Μουσική Βιογραφία

 

Δυτική (Κλασσική) Μουσική

Ο Αθανάσιος Ι. Χατζής γράφτηκε στο 3ο έτος Μέσης Σχολή Πιάνου, ύστερα από Κατατακτήριες Εξετάσεις. Μετά από κανονική φοίτηση επτά ετών στη μουσική σχολή πιάνου της Τζέννης Πρωτόπαπα (καθηγήτρια του Εθνικού Ωδείου Αθηνών και διακεκριμένη σολίστ στο εξωτερικό) και την νόμιμη εξέταση του ενώπιον της Επιτροπής Απολυτηρίων Εξετάσεων που συγκροτήθηκε με την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού κρίθηκε άξιος στο βαθμό άριστα παμψηφεί στις διπλωματικές του εξετάσεις στο πιάνο στις 7 Ιουλίου 1994. Τα γενικά υποχρεωτικά μαθήματα που παρακολούθησε στη διάρκεια της φοίτησης του είναι : Θεωρία  της Μουσικής, Σολφέζ, Αρμονία, Μουσική Δωματίου, Ιστορία Μουσικής, Χορωδία, Πρίμα Βίστα, Μουσική Μορφολογία, Πρακτικό Διδασκαλείο

Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική

Από το 1995 έως το 1999 διατελεί ανιδιοτελώς ως βοηθός ιεροψάλτη στην Ελληνορθόδοξη κοινότητα "Παναγία Ελεούσα" στο Nottingham της Αγγλίας. Παρακολουθεί μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής στην Ελληνορθόδοξη κοινότητα των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Mansfield-Sheffield. Την Δευτέρα 31 Μαίου 1999, ημέρα εορτής του Αγ. Πνεύματος στο Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος & Αποστόλου Λουκά Birmingham o Αθανάσιος Ι. Χατζής χειροθετείτε εις αναγνώστη από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Γρηγόριο.

Από το 2000 έως και το 2004 διατελεί ανιδιοτελώς ως αριστερός ιεροψάλτης στις Ελληνορθόδοξες κοινότητες Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Mansfield-Sheffield και περιχώρων και Τριών Ιεραρχών στο Leeds. Το 2002 εκλέγεται ως Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητος Αγ. Κυρίλλου και Μεθοδίου όπου και υπηρετεί για τρία χρόνια έως το 2004.

Το 2006 εγγράφεται μετά από κατατακτήριες εξετάσεις στο 4ο έτος στη σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας στην τάξη του Νικόλαου Πρώιου, ενώ το 5ο έτος διδάχτηκε στην τάξη του Διονυσίου Ηλιόπουλου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του και έλαβε μέρος στις απολυτήριες εξετάσεις της θερινής περιόδου 2008 ενώπιον εξεταστικής επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού και κρίθηκε άξιος να του απονεμηθεί Πτυχίο Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής με το βαθμό Άριστα. Τα Γενικά Υποχρεωτικά Μαθήματα που παρακολούθησε είναι : Θεωρία, Σολφέζ, Τυπικό, Υμνολογία, Μετρική, Ιστορία Εκκλ. Μουσικής, Λειτουργική.

Τον Ιανουάριο του 2006 προσλαμβάνεται στον Ι.Ν. Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στο Θεραπευτήριο ο Ευαγγελισμός όπου και υπηρετεί για τρία συναπτά έτη ως τρίτος ψάλτης στις μεγάλες καθημερινές εορτές.

Σήμερα διατελεί ως πρωτοψάλτης στο παρεκκλήσιο των Αγ. Ταξιαρχών του ενοριακού ναού Αγ. Βαρβάρας Π. Φαλήρου από το 2006 (λειτουργεί μόνο Κυριακές), καθώς και είναι τρίτος ψάλτης για τις καθημερινές, μεγάλες εορτές Αγίων στον Ι.Ν. Αγ. Χρυσοστόμου Νικαίας από το 2009.

© 2011 athanassios.gr content is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License Creative Commons Licence
Suffusion theme by Sayontan Sinha