, δηλαδή το Αγγλικό, Γαλλικό και Ρωσικό κόμμα για να γίνω πιο σαφής.

Επίσης, εξαιρετικά σημαντικό ρόλο έπαιξε η σταδιακή απομείωση της δημοκρατίας όπως αυτή εκφράζεται από την εκλογή αντιπροσώπων, αλλά και ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στα κοινά.

Θα άξιζε πιστεύω να αναρτήσετε κάποιες τέτοιες ιστορικές επισημάνσεις για εμάς τους νεότερους με την εμπειρία, τις γνώσεις, και το κύρος που διαθέτετε ως επιστήμων.

Πως ξεκίνησαν να εκλέγουν-ψηφίζουν μετά την επανάσταση ; Πως φτάσαμε σήμερα να έχουμε κομματική δημοκρατία ; Όπως και στο να δούμε τι απέγινε η άμεση δημοκρατία των αρχαίων Ελλήνων προγόνων μας.